MENI

OVO SU NAJOPASNIJE STVARI U VAŠOJ KUĆI: Niste svesni kakvom se riziku svakodnevno izlažete

Da li ste znali da u svačijem domu postoje stvari koji mogu potencijalno da izazovu požar i naprave pravi dar-mar? Među njima se nalaze neispravne instalacije, jeftini produžni kablovi, uređaji koje zaboravimo da isključimo ili pepeljara koju smo istresli, a nismo proverili žar.

Pixabay

Najopasniji su štednjaci koji su pola na struju, pola na gas, ili potpuno na gas iz butan boce. Ukoliko kabal koji spaja plinsku bocu sa šporetom ima barem maleni propuh ili rupicu, tada dolazi do curenja gasa i dovoljna je mala varnica ili žar da dođe do požara. Zato ako ste strastveni pušač cigareta, znajte da ste u većem riziku od nastanka požara u svom domu, pogotovo ako žar od cigarete zaluta tamo gde ne treba.

 Međutim, oni koji su čuli za bolju i zdraviju alternativu znaju kako mogu da konzumiraju nikotin bez vatre, pepela i dima. Uređaji za zagrevanje duvana, kao na primer IQOS, predstavljaju bolju alternativu pušenju cigareta, a zbog odsustva vatre, pepela i dima, sa ovim uređajem ćete izbeći situacije koje smo gore naveli.

Takođe, pušenje je najčešći uzrok požara sa smrtnim rezultatom. Pušenje je opasno po život ne samo u krevetu. Isto toliko je opasno da zaspite uz upaljenu cigaretu u fotelji ili sofi. 

Još jedan od saveta jeste da izbegavate paljenje mirisnih sveća, a koje većina koristi kako bi neutralisala duvanski dim i to u blizini zapaljivih materijala, kao što su saten, svila ili sintetika. Međutim, nije sve tako kao što izgleda! 

Zato, pokušajte iz vašeg tela, ali i doma da izbacite štetne navike i stvari koje, kako se više puta pokazalo, mogu da izazovu opštu pometnju i štetu!

Нема коментара:

Постави коментар