MENI

Simpsonovi predvideli rusku invaziju na Ukrajinu (VIDEO)

Kultna televizijska animirana serija "Simpsonovi" više puta je predvidela svetske događaje, a brojni ljubitelji ove porodice ubeđeni su da su njihovi autori uspeli da predvide i rusku invaziju na Ukrajinu.


Naime, nedugo nakon što je objavljena vest o početku konflikta u Ukrajini, fanovi animiranih likova podelili su na društvenim mrežama jednu epizodu u kojoj se, na neki način, „predvideo“ sukob.

U njoj Homer slučajno ispaljuje kapetana podmornice u ruske vode tokom vojne vežbe, što je podstaklo tek obnovljeni Sovjetski Savez da rasporedi trupe i tenkove na ulice, i odmah oživi Berlinski zid.

Al Džin, jedan od producenata serije, potvrdio je na Tviteru da su očigledne paralele između pomenute epizode i trenutnih dešavanja u ovom regionu.

"Vrlo sam tužan što moram reći da ovo nije bilo teško predvideti", iskomentarisao je on na Tviteru.

"Mrzim o tome da pričam, ali rođen sam 1961. godine, tako da sam 30 godina života proživeo sa Sovjetskim Savezom. Za mene je ovo nažalost više norma nego predviđanje. Samo smo mislili da će stvari krenuti loše", objasnio je Džin u intervjuu za "Hollywood Reporter".

Podsetimo, autori "Simpsonovih" su više puta uspeli da predvide događaje u budućnosti. Osim ishoda Superboula, oni su neretko uspevali da "pogode" i razvoj političkih konflikata širom sveta.

Nova

Нема коментара:

Постави коментар