MENI

Stiže sintetički alkohol? Sve je isto, samo bez pratećih neugodnih pojava i mamurluka

Glavobolja, mučnina, problem sa stomakom… Sve su to dobro poznati simptomi mamurluka, koji ljude često nateraju da zažale što su uopšte pili alkohol. Zato je stručni tim Imperijalnog koledža u Londonu pokušao da napravi nešto slično alkoholu, samo bez pratećih neugodnih pojava.

Foto: Pixabay

Alcarelle je ime novog jedinjenja koje je nastalo u laboratoriji u Londonu. U pitanju je prva registrovana sintetička zamena za alkohol. Ovaj proizvod treba da obezbedi uživanje u piću bez bojazni za zdravlje, sintetički alkohol treba da kaže istorijsko zbogom mamurluku, navodi Drinks Business.

Proizvod je u fazi testiranja, kako bi omogućio uživanje u prijatnim efektima alkoholnih pića, bez negativnih posledica kao što je mamurluk. Nakon ispitivanja, ukoliko se pokaže da je u potpunosti bezbedan za ljudsku upotrebu, možemo očekivati da se nađe u prodaji za oko 5 godina, prenosi TU Magazin.

lcarelle ne izaziva fiziološke promene kao etanol, koji se nalazi u običnom alkoholu. Pored toga, ne izaziva zavisnost, navode stručnjaci.

Нема коментара:

Постави коментар