MENI

Kraj za besplatni Windows

Microsoft je uspeo da zaustavi ljude koji žele da potpuno besplatno aktiviraju Windows 10 ili Windows 11 operativni sistem.

Image by Clker-Free-Vector-Images from Pixabay

Nakon šest godina postojanja HWID metode, serveri kompanije sada odbacuju zahteve za piratsku HWID aktivaciju, a korisnici koji su pokušavali da "na kvarno" trajno aktiviraju svoj Windows su sprečeni u toj nameri.

Kako se spekuliše po forumima, ovaj potez nije slučajan, već stiže kao odgovor Microsoft-a na najnoviju metodu za trajnu i besplatnu aktivaciju Office programa.

Sprečavanjem HWID aktivacije, gigant iz Redmonda je piratima onemogućio korišćenje omiljene i jedine "igračke" za trajnu aktivaciju operativnog sistema, pa je u ovom momentu najbolje što "moreplovci" mogu da dobiju aktiviran Windows do 2038. godine pomoću KMS38 metode.


Šta je HWID aktivacija

Tokom zvaničnog procesa nadogradnje sa Windows 7 na Windows 10 OS, Microsoft je koristio HWID aktivaciju kako bi aktivirao novoinstalirane Windows 10 sisteme - potpuno besplatno.

Međutim, pirati su pronašli način kako da ovu metodu okrenu u svoju korist. U pozadini, proces nadogradnje je pokretao fajl pod nazivom gatherosstate.exe i proveravao da li je starija verzija Windows-a aktivirana. Ukoliko jeste, generisan je poseban tiket koji se slao Microsoft-u, a kompanija je zauzvrat autorizovala licencu novog sistema.

Dakle, sve što je bilo potrebno jeste da se ubedi gatherosstate.exe fajl da su svi uslovi ispunjeni, nakon čega je isti generisao validan tiket, a pirati dobijali validnu licencu za Windows od kompanije.

Mondo

Нема коментара:

Постави коментар