MENI

Uskoro nova platforma RTS Planeta Plus

Na konferenciji „Content to Consumer“, premijerno je predstavljena nova internet platforma Javnog medijskog servisa - RTS Planeta Plus. Korisnicima će uskoro na jednom mestu biti dostupna svojevrsna sublimacija antologijskih i najgledanijih naslova iz produkcije javnog servisa.

RTS screenshot

Jedan od prvih noviteta u Novoj godini koje priprema Radio-televizija Srbije za gledaoce u Srbiji i širom sveta, nova je platforma sa premijum sadržajima.

„RTS Planeta Plus je naš najnoviji razvojni projekat. Nastao je kao posledica praćenja korisničkih navika i potreba. Zaključili smo, analizirajući podatke na RTS Planeti da oni žele jednostavnije da dođu do specijalizovanih sadržaja, tako da nudimo širu a specijalizovanu programsku ponudu, koja će uskoro biti dostupna svim korisnicima širom sveta“, objasnila je Tatjana Ćitić, pomoćnica izvršnog direktora Sektora za razvoj RTS-a.


Koji je glavni adut platforme 

Glavni adut te platforme je izuzetna lista autora koji potpisuju najveće serijske i filmske naslove u istoriji televizije i igranog programa.

„U arhivi RTS-a čuvamo prve radove koje je upravo na Televiziji Beograd realizovao Srđan Karanović, Slobodan Šijan, Zdravko Šotra, Aleksandar Đorđević, ali isto tako i neke antologijske drame Aleksandra Popovića, Dušana Kovačevića, Siniše Kovačevića, izvanredni scenariji Siniše Pavića, Gordana Mihića. Sve je to ekranizovano na Televiziji Beograd“, ističe Gorica Zarić, odgovorna urednica.

Najobimniji segment Planete Plus je igrani, serijski i dramski program koji je Radio-televiziju Srbije učinio najuspešnijom producentskom kućom u regionu.

TV drama, kao autentičan televizijski format zaživela je na Televiziji Beograd i sačuvala poseban status u stručnoj javnosti, ali i među publikom.

„Postojala je potreba i od strane korisnika, ali i od nas, koji smo u RTS-u, da kreiramo te sadržaje do kojih korisnici mogu da dođu: da se taj igrani program, od serijskih do celovečernjih filmova, a pre svega, autentični televizijski format – TV drama učini dostupnim korisnicima i sadašnjim i budućim korisnicima Planete Plus“, kaže Gorica Zarić.

Na jednom mestu biće dostupna široka plejada antologijskih i najgledanijih naslova iz produkcije Javnog servisa: filmski i serijski program i bogat dokumentarni program. Korisnici će moći da uživaju i u notama vrhunskih izvođača klasične muzike i džeza.

Izvor: RTS

Нема коментара:

Постави коментар