MENI

Grci podigli cene, intersovanje turista još veće

Grci su ove godine podigli cene za 10 do 15 odsto, ali je isto toliko poraslo i interesovanje za odmor kod Helena, pišu Večernje novosti.

Mariamichelle / Pixabay


“Ukoliko se nastavi ovaj trend, biće bolje nego prošle godine. Raste i interesovanje za Tursku, što je ništa u odnosu na 2015. godinu, ali dosta bolje nego u 2016. Egipat je u predsezoni, u aprilu i maju, rasprodat. I ova destinacija se polako vraća na tržište. Interesovanje za Španiju, Italiju i Bugarsku je konstantno. Veći je i broj gostiju koji idu u Crnu Goru preko agencija, ali i dalje najviše njih odlazi samostalno. Za Hrvatsku je slabo interesovanje. Organizovano godišnje ode oko 2.000 ljudi, ali su procene da tamo individualno letuje između 15.000 i 20.000 turista iz Srbije”, kaže Aleksandar Seničić, direktor Asocijacije turističkih agencija Srbije.

Kako su rekli iz turističkih agencija za taj list, Turska i Egipat su definitivno "živnuli". Turisti koji su prošle godine ovu destinaciju napustili zbog terorističkih napada, opet joj se vraćaju.

U pojedinim agencijama su rekli da putnici koji uplaćuju letovanje u Turskoj ili Egiptu traže da uplate i osiguranje od otkazivanja putovanja. Tako mogu da povrate novac ukoliko odustanu od odlaska sedam dana pred put.

Нема коментара:

Постави коментар