MENI

Kako skinuti ogrebotine sa ekrana mobilnog telefona - "kućna" rešenja

Neminovno je da se i takve stvari dešavaju. Sa onim dubljim ogrebotinama ćete morati da naučite da živite ili da menjate ekran, ali one manje možete da uklonite na jedan od sledećih načina.

Foto: Pixabay

Prvo isključite telefon i nemojte ga puniti dok se bavite saniranjem ogrebotina, posebno dok koristite tečna sredstva za poliranje i brisanje.

1. Pasta za zube

Istisnite malo paste za zube (veličine zrna graška) na mekanu, po mogućstvu mikrofiber krpu i nežnim, kružnim pokretima, bez previše pritiska, prelazite preko mesta na kojem su se pojavile sitne ogrebotine. Ukoliko se ogrebotine vide i dalje ponovite postupak.

Nakon što završite sa procedurom reparacije obrišite ekran vlažnom krpom i uklonite višak paste sa drugih delova telefona kako se ne bi skorila i zadržala na njima.


2. Paste za uklanjanje automobilskih ogrebotina

Viđamo ih na TV prodaji i mogu se kupiti u bilo kojoj prodavnici auto kozmetike.

Nisu skupe, a lako se nanose (mekom krpom) na displej telefona, takođe kružnim poketima, i mogu značajno da redukuju dubinu i broj ogrebotina.


3. Soda bikarbona

Pomešajte sodu bikarbonu i vodu u sledećoj razmeri: dve trećine sode bikarbone i jednu trećinu vode. Mešajte dok se ne formira gusta pasta.

Mekom krpom zrno paste nanesite na displej telefona i kružnim pokretima prelazite preko ogrebotina. Višak paste skinite vlažnom krpom i ispolirajte displej.


4. Puder za bebe

Funkcioniše na isti način kao i soda bikarbona, ali je nežniji. Ostatke produvajte fenom.

smartlife

Нема коментара:

Постави коментар