MENI

Tri objašnjenja sukoba svekrva i snajki

Naravno da tu nečega ima... Sukob star koliko i svet, netrpeljivost između snaje i svekrve nije samo rezultat netolerancije jedne od povređenih strana. Za to postoje razumni razlozi koje je ipak - moguće prevazići. 

Foto: Pixabay


1. Niste dovoljno dobri za njenog sina


Naš izbor partnera obično se ne slaže sa izborom koji bi naši roditelji u naše ime napravili. Porodica iz koje potiče, zanimanje, ugled, verska i etnička pripadnost...

Sve su to nekada presudni faktori koji danas sve ređe opterećuju mlade ljude koji počinju zajednički život. Njih zanima karakter osobe sa kojom žele vezu, da li budući partner ima smisla za humor, dele li ista interesovanja... Ipak, težnje roditelja bivaju uzrok problema u braku ako mladi ne znaju na pravi način da ih balansiraju.

2. Niste dovoljno smerni

Fizički izgled često je kamen spoticanja kada su porodični odnosi u pitanju. Mlade žene vole da su atraktivne, kao i njihovi muževi, i međusobno biraju "dobre gene" da bi i njihovi potomci dobro izgledali. To nije baš i izbor roditelja, posebno svekrve ako joj je snaja atraktivna i bolje izgleda od njenog sina. Uvek je prisutan strah da će ga ostaviti kada nađe bolju priliku.

3. Nije joj lako da deli pažnju za koju se godinama borila


Svekrve teško prihvataju ideju da se u životu njihovog sina pojavila još jedna važna žena. Osećaju se ugroženo, smatraju da je u opasnosti pažnja za koju su se borile celoga života. I to ne mora biti čista sebičnost, nekim ženama je teško da se snađu u novoj situaciji.

Tad je jedino važno da postoje tolerancija i poštovanje žene koja je tek došla u život muškarca i one koja ga je rodila. Ne moraju da se vole, a međusobno poštovanje posebno dolazi do izražaja kada stignu deca.

izvor: Blic.zena

Нема коментара:

Постави коментар