MENI

Horoskop za novembar/studeni 2013.

Bikovi, vaša tvrdoglava priroda biće glavni krivac za brojne sukobe u koje ćete, na poslovnom planu,  upadati ovog meseca * Device, nemojte zbog inercije prokockati sjajne prilike koje bi vam mogle unaprediti poslovnu i financijsku situaciju * Blizanci, povoljno je vrppijeme da se prionete na projekt koji ste dugo pripremali i odlagali...


> Pogledajte i LJUBAVNI HOROSKOP ZA NOVEMBAR/STUDENI

OVAN (21. 3. - 20. 4)

POSAO
Umete da delujete vrlo zahtevno i preduzimljivo, ali nemojte biti kruti prema svojim saradnicima. U skladu sa svojim profesionalnim afinitetima često se nalazite u centru glavnih poslovnih događanja, ali ipak trenutno morate oprezno graditi i održavati svoju poziciju. Da biste pravilno odgovorili na različite dileme koje vas prate na poslovnoj sceni ili u susretu sa saradnicima, potrebno je da sačuvate prisebnost duha i da budete što promišljeniji. Snagom volje i ličnom inicijativom, uspećete da se nametnete pred saradnicima ili u nekim značajnim situacijama. Imponuje vam posao u kojem do izražaja dolaze vaše organizatorske sposobnosti i preduzimljivost. U periodu do kraja novembra potrebno je da ispunite svoje redovne obaveze ili da izmirite neka finansijska potraživanja. Krajem oktobra obratite pažnju na svoj poslovni stil ili način izražavanja. Većinu poslovnih ciljeva možete da ostvarite zahvaljujući dobroj proceni i kroz uspešnu saradnju, ali i ukoliko proširite svoje kontakte u različitim pravcima. Posebno bi bilo dobro da radite sa ljudima koji su došli iz inostranstva, bilo da su stranci ili povratnici. Takođe, inostrane firme imaju prednost nad domaćim, jer u ovom periodu sva poslovna događanja koja simbolizuju inostranstva donose uspeh.

LJUBAV
Nalazite se u sjajnoj prilici da ostvarite harmoniju zajedničkog života sa partnerom ili da najzad ostvarite svoje ljubavne želje. Osećate potrebu da uveličate neke događaje u krugu porodice ili u odnosu sa voljenom osobom. Vaš ljubavni stil deluje veoma izazovno ili podsticajno na partnera. U ovom periodu bićete u prilici da čujete pozitivne komentare o svom izgledu ili ponašanju, a veoma će vam prijati nečija emotivna naklonost, odnosno izuzetna pažnja. Osobi koja vam se dopada jasno pokažite koliko vam je stalo da imate harmoničan odnos, uzbudljivu ljubavnu romansu ili strasnu vezu. Ukoliko ste mladi ili slobodni, priželjkujete novu ljubavnu romansu, ali vodite računa da li će to biti izbor na duge staze, kao i da li osoba sa kojom ulazite u vezu deli iste ideje kao vi i ima barem slične planove. Uživajte u novim ljubavnim izazovima, ali budite i dovoljno iskreni u izražavanju svojih osećanja. Ljubavna sreća je dostižna samo kada se nalazite u društvu osobe koja odgovara vašem ukusu i afinitetima.

ZDRAVLJE
Ovo je vreme za ples, kretanje, vežbe na otvorenom prostoru; udahnite svež vazduh i jačajte imunitet. Ipak, u ovom periodu moguće su povrede, upale i infekcije, kao i problemi sa donjim stomakom kod ženskih predstavnika ovog znaka. Stariji Ovnovi trebalo bi da kontrolišu pritisak, koji često izaziva jake glavobolje.


BIK (21. 4. - 21. 5)

POSAO
Vaš poslovni život povremeno obeležavaju iznenadni usponi ili prolazna stagnacija, što dodatno iscrpljuje vašu snagu i kreativnu energiju. Budući da ste osoba koja vodi računa i o materijalnim interesima, teško možete da se pomirite sa situacijom kada neko ograničava vaše poslovne zahteve ili potrebu za širom afirmacijom. Greške koje su obeležile saradnju sa jednom osobom ili propusti koji su usledili zbog loše koncentracije ili nedostatka sluha za kompromisnim rešenjima, neće bitnije umanjiti vaš profesionalni ugled niti ugroziti profesionalni status. U periodu do prve polovine novembra veoma je važno da se maksimalno potrudite, jer ćete samo tako uspeti da ostvarite prioritetne poslovne ciljeve, ali i bolju poziciju među saradnicima. Krajem meseca očekuju vas značajna poboljšanja u finansijskom smislu ili dodatne povišice, kao adekvatna nagrada za vaše ukupno zalaganje tokom prethodnog perioda. Međutim, ukoliko budete nefleksibilni, veoma brzo ćete prokockati sve povoljne šanse. Tokom narednog perioda sve predstavnike ovog znaka koji su ugovarali poslove ili radili sa novcem očekuje kontrola, i to precizna, detaljna i vrlo ispravna. Ukoliko je u prošlosti bilo grešaka, tokom ovog perioda isplivaće na površinu.

