MENI

Najbizarniji prizor iz rata u Siriji: Snajperisti se igrali gađajući bebe u majčinoj utrobi!

Prema izveštaju poznatog britanskog lekara koji je volontirao u jednoj sirijskoj bolnici za civile, tamošnji snajperisti - uglavnom plaćenici koje je angažovao Asadov režim - da bi prekratili dosadu skoro svakodnevno međusobno igraju bizarnu igru koja se sastoji u tome da žrtve što preciznije gađaju u određeni deo tela. Jednom prilikom, odabrana meta bili su čaki trbusi žena u poodmakloj trudnoći, odnosno bebe u majčinoj utrobi.

- Prema prvom pacijentu koji ujutro dođe uglavnom mođžete da kažete kakve će biti povrede tokom dana. To im je bila igra - ispričao je za londonski “Tajms” svoje iskustvo dr Not, koji inače radi kao vaskularni hirurg u bolnici “Čelsi i Vesminster” u Londonu i među čijim pacijentima je svojevremeno bio i bivši britanski premijer Toni Bler.

- Jednog dana bi bili sve sami pogoci u prepone. Drugog dana, u levu stranu grudi, trećeg, ni jedne rane na grudima, samo grlo i vrat.

U priči koju je ispričao za “Tajms” doktor Not tvrdi i da je ovo prvi put za 20 godina, koliko povremeno volontira u zaraćenim zonama, da je svojim oččima video da se za metu namerno uzimaju trudne žene.

- Civili obično budu pogođeni u unakrsnoj vatri, ali ovo je bilo namerno, i to je scena kao iz pakla - kaže on, opisujući kako su jednog dana u bolnicu jedna za drugom stigle dve pacijentkinje u poodmakloj trudnoći, obe sa bebama ubijenim u stomaku.

- Obe žene su bile ustreljene kroz uterus, tako da mora biti da su baš tu i ciljali. Ne mogu ni izbliza da vam opišem kolko je bilo grozno.

Nakon pet nedelja provedenih u bolnici u sirijskom gradu koji nije imenovao, dr Not se vratio u London kako bi posvedočio o strašnom stanju u tamošnjim lokalnim bolnicama za civile, koje ne primaju praktično nikakvu pomoć.

Нема коментара:

Постави коментар