MENI

VODIČ KROZ NOĆ KNJIGE od 9. do 11. juna 2023: Više od 50.000 naslova - novi romani i pisci koje ne smete da propustite

Jun mesec donosi brojne radosti, a jedna od njih sigurno je Noć knjige! Omiljena manifestacija svih ljubitelja knjige, 28. po redu, održaće se od 9. do 11. juna 2023. godine u organizaciji Lagune i knjižarskog lanca Delfi a pod pokroviteljstvom Eurobank Direktna.

Foto: Laguna promo

I ove godine možete očekivati fantastične popuste do čak 40% i sjajne poklone!

U 34 grada u Srbiji i regionu, ukupno na 59 lokacija očekuje vas više od 50.000 naslova, hitova domaće i svetske književnosti, sjajan gift program i odličan izbor naslova na engleskom jeziku.

Na knjige drugih izdavača koji su se priključili Noći knjige, strana izdanja i gift asortiman važiće popust od čak 20%. Ploče i CD-ovi biće sniženi 10%.

Za Noć knjige nema granica! Poručivanjem putem sajtova laguna.rs i delfi.rs knjige su dostupne čitaocima u celom svetu.

Isporuka će biti besplatna za sve porudžbine preko sajtova laguna.rs i delfi.rs na teritoriji Republike Srbije. Povlašćena cena isporuke DHL-om za porudžbine preko sajta delfi.rs u toku trajanja manifestacije za teritoriju Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine iznosiće 1690 dinara. Cene isporuke za porudžbine preko sajta laguna.rs za teritoriju Crne Gore i Bosne i Hercegovine obračunavaju se prema važećem povlašćenom cenovniku za pouzeća, dok će za porudžbine plaćene karticama specijalna cena isporuke DHL-om iznositi 1690 dinara. Specijalna cena isporuke DHL-om za porudžbine preko sajta laguna.rs za teritoriju Hrvatske iznosiće 1690 dinara.

Najlepši deo pripreme za Laguninu manifestaciju Noć knjige jeste priprema spiska sa naslovima kojima ćete obogatiti svoje police sa knjigama. Među novitetima se nalazi mnogo izdanja domaće i svetske književnosti u kojima ćete uživati.

Hitovi Noći knjige

„Upoznaj sebe i druge“, Štefani Štal 

Štefani Štal utvrđuje šesnaest osnovnih tipova ličnosti, zasnovanih na Majer-Brigsovom indikatoru tipova (MBTI). Na osnovu testa ličnosti možete da utvrdite sopstveni karakterni profil, kao i profil svojih bližnjih. Naučićete kako da se ophodite sa različitim tipovima ličnosti, što će vas poštedeti stresa koje uzajamno nerazumevanje i sukobi sa sobom nose. 

„Nebeski oganj“, Robert Džordan („Točak vremena“, knjiga peta s novim koricama i u tvrdom povezu)

Pečati na zatvoru Mračnoga polako slabe i čini se da krhka tamnica Velikog gospodara Mraka neće još dugo moći da ga drži zatočenog. Izgubljeni, besmrtne sluge Senke, pletu svoje zamke i stežu omču oko carstva ljudi, sigurni u skori povratak onoga kojem su se zakleli na vernost.


„Brod koji je zaplovio kroz maglu“, Srđan Valjarević 

Nastavak doživljaja Frica, Dobrile, Mate, Kineza Lija, Profesora filozofije, Malog deteta i drugih slikovitih junaka ove vesele družine. Dok neprestano menjaju majice sa odštampanim uvek novim sloganima koje su sami izmislili, najčešće primerenim situaciji, ovi naši savremenici nastavljaju da raspravljaju i o svakodnevnim i o istorijskim događajima koji ih okružuju, u mnogo čemu apsurdnim. 

„Srbin kojekude“, Bojan Ljubenović

U svom novom delu Ljubenović nastavlja da se na krajnje duhovit i sebi svojstven satiričan način bavi današnjom Srbijom. Ovo je istovremeno i putopis, i intimni dnevnik, i autobiografija, i ogledalo naše stvarnosti. Dok piše o naizgled običnim, svakodnevnim dogodovštinama i događajima, autor rasvetljava mnogo krupnije i ozbiljnije društvene pojave i probleme. 

„Bolja strana“, Jelica Greganović

Nova neodoljiva zbirka priča autorke bestselera „Osmeh za svaki dan“, „Zovem se Mama“, „Od reči do reči“, „Priči nikad kraja“.

Šta sve ona ne primećuje! Gde god se okrene, zbiva se nešto zanimljivo, nešto što zaslužuje da uđe u knjigu i da se zapamti. I nevolje treba zabeležiti, gubitnike i sirotane metnuti u knjigu, i rođenu familiju, i izgubljenu najbolju drugaricu. Sve je kod Jelice nekako tačno, pametno i duhovito komentarisano. Sve vam je blisko.

„Elegija o beloj devojčici“, Zoran Penevski 

Ksenija Atanasijević (1894–1981) bila je prva žena doktor nauka i prva žena docent u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca. Elegija o beloj devojčici je roman o njenom životu koji se inventivno plete oko njene istoimene prve objavljene priče i u formi je fragmenata po uzoru na njeno najpoznatije delo Filozofski fragmenti. 