LJUBAV
U ljubavnom životu sve češće delujete zanosno i zadovoljno, a tretman koji dobijate u društvu voljene osobe i te kako vam prija. Tokom celog perioda imaćete jaku potrebu da iskristališete svoja osećanja i da odredite svoja emotivna očekivanja. Imate dovoljno snage samo kada se uz vas nalazi osoba sa kojom možete da podelite svoje misli, emocije ili inspiraciju. Znaci pažnje ili nežnosti koje pokazuje vaš ljubavni partner unose osećanje bliskosti u vaš zajednički život. Ukoliko ste mladi ili slobodni, bićete u sjajnoj prilici da ostvarite brojne emotivne kontakte ili novu ljubavnu romansu u skladu sa svojom vizijom. Od početka novembra očekuju vas novi emotivni kontakti i neobična ljubavna prilika. Ljubavna romansa je ponekad čudna, ali bez uzajamne razmene iskrenih osećanja ona gubi vrednost i značenje. Krajem meseca očekuje vas harmoničan život, emotivna podrška ili planiranje nekog putovanja koje ćete dugo pamtiti po neobično lepim doživljajima.

ZDRAVLJE
Neophodan vam je odmor, jer kada ste uvideli da se finansijska situacija naglo popravlja ne umete da se zaustavite. Tokom ovog perioda imaćete problema sa povredama, glavom, stomakom, jetrom i krvnom slikom. Posebno će biti ugrožen digestivni trakt, i to ne samo tokom oktobra nego i kasnije. Ukoliko ne shvatite da stvari na koje ne možete da utičete ne smeju da utiču na vas, nervoza će uzeti danak.


BLIZANCI (22. 5. - 21. 6)

POSAO
Nalazite se u sjajnoj prilici da ostvarite niz korisnih ciljeva ili da prihvatite saradnju sa jednom "uticajnom" osobom. Delujete odlučno i preduzimljivo i jako vam je stalo da ubrzanim metodama ostvarite poslovni, društveni ili javni uspeh. Nema potrebe da oklevate pred novim profesionalnim izazovima, ali uz obaveznu konsultaciju sa pouzdanim saradnicima. Najvažnije je da napravite dobar izbor u svakom pogledu. Posle test situacija, očekuje vas ubrzano napredovanje. Potrudite se da svoju potrebu za scenskim uspehom podredite poslovnom trendu koji obećava praktične ili materijalne razultate. Do kraja oktobra, obratite pažnju na mogućnost profesionalnog napredovanja ili situacije koje donose različite oblike udruživanja oko poslovnih interesa. Ukoliko razmišljate o privatnom poslu, to jeste dobro, ali nije pravo vreme, i morate izgraditi jednu od osobina sa kojima slabo stojite, a to je strpljenje. Miris novca mami, ali do velikih brojki i velikih uspeha ne stiže se hazardom već kontinuiranim radom, zalaganjem a ponekad i sticajem srećnih okolnosti. Ipak, početkom novembra ne bi trebalo da se oslanjate na sreću.

LJUBAV
Jako vam je stalo da što pre prevaziđete "emotivnu krizu" kroz koju prolazite i nalazite se pred novom odlukom, koju želite da saopštite svom partneru. Ponekad nije lako ostvariti ravnotežu između glasa razuma i osećanja. Osim toga, partner često negoduje i pokušava da vas uveri u drugačiji način razmišljanja. Srećom, razgovor ili podrška bliskih prijatelja uvek deluju pozitivno na vaše raspoloženje i samopouzdanje. Emotivne dileme je moguće razrešiti, ali uz dodatno strpljenje i vreme. Izvesno udaljavanje od voljene osobe trebalo bi da vas podstakne na dobro rešenje. Ukoliko ste mladi ili slobodni, ljubavni susreti i kontakti tokom ovog perioda delovaće kao "zamena" za neke neostvarene želje koje imate. Na sreću, očekuje vas dobar ljubavni epilog ili zajedničko zadovoljstvo. Posebno oprezni trebalo bi da budu oni Blizanci koji obnavljaju veze ili svom emotivnom životu daju drugu šansu. Posle toga ne bi valjalo davati treću ili četvrtu šansu, već ograničiti period u kojem pokušavate da obnovite ili popravite odnos sa partnerom.

