MENI

Evo gde će penzioneri imati popuste sa novom karticom

U Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) su potpisani sporazumi sa još 16 preduzeća koja su se uključila u akciju Penzionerska kartica.

Foto: Pixabay

Ovim potpisivanjem sporazuma broj firmi i institucija koje su podržale ovu akciju, a koja penzionerima omogućava da jeftinije dolaze do određenih proizvoda i usluga premašio je 600.

- Naftna Industrija Srbije će dati popust od jedan do tri dinara po litru goriva zavisno od vrste goriva. Sporazum sa Putevima Srbije omogućava smanjenje cene putarine za tri odsto za naše najstarije sugrađane. Ljudi iz Amana, koji su takođe potpisali sporazum nude do 10 odsto popusta na svoj asortiman - rekao je ministar Siniša Mali i ocenio da će najstariji imati ogromne koristi od posedovanja kartica.

Sporazume su potpisali direktor Fonda PIO Relja Ognjenović i direktori i predstavnici ovih kompanija koje dolaze iz najrazličitih sektora kao što su Naftna industrija Srbije, Aman, Putevi Srbije. Akciji su se priključila tri doma za stare, Akvaten, kompleks i dom za stare Alibunar, Dom za smeštaj odraslih i starijih "Sveti Trifun" iz Beograda, i više medicinskih ustanova i banja, očna kuća Albert Beograd, Dijagnostički centar Albert Beograd, Specijalna bolnica Merkur Vrnjačka banja, Banja Rusanda iz Melenaca, Milennium Medical Centar, Vranjska banja, te Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti Sokobanja, za rehabilitaciju Banja Kanjiža, Junaković Apatin i Gamzigrad, iz Zaječara kao i Atomska banja Gornja Trepča.

Jedan od potpisnika sporazuma, direktor Amana Nemanja Petrović za Tanjug je rekao da će svaki penzioner sa Penzionerskom karticom koji uđe u neki prodajni objekat ovog trgovinskog lanca širom Srbije imati pravo na popust do 10 odsto na razne artikle.

- Na neke proizvode kao što je akcizna roba ne mogu da se daju popusti ali smo se potrudili da proširimo asortiman onoga što će biti na popustu kao i onoga što se prodaje kroz akciju "Bolja cena" - rekao je on.

Dodao je da će akcijom biti obuhvaćen kompletan asortiman, delikatesni i mlečni proizvodi, slatki i slani konditori i slično. Vršilac dužnosti direktora Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti Sokobanja Ivana Filipović za Tanjug je rekla da se ova bolnica među prvima prijavila za popuste za Penzionersku, karticu jer su penzioneri njihovi najverniji korisnici.

- U našoj ustanovi penzioneri inače dobijaju 10 odsto popusta na regularne cene i mogu da plaćaju na šest rata. Sa Penzionerskom karticom osim tih pogodnosti moći će da skupljaju i poene koje im dodeljuje Fond PIO, a to će početi kada krene primena kartica i skupljanja poena - rekla je ona.

(Telegraf Biznis)

Нема коментара:

Постави коментар