MENI

DUGOROČNA PROGNOZA VREMENA do kraja 2022. i za početak 2023: Novu godinu dočekaćemo uz sneg!

Prognoza vremena do kraja ove godine i za početak 2023.


Mesec decembar počinje kišom prvih par dana. Do kraja prve dekade biće suvo i toplije. Kiša, koja se očekuje 11. decembra, posle naglog pada temperature preći će u sneg.

Period sa temperaturama koje neće prelaziti tri stepena, uz snežne padavine, potrajaće do 16. decembra, kada će doći do slabijeg otopljenja s kišom.

Do 25. decembra biće nestabilni, uz smenu suvih i snežnih perioda. 

Poslednja sedmica u godini biće pretežno sunčana,a Novu godinu dočekaćemo uz sneg. 


Accuweather: Prognoza za decembar, iz dana u dan

Izvor: Accuweather


Sezonska prognoza RHMZ Srbije

JANUAR 2023: Prosečno hladan i prosečno vlažan januar. U trećoj dekadi januara umereni mrazevi.

Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost januarske srednje minimalne temperature vazduha oko -0.4ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom januara biće oko 5.2ºS.

Mesečna suma padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 11 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini januarska suma padavina iznosiće oko 37 mm.


FEBRUAR 2023: Blaži i prosečno vlažan februar. Ipak, tokom prve dekade februara kratkotrajno su mogući i umereni mrazevi.

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha oko 2.6ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom februara biće oko 9.2ºS.

Mesečna suma padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini februarska suma padavina iznosiće oko 33 mm.

Нема коментара:

Постави коментар