ZDRAVLJE
Vaš tajni neprijatelj je tenzija, odnosno prevelika napetost. Obratite pažnju na svoje telo, koliko ste opušteni, kako sedite, gde i koliko spavate, da li ima tehničkog zračenja na mestu gde spavate. U ovom periodu posebno obratite pažnju na debelo crevo i nemojte olako shvatati probleme sa varenjem i stomakom uopšte.


RAK (22. 6. - 22. 7)

POSAO
Kad je reč o poslu, delujete vrlo energično u pravom trenutku i znate kako da nametnete svoje stavove pred uticajnim saradnicima. Često preuzimate aktivnu ulogu prilikom donošenja važnih odluka o prioritetnim ciljevima ili u vezi sa finansijskim investicijama. Istina, to nije stil kojem stalno pribegavate, ali sada je pravi trenutak za akciju. Potrudite se da završite sve veće obaveze u periodu do kraja oktobra i nemojte dozvoliti da vas bilo ko osporava ili usporava u ciljevima koje imate. Tokom celog perioda vaš praktičan duh ili sposobnost efikasnog delovanja biće i te kako izraženi. Najvažnije je da se uspešno prilagodite na nove zahteve i uslove poslovanja. Efikasnost u poslovnim kontaktima predstavlja vaš glavni adut. Posvetite više pažnje aktuelnim sadržajima, koji mogu da unaprede vaš poslovni ili društveni položaj. Bilo bi dobro da razmislite o novom načinu poslovanja, usavršavanju na različitim stranama, kao i da proširite krug saradnika. Takođe, bilo bi dobro da preispitate sve stare kontakte, planove i namere i nemojte biti kruti ukoliko je potrebno nešto da menjate. Oslušnite sagovornika i razmislite o njegovim predlozima, a odluke ne donosite odmah jer jutro je pametnije od večeri.

LJUBAV
Sve češće osećate romantičnu notu u svom raspoloženju i imate pojačanu potrebu za ljubavnom harmonijom. Uživajte u lepim stvarima i dozvolite sebi pravi emotivni zanos, jer sve što je lepo može biti inspirativno i čarobno ukoliko to zaista želite. Na vama je da pokrenete inicijativu i da se nametnete u društvu ljubavnog partera ili osobe koja vam se dopada. Ukoliko ste mladi ili slobodni, u ovom periodu očekuju vas brojni susreti ili neobične ljubavne avanture u kojima ćete potpuno uživati. Bitno je da ste dovoljno aktivni i da odgovarate na zanimljive pozive koji će stizati sa različitih strana. Ukoliko imate stalnog partnera, prijaće vam novi događaji koji donose ljubavnu harmoniju i mame osmeh zadovoljstva na licu voljene osobe. Ljubavna romansa je čarobno zadovoljstvo, ali bez iskrenosti ona će izgubiti vrednost i značenje. U ovom periodu ne bi bilo mudro da ulazite u vezu sa zauzetim partnerom ili osobom koja nije raščistila svoj status, a upravo to može vam se desiti početkom novembra. Koliko god vam se vaš ljubavni život čini dosadnim, ne bi trebalo da preterujete u želji da vam se, po svaku cenu, nešto dogodi na tom planu.

ZDRAVLJE
Potrebno je da više povedete računa o zdravlju, jer vam je imunitet jako slab, pa su moguće prehlade, upale ili virusne infekcije koje mogu delovati na srce. Osim toga, budite veoma oprezni u saobraćaju, jer lako može doći do povrede ekstremiteta. Izbegavajte stresne situacije u kojima bi do izražaja mogla da dođe vaša potreba za isterivanjem pravde.


LAV (23. 7. - 23. 8)

POSAO
Delujete vrlo energično u svojim namerama, ali ne možete istovremeno da se angažujete na nekoliko strana i da ispratite sve aktuelne događaje na poslovnoj sceni. Jako vam smeta bilo kakvo taktiziranje, kada vas okolina usporava u poslu ili kada neko od saradnika nije spreman da nagradi vaš trud i zalaganje. Ipak, pred vama je period kreativnog uspona koji će na najbolji način potvrditi vaše intelektualne i praktične sposobnosti. Početkom novembra, moguće je odlazak na put u inostranstvo radi stručnog usavršavanja ili unapređenja znanja iz neke oblasti važne za vašu struku. Takođe, očekuju vas uspešni rezultati u poslovima koji podrazumevaju određeni stepen rizika ili lidersku ulogu, a oko 11. novembra poslovno unapređenje ili dobra prilika da bitno poboljšate svoja finansijska primanja. Nema razloga da budete lažno skromni, niti profesionalno nesigurni. Krajem meseca moguća je prolazna finansijska kriza, što će vas dodatno motivisati da prihvatite neke nove poslovne kombinacije. U ovom periodu očekujte da će vas maksimalno podržati neke veoma uticajne i bitne osobe. U svakom slučaju, protekcija je opravdana, jer je rezultat prethodnih uspeha. To posebno može doći do izražaja u prvoj polovini perioda, kada će vam svoju podršku dati se neko ko vam je oduvek bio naklonjen i dobro poznaje vaše kvalitete.

