MENI

KO TREBA DA SE PRIJAVI ZA 20 EVRA POMOĆI, A KO NE

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je na današnjoj sednici Vlade Srbije usvojen Predlog zakon o isplati 20 evra svim punoletnim građanima.


Mali je podsetio da je to obećanje koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao građanima i dodao da će taj novac biti isplaćen u decembru.

Odgovarajući na pitanja novinara, Mali je kazao da oni koji su se prijavili za 30+30 evra ne treba da se dodatno prijavljuju za tih 20 evra.

- Za one koji se nisu prijavili ili koji su postali u međuvremenu punoletni moći će da se prijave od 15. novembra do kraja novembra - rekao je Mali govoreći o prijavi za pomoć države.

Praktično, ko se u maju prijavio za 30 evra pomoći ne treba da se prijavljuje ni za drugih 30 koji stiže u novembru, ali ni za dodatnih 20 evra koje će država svim punoletnim građanima uplatiti u decembru. Za 20 evra treba da se prijave samo građani koji su u međuvremenu postali punoleteni ili oni koji se nisu prijavili za 30 evra u maju.


Penzioneri bez prijave

Za pomoć države neće morati da se prijavljuju ni penzioneri. Vlada j podsetimo nedavno dala saglasnost RFZO da isplati novčanu pomoć od 5.900 dinara penzionerima, ali i korisnicima prava na privremenu naknadu, invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci, te korisnicima privremene naknade kod Fonda PIO.

Kao što je poznato, svi penzioneri, njih ukupno 1,7 miliona, do kraja godine treba da očekuju uplatu od 100 evra i to u tri "rate".

Njima će 22. septembra biti isplaćeno po 50 evra pomoći (5.900 dinara). Drugu uplatu od 30 evra treba da očekuju u novembru kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treća i poslednja uplata u ovoj godini, od 20 evra, penzionerima sleduje u decembru.

Penzionerima će krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno i po 20.000 dinara pomoći.

Нема коментара:

Постави коментар