„Slatka osveta d. o. o.“ , Junas Junason 

Autor svetskog bestselera Stogodišnjak koji je iskočio kroz prozor i nestao. Ovaj zabavni, duhoviti i filozofski roman vodi nas na ludo putovanje preko pet kontinenata, usput nam dajući nekoliko lekcija o kolonijalizmu i istoriji umetnosti, podsmevajući se kapitalizmu i svetu lažnih vrednosti, uz mnogo šarma, humora i dovitljivosti.

„Srž“, Peđa Obradović

Ovaj autobiografski roman počinje kada pripovedača udaraju kola i lome mu obe noge. Odmah potom saznajemo da se saobraćajni udes dešava u trenutku kada Peđa treba da se vrati na posao posle dvogodišnje borbe sa leukemijom. Pošto je osuđen na bolnički krevet, ništa mu drugo ne preostaje nego da ispiše priču o ovoj dvogodišnjoj borbi.

„Poklapanje“, Harlan Koben

Kad iznenada dobije obaveštenje od genealoškog portala da je pronađeno poklapanje sa njegovim DNK profilom, Vajld se približava svojoj prošlosti više no što je ikad sanjao, i konačno ulazi u trag svom ocu. No kad ga upozna, ostaje uskraćen za željene odgovore, samo se otvaraju nova pitanja. 

„Marija Antoaneta: Životni put“, Antonija Frejzer

Autorka slika raskošan i očaravajući portret jedne od najčuvenijih žena u istoriji Evrope, pobuđujući saosećanje i uvažavanje za svaki aspekt lika kraljice, uvlačeći čitaoce ne samo u priču o sazrevanju jedne dražesne žene već i o raspletu jedne ere.

„Mesečeva Veštica, Paukoliki Kralj“, Marlon Džejms 

Druga knjiga trilogije Mračna zvezda. U romanu Crni Leopard, Crveni Vuk Sogolon Mesečeva Veštica se dokazala kao Tragačeva dostojna protivnica dok su se sukobljavali širom mitološkog afričkog krajolika u potrazi za tajanstvenim nestalim dečakom. U nastavku Sogolon zauzima celu pozornicu i obelodanjuje svoju stranu priče o tome šta se desilo dečaku, kakve je zavere kovala i kako se borila, pobeđivala i bivala poražena dok ga je tražila.

„Stari kalendar jedne ljubavi“, Andrej Makin 

Poetičan naslov novog romana označava istorijski trenutak u Rusiji kada se, prema Lenjinovom dekretu iz 1918. godine, prešlo sa julijanskog kalendara na gregorijanski. Ova metafora o minulom vremenu carevine koja je pala u ruke „graditelja svetle budućnosti“ pripoveda o životu i ljubavima Valdasa Batajeva u vrtlogu istorijskih previranja. 

„Šljivin cvet u vazi od zlata“, Nepoznati pisac 

Nepoznati autor iz XVI veka ostavio je za sobom veličanstveno delo. Legenda kaže da ga je napisao da bi osvetio smrt svoga oca. Stranice rukopisa je natrljao otrovom i poslao ih očevom ubici. Po predanju, žrtva nije prestajala da čita knjigu i umrla je čim ju je završila jer je roman pročitala u dahu. 


Mala Laguna

„Ja kao ti, ti kao ja“, Gradimir Stojković

Ana i Jana su bliznakinje koje idu u šesti razred i vole da se poigraju tako što se zamene pa naprave pometnju među drugarima i nastavnicima. Kad se u školi pojavi novi đak Vlajko, virtouz na instrumentu okarini, igra će ponovo početi, ali ovog puta neće sve ići po planu...

Vesela priča sa preokretima koji najrečitije govore o tome da prijateljstvo postoji samo ako je iskreno.

„Kako da naučite zmaja da sačeka/sluša / kaže hvala ti/ kaže izvini“ 

Upoznajte malu Ljilju – ljupku devojčicu koja ima dar da vas uči posebnim i čarobnim rečima, baš kao što uči svog najboljeg drugara, Nestašnog Zmaja! Iako je ponekad nestrpljiv, tvrdoglav ili neučtiv, na kraju dana uvek nauči nešto novo – da bude učtiviji i ljubazniji!  

„Otkačena škola 7“, Aleksandar Čotrić

Sve škole su iste kad je u pitanju prenošenje znanja, a svaka je drugačija kad se radi o veselim zgodama i šalama u njoj. Ovo je sedma knjiga Otkačene škole, a sigurni smo da bi s njom svaki sedmi čas bio najzabavniji! Upozorenje: ostavite ovaj primerak u učionici pre roditeljskog. Velike su šanse da će čitajući nju razredna i roditelji zaboraviti na vaše ocene.

„Loši momci 9 – Veliki zli vuk“, „Loši momci 10 – Najgori dan“,  „Loši momci 11 – Uspon mračnog gospodara“, Aron Blejbi

Oni su šašavi i neodoljivi, a njihove urnebesno smešne doživljaje prate i obožavaju mladi čitaoci širom sveta. Oni su loši momci o čijim avanturama čitamo u istoimenom serijalu.


Нема коментара:

Постави коментар