LJUBAV
U ljubavi ponekad zaista deluje kao da je sve moguće ili dostupno, naročito ukoliko ste dovoljno nadahnuti i hrabri da izrazite svoje intimne namere. Imate utisak da na vašu psihološku i emocionalnu sigurnost najbolje deluju neke dobro isplanirane ili "unapred izrežirane situacije". Međutim, u emotivnom ili strasnom zanosu na kraju ćete učiniti ono što osećate srcem, a ne glavom. Jako vam je stalo da unapredite svoj ljubavni ili intimni život, pa ukoliko postoji dobra prilika potrudite se da je ne propustite, prihvatite novu ljubavnu romansu ili emotivni izazov. Ukoliko ste mladi ili slobodni, potencirajte stil zavođenja i osvajanja, ali sačuvajte dobru meru ukusa uz svoje tipične manire. Takođe, potrudite se da ispoštujete nečije emotivne potrebe ili osećanja, ali ne dozvolite da budete žrtva nečije sebičnosti ili potrebe za posedovanjem. Vi barem dobro znate da bez iskrenog pristupa, ni na jednom pa ni ljubavnom polju, niti možete niti umete da funkcionišete.

ZDRAVLJE
Na zdravlje mislite unapred i ne čekajte da se razbolite. Sunce vas čuva, daje vam vitalnosti i popravlja vam kondiciju, ali kako imate tendenciju da se iscrpljujete u ovom periodu može doći će do pada imuniteta. Takođe, bilo bi dobro da proverite šećer i masnoće u krvi, kao i krvni pritisak. Osim toga, muzika za opuštanje i te kako bi vam prijala ovog meseca. Što se tiče okoline, mogući su zdravstveni problemi sa disajnim organima sa najstarijim ili najmlađim ukućanima.


DEVICA (23. 8. - 22. 9)

POSAO
Pažljivo pratite sva aktuelna dešavanja na poslovnoj sceni i stalo vam je da unapredite svoju poziciju među saradnicima. Delujete aktivno na različitim stranama i prihvatate nove poslovne izazove u skladu sa svojim afinitetima. Ipak, nemojte dozvoliti da vas posao okupira više nego što je potrebno. Naučite da podvučete jasnu crtu i da se pravilno zaštitite od različitih komentara ili neprijatnosti, koje potencijalno narušavaju vaš poslovni i društveni status. U odlučujućem trenutku zatražite nečiji savet, pre nego što se upustite u novu poslovno-finansijsku akciju. Do 2. novembra trebalo bi da završite posao koji će vam doneti određene povlastice i dugoročnije efekte. To ne bi trebalo da čudi, s obzirom na vašu posvećenost poslu i visoke ciljeve koje sebi postavljate. Čeasto, na sebe preuzimate i one poslove koje bi neko drugi radio dva puta duže, ali jednostavno, ne umete drugačije. Ipak, nema razloga za zabrinutost. Oni koji vas cene i nameravaju da ostvare neki viši oblik saradnje, potrudiće se da vam to nedvosmisleno i stave do znanja. Krajem meseca očekuje vas profesionalna satisfakcija i neki oblik javnog priznanja ili napredovanja na poslovnoj lestvici.

LJUBAV
Povremeno prolazite kroz različite faze raspoloženja, ali jasno izražavate potrebu za većim osećanjem bliskosti, poverenja ili emotivne naklonosti. Osećate emotivnu nesigurnost, mada vas partner uporno nagovara da prihvatite novo ili kompromisno rešenje, međutim, vama nedostaju dobra volja i odlučnost. U ovom periodu prilično će vas iritirati partnerovo ponašanje. Osim toga, imaćete utisak da voljena osoba vešto koristi "zaobilazan način" da ostvari svoje namere, što dodatno podstiče vaše nezadovoljstvo. Dobra volja, nežnost ili pažnja predstavljaju najbolji odgovor na zajedničke dileme. Ukoliko ste mladi ili slobodni, prihvatite nečije udvaranje i društvo. Ljubavna romansu treba pažljivo negovati, bez uzajamne naklonosti i iskrenosti ona gubi svoju snagu, vrednost i značenje. Krajem meseca očekuju vas sjajni događaji, intimna sreća i zadovoljstvo. Jasno vam je da sve to zaslužili, posle dužeg perioda usamljeništva i preispitivanja svog emotivnog života.

