MENI

Američka Vlada otkrila plan za "Sudnji dan": Spremni za sajber rat

Preporučuje se da Vašington izvrši sveobuhvatne promene kako bi se rešili svi izazovi tehnološke sigurnosti sa kojima se zemlja suočava. Izveštaj je napravila grupa finansirana od strane vlade, pod nazivom Cyberspace Solarium Commission.
Image by Pete Linforth from Pixabay 
Savetuje se da Kongres donese niz predloga zakona za stvaranje novih ili reorganizaciju postojećih vladinih kancelarija radi poboljšanja odbrane u slučaju sajber opasnosti.

Takođe, nude se i druge inicijative za koje autori kažu da bi mogle da približe strane zemlje i partnere iz privatnog sektora američkoj vladi u naporima da se sajber prostor osigura.

"Sa sajber sigurnošću, uvek se radi o tome da želite da smanjite nivo zlonamernih aktivnosti. Ovo neće biti ‘eliminisaćemo sajber kriminal’, već se trudimo da ublažimo posledice", rekla je Suzan Spolding, član grupe koja je radila izveštaj.

Među preporukama se nalaze razni predlozi, između ostalog i stvaranje funkcije "Nacionalnog sajber direktora" u Beloj kući, ojačane vojne sajber rezerve i biro Stejt departmenta koji bi se bavio sajber sferom.

U planu se kaže i da vlada SAD mora dati prioritet održavanju onlajn ekonomije, osiguravajući protok robe i usluga na nacionalnom nivou, prenosi Rojters.

Нема коментара:

Постави коментар