MENI

YouTube će pre početka videa prikazivati pet reklama umesto dve!?

Naravno da se ovome niko neće obradovati... Korisnici, koji koriste besplatnu verziju servisa i nemaju pretplatu na YouTube Premium bi ubuduće mogli da budu primorani da gledaju pet reklama, pre nego što njihov video počne.

Pixabay

YouTube, platforma za deljenje videa, koja je u vlasništvu kompanije Google, trenutno testira funkciju koja se neće dopasti velikom delu korisnika.

Ova vest je odjeknula, nakon što je određeni broj korisnika počeo da se žali na Twitteru i Redditu. Oni ističu da im se prikazuje pet reklama umesto dve, pre nego što im je omogućeno da gledaju izabrani YouTube video.

YouTube je objavio i zvanično saopštenje po ovom pitanju. Iz kompanije ističu da bi situacija sa prikazom pet reklama mogla da se pojavi YouTube korisnicima, sa određenim formatom reklama pod nazibom “bumper ads”.

Prema navodima kompanije, ove reklame su kratkog formata i uobičajeno su duge šest sekundi. Nažalost, ne mogu da se preskoče.

Trenutno, ne prikazuje se svim YouTube Free korisnicima pet reklama pre početka videa, što znači da kompanija ovu opciju testira kod određene grupe izabranih ljudi.

U ovom trenutku, najveći broj YouTube Free korisnika vidi dve reklame pre početka videa, a nije poznato kada će format sa pet reklama biti isporučen svim korisnicima platforme.

B92

Нема коментара:

Постави коментар