ZDRAVLJE
Ukoliko u ovom periodu budete imali zdravstvenih problema, to će verovatno biti posledica vaših nezdravih navika ili neodgovarajuće dijete. Preterivanje u bilo čemu veoma loše utiče na zdravlje. Respiratorne infekcije čija sezona upravo kreće ovih dana, kao da su po vašoj meri. Pokušajte na bilo koji način da pojačate imunitet i vodite računa o preventivi, uključujući i vakcinu.


VAGA (23. 9. - 23. 10)

POSAO
Potrebno je da pravilno uskladite svoje profesionalne želje i mogućnosti. Zbog svog poslovnog statusa delujete zabrinuto i ne želite da se pomirite sa poznatim standardima koji vladaju u vašoj okolini. Tražite efikasniji način delovanja s namerom da unapredite svoju poslovnu poziciju, ali mnoga pitanja ostaju bez odgovora. Saradnici vam zameraju da olako prelazite preko nekih poslovnih ponuda ili da se suviše rukovodite ličnim procenama, ne uvažavajući mišljenja drugih. Period je generalno restriktivan i teško je dobiti sve što zamislite ili čak sve što bi trebalo da prati jedan stabilan poslovni dogovor. Kako biste pravilno rešili neka imovinska, pravna ili statusna pitanja, posle 3. novembra pokušaćete da proširite neke oblike saradnje. Uspešne formule trebalo bi da ponavljate u različitim situacijama, kao dodatnu garanciju za poslovni ili novčani dobitak. Eksperimente možete primenjivati samo u proverenim situacijama, koje ne prevazilaze vaše dosadašnje znanje ili praktično iskustvo, odnosno u onim situacijama koje na samom startu ne daju mnogo nade za uspeh. Sve ostale poslovne prilike trebalo bi da tretirate krajnje ozbiljno, čak i one koje deluju stopostotno sigurne, jer period pred vama prilično je nestabilan.

LJUBAV
U ljubavnom životu trenutno prolazite kroz različite faze emotivnog raspoloženja i strasnih izazova. Povremeno imate jak utisak kao da je gotovo sve moguće ili da vam je sve dozvoljeno. Veoma vam prija sentimentalnost koju vaš partner unosi u zajednički život. Ali, priželjkujete različita uzbuđenja, a novi događaji u ljubavnom životu deluju vrlo izazovno i prijatno. Vešto koristite svoje zavodničke manire, lako se prepuštate inspiraciji, strastima i osećanju koje u vama pobuđuje bliska osoba. Želite da ostvarite svoje ljubavne namere ili da prekoračite dosadašnja ograničenja u zajedničkom odnosu. Ukoliko ste započeli neku tajnu ljubavnu vezu, tokom ovog perioda moguće su iznenadne promene, pogotovo ukoliko je osoba iz neposrednog okruženja ili kruga prijatelja. Učinite sve što je potrebno da sačuvate svoju ljubavnu sreću, kao i osobu do koje vam je zaista stalo. Sve ostalo je hazard koji može da bude interesantan u nekom kraćem periodu, ali i veoma neprijatan, ukoliko se neke stvari ne reše na vreme.

ZDRAVLJE
Budite veoma oprezni u saobraćaju, jer je moguć gubitak kontrole za volanom, ali i kazne zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa. Možete imati problema sa nervnom iscrpljenošću, upalom žučne kese ili išijasom ili infekcijom grla koja može da bude posledica neadekvatno lečene prehlade.


ŠKORPIJA (23. 10. - 22. 11)

POSAO
U želji da ostvarite uspešne rezultate spremni ste da prekoračite dosadašnje profesionalne mogućnosti ili utvrđene standarde. Osećate jaku kreativnu energiju i stalo vam je da poboljšate svoj poslovni status ili položaj. Ali, da biste ostvarili profesionalne ciljeve, osim dobre volje, neophodno je da imate i dosta znanja ili mudrosti. Pitanje poslovne organizacije i poverenja u određene saradnike zahteva da dobro razmislite pre nego što se odlučite za konkretne odgovore ili za definiciju prioriteta. Nemojte dozvoliti da vas uznemiravaju neka sporedna dešavanja, bitno je da ste u trendu novih događaja i da budete spremni na različite oblike promena ili na mogućnosti usavršavanja. Posle 10. novembra očekuju vas veoma uspešni rezultati i određene povlastice. Većina predstavnika ovog znaka tokom ovog perioda imaće priliku da poslovni život i karijeru grade u inostranstvu. Ali, poželjno je da dobro proverite ko su osobe koje vam pružaju tu šansu i da ne sklapate poslovni dogovor sa nepouzdanim posrednicima.

