MENI

Predupredite novogodišnji mamurluk

Da se nakon najluđe noći ne biste probudili sa teškim maurlukom zbog kojeg ćete ceo 1. januar provesti u krevetu dovoljno je da pred polazak na doček pojedete nekoliko špargli, savetuju naučnici.

Grupa koreanskih naučnika došla je do neverovatnih otkrića proučavajući šargle, koje sadrže amino kiseline i minerale sa neverovatnom sposobnošću da umanje efekte mamurluka i da zaštite ćelije jetre od toksina.

Ako vam špargle nisu baš pri ruci, postoji još nekoliko namirnica koje mogu da posluže kao odluična prevencija novogodišnjeg mamurluka.

1. Pečeni pasulj na integralnom tostu sa avokadom i čaša soka od jabuke -ova kombinacija je dobra jer će držati nivo šećera u krvi pod kontrolom, pa nećete pasti u iskušenje da na dočeku pojedete sve što vam je pred očima u kombinaciji sa alkoholom.

2. Kajgana sa ražanim hlebom sa čašom bezmasnog mleka - još jedna dobra kombinacija proteina i sporo razgradivih ugljenih hidrata koji će dobro apsorbovati alkohol.

3. Sendvič sa dimljenim lososom, paradajzom, krem sirom i banana sa ceđenom pomorandžom - sve ove namirnice bogate su kalcijumom koji pomaže da se održi balans tečnosti u organizmu pri konzumiranju većih količina alkohola.

Нема коментара:

Постави коментар