MENI

Saveti za savršene prženice: Ovo su tajne profesionalnih kuvara

Postoje razne kuhinjske cake kada pripremamo i najjednostavnija jela, kao što su prženice, hleb potopljen u jaja i ispržen u tiganju. Ali i jednostavne stvari postaju posebne, kada se pripreme na pravi način. Ova četiri saveta su ključna, primenite ih i podignite prženice na jedan viši nivo!

IZVOR: YOUTUBE/CROUTONCRACKERJACKS

1. Seku hleb na debele kriške

Tanke kriške će prebrzo upiti jaja, postaće gnjecave i velike su šanse da će se prepeći. Secite hleb na dva centimetra debljine, najmanje, a pročitajte i koje su greške koje poslastičari nikada ne prave!

2. Dodaju začine u jaja

Kada umute jaja, profesionalni kuvari znaju da postoje super cake kojima mogu obogatiti ukus prženica. Ako pravite slane, pokušajte sa začinima ili rendanim parmezanom, ako su slatke, probajte cimet ili nekoliko kapi ekstrakta vanile.

3. Ne preskaču maslac

4. Koriste jednu vrstu tiganja

Iako ćete staviti maslac i ulje, neophodno je da tiganj bude sa neprijanjajućim premazom. Standardni tiganji možda daju više ukusa dok se jaje prži, ali su mnogo nezgodniji za "struganje" naročito ako pravite veću količinu prženica i potrebno je da čistite tiganj između tura.

MONDO.RS

Нема коментара:

Постави коментар