LJUBAV
Često zračite pozitivnom energijom izbog čega možete da delujete vrlo zanosno ali i vrlo zahtevno, naročito, ukoliko želite da impresionirate osobu koja vam je bliska. Ponekad, u emotivnom zanosu, mislite kako je sve moguće ili lako ostvarivo. Ali, u vašem ljubavnom životu neprekidno se smenjuju topli i hladni talasi, koji na neki način simbolizuju prirodu vašeg strastvenog znaka sklonog krajnostima. Naglašene strasti i burni izlivi emocija u dužim intervalima mogu da deluju vrlo intrigantno u odnosu sa partnerom. Važno je da svoje emocije, strasti i impulse podvodite pod zajednička zadovoljstva. Ne budite suviše provokativni, jer vaš partner sigurno zaslužuje dodatnu pažnju i naklonost. Posle 8. novembra očekuju vas ljubavni noviteti ili mogućnost obnavljanja neke stare veze. Sve je to u redu, ukoliko niste u paralelnim kombinacijama, a ukoliko ipak jeste, na ivici ste skandala. U skladu sa svojim temperamentom ili emotivnim statusom odgovorite na najlepši izazov, nema razloga da sumnjate u svoju ljubavnu sreću ili uticaj. Poznato je da je predstavnicima vašeg znaka najteže odoleti, ali ponekad se stiče utisak kao da ni vama nije jasno kako vam to polazi za rukom. Razmišljajte samo o onome što tek treba da se desi, naročito ukoliko se radi o predstavniku nekog vodenog znaka.

ZDRAVLJE
U ovom periodu probleme sa kašljem i grlom podstiče virus koji bi mogao da vas muči duže vreme. Zbog toga je potrebno da unosite što više vitamina, pojačate ishranu i imunitet, jer ćete tokom celog perioda muku mučiti sa infekcijama. Osim toga, budite veoma oprezni u saobraćaju, naročito noću.


STRELAC (23. 11. - 21. 12)

POSAO
Tokom celog perioda planiraćete nove poslovne poteze i delovati veoma podsticajno na svoju okolinu. Vaši optimistički stavovi ulivaju veliku nadu u zajednički ili partnerski uspeh što posebno može doći do izražaja ukoliko se bavite privatnim biznisom. Samopouzdanje i pozitivan trend koji pratite doneće sjajnu priliku za ubrzanim poslovnim napredovanjem i novom afirmacijom. Posle velikog zalaganja uslediće adekvatna nagrada ili priznanje vaših saradnika, pa sa ponosom i bez lažne skromnosti obeležite svoj profesionalni uspeh. Posle 5. novembra osetićete dodatni priliv kreativne energije, dobre poslovne mogućnosti i poboljšanje uslova rada, a krajem meseca biće naglašeni različiti susreti ili kontakti sa inostranstvom. Upravo te kontakte trebalo bi da iskoristite na način koji vam može osugurati dugoročniju poslovnu saradnju. Tokom celog perioda sreća će vam biti prilično naklonjena, ali pokažite da imate dobru volju i pravi smisao za kreiranjem dugoročnijeg uspeha. Međutim, svi ovi uspesi izazivaju podozrenje okoline, pa će neko pokušati da vas kompromituje ili početi da vam radi iza leđa. Zbog toga budite veoma oprezni i svoje planove nemojte otkrivati baš svim saradnicima. Povedite računa o tome šta pred kim pričate. Oprez je neophodan i sa novcem, od najsitnije pozajmice do ozbiljnih investicija. Takođe, mogući su i ozbiljni gubici, posebno u većim poslovnim poduhvatima, kao i smanjenje prihoda, ukoliko ne budete vodili računa o svakoj sitnici.

LJUBAV
Delujete vrlo privlačno i inspirisani ste za novu emotivnu ulogu, ljubavnu romansu ili strasnu vezu. Novi događaji unose lagani nemir u vaš porodični ili ljubavni život. Pod uticajem snažnih emocija često menjate raspoloženje ili odluke. Ali, talas novih i uzavrelih emocija predstavlja put do zajedničke sreće, bitno je da usrećite partnera ili da osećate uzajamnu naklonost. I ne zaboravite, u ljubavnoj perspektivi dobro se dobrim vraća. Imate utisak da lako osvajate različite osobe koje pobuđuju vašu emotivnu pažnju. Ukoliko ste mladi ili slobodni, uživajte u novim susretima u skladu sa svojim emotivnim potrebama. Slobodno pomerite neke dosadašnje granice i uspostavite nove kriterijume vrednosti u zajedničkom ili ljubavnom životu. Međutim, čuvajte se osoba koje su sklone aferama ili često menjaju svoj status.

