MENI

Kako letovati za 69 evra?

Grčka je i dalje najtraženija na ovogodišnjem Sajmu turizma. Agencije daju i do 50 odsto sajamskog popusta na aranžmane, a među destinacijama koje se opet traže jesu Turska i Egipat. Cene aranžmana kreću se od 69 evra za desetodnevni odmor na Halkidikiju, pa do 15.000 evra dnevno u luksuznim hotelima na Maldivima. Najskuplji i najjeftiniji aranžmani uvek prvi "odu", pišu Novosti.

Counselling

Kako nam je ispričao Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija, posećenost sajma je bolja nego prošle godine, a kada je reč o prodaji aranžmana ona je povećana za sedam odsto u odnosu na 2016. Najviše ljudi očekuje se tokom vikenda. I dok Grčka nema premca, raste interesovanje za Tursku, Egipat, ali i za Tunis. Bugarska i dalje drži dobar broj gostiju iz Srbije, zbog odnosa cene i kvaliteta. Samo je prošle godine u Bugarskoj letovalo između 70.000 i 100.000 naših građana.

Konkurencija na sajmu je velika, pa se agencije međusobno "utrkuju" dajući što bolje popuste. Ipak, Grčka je za ovu godinu spremila iznenađenje, pa je podigla cene i za 50 odsto, dok su mnogi hotelijeri u Turskoj spustili cene za oko 40 odsto. Interesovanje vlada i za odmor u Španiji i Italiji. Kako kažu u agencijama, mnogi koji su prošle godine Tursku zamenili ovim mediteranskim zemljama nisu bili preterano impresionirani.

Ponuda za Grčku ima najviše, pa zato treba dobro i detaljno obilaziti štandove. Mogu da se nađu aranžmani za grčka ostrva sa avio-prevozom, koja su jeftinija od Halkidikija autobusom. Ipak, često, kažu stručnjaci u agencijama, cena najbolje odslikava i kvalitet smeštaja. Ne može se očekivati neki luksuz za malo novca.

- U predsezoni imamo u ponudi apartman na Krfu, deset noći, autobuski prevoz za 79 evra, a ista ta vila u sezoni košta 259 evra - ispričala nam je Marina Petrović, direktor prodaje u "Belviju". - Početak juna, na Krfu, u apartmanima, deset dana avionom i s aerodromskim taksama može da se nađe za oko 190 evra. U sezoni je taj aranžman oko 367 evra po osobi. Nei Pori u predsezoni, deset dana, najam apartmana i autobuski prevoz košta od 69 evra, a Neos Marmaras na Sitoniji, polovinom juna, oko 200 evra. Odmor na Kritu, u hotelu sa tri zvezdice, polovinom juna za polupansion je oko 438 evra za deset dana. Tražene su i Sicilija i Španija. Desetodnevni aranžman na Siciliji, u hotelu sa tri zvezdice, polupansion i avio-prevoz košta od 500 evra.

Kompletan tekst pogledajte na novosti.rs.

Нема коментара:

Постави коментар