MENI

Zašto ne smete da dozvolite da voda za kafu ili čaj dva puta proključa

Često ili ponekad, ali kada u žurbi stavimo vodu za kafu ili čaj, dogodi se da je se setimo tek kada gotovo sva voda nestane. Većina nas samo dolije novu vodu u već proključalu i zakuva kafu...

Foto: Pixabay

Međutim, stručnjaci tvrde da je ova navika izuzetno štetna i da je se moramo rešiti što pre. Čak i zdravi minerali na ovaj način postaju štetni, što se jasno vidi na primeru kalcijuma koji na ovaj način stvara kamenac.

Istraživavanja pokazuju da se duplim kuvanjem arsen, nitrati i fluor iz vode povećavaju, što je jako štetno za organizam, prenosi portal Hajat.

Svetska zdravstvena organizacija upozorila je da je u takvoj vodi za piće najveća opasnost visoka količina arsena, jer može da dovede do trovanja, problema sa organima za varenje, dijabetesom i kardiovaskularnim bolestima.

Нема коментара:

Постави коментар