ZDRAVLJE
Već duže vreme zdravlje vam je prilično nestabilno, pa trenutno možete da imate hroničnih problema. Bez obzira da li ćete se opredeliti za klasične ili alternativne metode lečenja, nikako se ne savetuje da budete zamorče. Čuvajte se povreda zglobova donjih ekstremiteta, posebno kolena i skočnog zgloba.


JARAC (22. 12. - 20. 1)

POSAO
Aktivno pratite sva događanja u vašem radnom okruženju, jer vam je stalo da unapredite svoj poslovni status. Mada imate jasne kriterijume kako da napredujete u karijeri poslovna dinamika tokom ovog perioda nameće i nove probleme u odnosu sa saradnicima. Strategija koju ćete primeniti na kraju će ipak doneti pozitivne rezultate, naročito u finansijskom smislu ili u pravcu ličnog usavršavanja. Preostaje vam da unapredite svoju poziciju i popularnost u poslovnom okruženju što vama ne bi trebalo da bude teško, s obzirom na urođenu harizmatičnost i liderske sposobnosti. Nema potrebe da zaoštravate odnos sa određenim saradnicima ili ulazite u rivalske odnose. Naprotiv, mogli biste da postignete mnogo više, uz samo malo diplomatije i iskrenog, ljudskog pristupa problemima s kojima se neki od vaših saradnika suočavaju. Svima je poznato koliko Vreme će pokazati da imate bolja poslovna rešenja kao i efikasan način u ostvarivanju zajedničkih interesa. Posle 10. novembra očekuje vas niz korisnih susreta koji nagoveštavaju dobru perspektivu u poslu kojim se trenutno bavite. Pred vama je povoljan period za javni nastup, odnosno za testiranje i proveru praktičnog znanja i profesionalnih sposobnosti.

LJUBAV
Osećate veliki ljubavni zanos i jako vam je stalo da sklopite svoj ljubavni mozaik u što idealniju sliku. Ali, novi emotivni događaji tokom ovog perioda unose izvestan nemir u vaše raspoloženje. Neko u vama pobuđuje čarobne misli ili plimu toplih osećanja. Uporno pokušavate da ostvarite ravnotežu između svojih misli i osećanja, ali to je nemoguće bez nečijeg prisustva. Mala zadovoljstva predstavljaju put ka velikoj sreći, ali samo u zajedničkom preplitanju misli i osećanja. U avanturama jedino je siguran put u velike peripetije. Bilo bi dobro da iskreno porazgovarate sa svojim partnerom, kao i da otvoreno preispitate zajedničke planove, ako ih uopšte imate. U ljubavi ne bi trebalo da igrate pogrešnu ulogu i zavaravate se da je možete da se zaštitite od emotivnog razočaranja. Pokažite partneru da uvek postoji neki lepši ili srećniji put do zajedničke sreće. Ukoliko je ne nađete, onda je došlo vreme da svako krene svojim putem, što je nekada bolje od "krpljenja" loše veze. Na sreću, vaši ljubavni snovi i planovi mogu da se ostvare.

ZDRAVLJE
U ovom periodu mogući su problemi sa ishranom, sve vam prija šta god da pojedete, a kako ne kontrolišete unetu količinu hrane, brzo ćete imati problema sa viškom kilograma. Povećani holesterol, šećer i zakrečenje krvnih sudova upozoravaju da je krajnje vreme da se ozbiljnije pozabavite svojim zdravljem. Učinite to na vreme.


VODOLIJA (21. 1. - 19. 2)

POSAO
Ukoliko ste pravilno shvatili svoju ulogu i osnovna pravila u poslovnoj saradnji, budite korektni i pridržavajte se već zacrtanih ili nekih ustaljenih profesionalnih normi. Važno je da se pravilno informišete i pripremite na različite varijante profesionalnog nastupa. Želite da unapredite svoj poslovni položaj i težite ka novom ličnom usavršavanju, ali poslovno finansijske prilike u velikoj meri zavise od situacije koju diktiraju vaši saradnici ili pretpostavljeni. U nastojanju da odložite neke obaveze, nema potrebe da ostavljate pogrešan utisak, potrebno je da budete jasni i precizni sa rokovima koje pomerate, naravno uz razumno obrazloženje. Uz lične interese koje želite da ostvarite, neminovno je da opravdate i nečije poslovne kriterijume. Vaša sposobnost dobrog zapažanja, kao i veština brzog prilagođavanja novim uslovima biće dobro nagrađene. Posle 11. novembra očekuju vas uspešni rezultati i sjajna mogućnost za dalje profesionalno usavršavanje, ali pokušajte da ne precenite sebe jer ćete tako ugroziti poslovnu šansu.

