MENI

Sergej Trifunović posle izbacivanja predstave "Utopljena duša" u kojoj glumi i reakcije kolega

Povodom iznenadnog izbacivanja predstave "Utopljena duša" u kojoj glavnu ulogu igra Sergej Trifunović sa programa festivala u Aleksincu na Tviteru su se od sinoć oglašavali ljudi iz javnog kulturnog života. 

Foto: Printscreen Youtube

Sad je stigla reakcija i samog glumca.

"Meni je sve ovo smešno. Iako je u suštini tužno. Ali bih skrenuo pažnju na formulaciju:'...eventualni umetnički sukob interesa.' Moram priznati da prilično nepismeni kadar SNS, širi granice. Čega god.", oglasio se Trifunović na Tviteru.

U Beogradskom dramskom pozorištu, čija predstava je "zamenjena" u Aleksincu, kažu da je to zahtev organizatora, a predsednik festivalskog odbora Grujica Veljković tvrdi da nije reč o zabrani, već da je tako odlučeno da ne bi bilo "eventualnog sukoba interesa", jer je Trifunovićev otac umetnički direktor festivala.

Na vest o njenom izbacivanju sa repertoara u poslednjem momentu reagovala je glumica i supruga režisera Bojana Maljević. 

"Skandal. Sram vas bilo. Uzgred, to nije 'predstava Sergeja Trifunovića', već predstava Beogradskog dramskog pozorišta, reditelja Skerlića, u kojoj Trifunović igra", napisala je ona na Tviteru. 

"Bilo bi lepo da kolege sada bojkotuju festival. Ovo su sve 'plodovi' priče - 'čuvamo plamen Kulture' kada se povede priča o - generalnom štrajku u kulturi", komentarisao je režiser Srđan Dragojević.

Scenarista, glumac i publicista Žarko Jokanović je prokomentarisao da Trifunoviću sad brane i da glumi. 

"Sad će da mu zabrane i da glumi. Kakva provincijsko-fašistoidna ujdurma! Sad kad su glumci smenili Savića - glupo je da štrajkuju zbog cenzura i zabrana. To nije tema", napisao je on. 

Нема коментара:

Постави коментар