MENI

Olujno nevreme pogodilo Kruševac

Kruševac je nešto posle 18 ćasova zahvatilo olujno nevreme. Vetar je kidao velike grane drveća, skidao crepove s kuća, prevrtao kontejnere.



Prema podacima meteorološke stanice u Kruševcu, u samom gradu palo je 47 litara kiše po metru kvadratnom, a vetar je duvao brzinom od 108 kilometara na čas.

Oblak, koji je idući od Čitluka i Bivolja, prošao centrom Kruševca, doneo je i sitniji grad jačeg intenziteta. Protivgradni centar Kruševac počeo je sa dejstvovanjem raketama od 17 sati i 20 minuta.

Zahvaljujući protivgradnoj odbrani Radarskog centra Kruševac, koja je dejstvovala sa 32 stanice ispalivši 125 protivgradnih raketa, sprečena je veća šteta na području Rasinskog okruga.

Vetar i kiša naneli su štetu na objektima sportskog centra – Hali sportova i zatvorenim bazenima, gde je odnet deo krova. Zbog obilne kiše Jasički put je bio poplavljen i teže prohodan. Kako saznajemo iz Odeljenja za vanredne situacije grada Kruševca  poplavljen je i deo podruma u Kovid bolnici. Olujni vetar polomio je ili iščupao preko 20 stabala.

Na društvenim mrežama objavljivani su snimci jake kiše i vetra koji nosi sve pred sobom.

- Ne vidi se prst pred okom. Ne izlazite iz kuće - stojalo je u jednom od komentara.



Instagram / 192_rs

- Na samom početku je počeo i grad, da nisu to učinili verovatno da niko od nas ne bi imao čitava kola, krov na kućama i stakla na prozorima - napisao je drugi korisnik.

Prema izveštaju Meteorološke stanice Kruševac. juče je na teritoriji grada Kruševca palo ukupno 3,8 l/m2. U utorak su zabeležena tri dejstva protivgradne odbrane. Ispaljeno je 20 raketa. Kruševac trenutno ima mogućnost da se brani sa 1.035 raketa, koliko je na zalihama

Нема коментара:

Постави коментар