MENI

Malo proleće - malo zima: U subotu temperatura u padu 20 stepeni!

BABA MARTA: Oscilacije u temperaturi u Srbiji se nastavljaju, a narednih dana će biti priličlno drastične - čak 20 stepeni. Sutra se očekuje najviša dnevna oko 17 stepeni, dok će u subotu ujutru biti minus četiri stepena.

Pixabay

Sutra će biti još toplo, pa meteorolozi najavljuju oko 17 stepeni, mada će ujutru biti hladno. I u petak će biti slično vreme.

Međutim, u subotu ujutru biće četiri stepena ispod nule, što je prilična razlika od čak 20 stepeni u odnosu na sutra. I tokom dana u subotu će biti prilično hladno – najviše do osam stepeni.

I tako se nastavlja ovaj period – malo zima, malo proleće, onda jesen, pa sve ispočetka. I taman što se naviknemo par dana, vreme se opet promeni, pa treba kopati po ormaru i menjati odeću. A ako je verovati prognozi, tako će se nastaviti i posle vikenda, naredne sedmice, jer se posle ovog zahlađenja ponovo očekuje prolećno vreme.

Pritom, kako kažu iz RHMZ, očekivane biometeorološke prilike ovih dana mogu izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetlјivih osoba. Nemojte se čuditi ni ako vas bude bolela glava ili budete malaksali i razdražljivi. najverovatnije je – od vremena.

Нема коментара:

Постави коментар