LJUBAV
Imate utisak da se u svom ljubavnom životu suočavate sa prolaznom krizom, partner vam daje do znanja da očekuje zajednički dogovor, ali ukoliko ga ne bude bilo, situacija će biti veoma ozbiljna. Tokom ovog perioda pokušaćete da razrešite svoje unutrašnje dileme i sumnje, zbog čega ćete osećati veliku emotivnu nesigurnost ili sputanost. Čini vam se da partner nema dovoljno razumevanja za vaše potrebe, tako da česti konflikti utiču na vaše promenljivo raspoloženje, skloni ste češćim izlivima ljutnje i pomalo provocirate svog partnera. Nedostatak optimizma pokušavate da nadoknadite nekim spoljašnjim zabavama. Najvažnije je da se ne zalećete u svojim procenama ili da proveravate nečije emotivne namere. U iščekivanju raspleta budite dovoljno strpljivi i mudri. Tokom ovog perioda moguća je ljubavna romansa, koja lako može da postane i ozbiljna veza. Krajem meseca očekuju vas pozitivne promene, partner će se prikloniti vašim željama. Moguće je i da ćete upoznati jednu atraktivnu osobu, koja će ispuniti vaše osnovne kriterijume i očekivanja, ali vodite računa i o njenim očekivanjima, kao i vašim mogućnostima da ih ispunite.

ZDRAVLJE
Precenjivanje sopstvenih mogućnosti vodi u bolest i nervnu iscrpljenost. Ukoliko nemate bilo kakvu aktivnost koja će vam ispuniti i oplemeniti slobodno vreme, shvatićete da su mnoge stvari prošle mimo vas, a moglo je da bude drugačije. Problemi sa krvnom slikom, jetrom i žuči mogu biti siguran znak prevelike iscrpljenosti organizma.


RIBE (20. 2. - 20. 3)

POSAO
Kada ste podstaknuti dobrim idejama, umete da delujete vrlo ambiciozno na svoju okolinu, ali u određenim situacijama i nesigurno. Kako vam je jako stalo da ostvarite korisne ciljeve tražite tim saradnika sa sličnim idejama. Angažovanost na različitim stranama ostavlja dobar utisak, ali samo do određene granice. Potrudite se da budete dobro informisani o svim profesionalnim kombinacijama, pa u tom smislu proveravajte sve važne kriterijume koji utiču na poslovnu saradnju i pažljivo razmišljajte o novim ponudama i važnim odlukama u svojoj karijeri. Period koji sledi nije najbolji za dogovore, pogotovo one dugoročne. Da biste ostvarili svoje poslovno-finansijske ciljeve neophodna vam je nečija podrška, ali u većini situacija saradnici se oslanjaju na vašu dobru volju. U periodu do 18. novembra budite uporni i dosledni u svojim namerama, pogotovo ukoliko su vezane za neku bitnu promenu u karijeri. Oslonite se na zdravu logiku i na podršku koju dobijate od proverenih saradnika. Krajem meseca prihvate ponudu koja podrazumeva proširenje partnerstva, zajednička ulaganja ili neku veću, odgovornu, ali i napornu funkciju.

LJUBAV
U povremenim naletima velike inspiracije delujete vrlo zanosno, vodite aktivan društveni život i često se nalazite u prilici da ostvarite nove ili neobične ljubavne kontakte. Ipak, vaše emotivno interesovanje za određenu osobu nije trajnog karaktera, niti je deo vašeg trenutnog plana. Ne želite emotivno vezivanje i smišljate brojne izgovore kako biste opravdali svoje ćudljivo raspoloženje i ponašanje. Međutim, nema potrebe da izbegavate emotivnu vezu ili odgovornost. Imponuje vam saznanje da se nalazite pred radoznalim pogledima i da prepoznajete emotivne signale, slobodno odgovorite na različite izazove u skladu sa svojim statusom i afinitetima. Kvalitet koji proističe iz ljubavne veze predstavlja vašu intimnu sreću i pozitivno utiče na vašu kompletnu pojavu, kao i na samopouzdanje.

ZDRAVLJE
Izvor vaših zdravstvenih problema je mentalni haos, odnosno vaš mozak koji radi velikom brzinom i stvara napetost i nervozu. Zbog toga ćete u ovom periodu imati najviše problema sa glavoboljom, ali i bolovima u vratu i kičmi. Bakterije u mokraći i probleme sa bubrezima trebalo bi na vreme lečiti, jer će u protivnom ostaviti trajnije posledice. Takođe, tokom ovog perioda trebalo bi da poštujete saobraćajne propise i nigde ne žurite, jer bolje je da kasnite pola sata, nego nekoliko meseci.

Astrolog Mihailo Čukić, novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар