MENI

Horoskop za april/travanj 2014.

Proleće je već počelo i uveliko nudi svoje blagodeti. Ali, da li svima podjednako? Kakav je uticaj zvezda na naše živote tokom narednog mesečnog perioda, konkretno u aprilu, odnosno travnju 2014. godine? Prvenstveno kada su u pitanju posao i finansije, odnosno porodica i ljubavni odnosi...



BIK


POSAO
Jupiterov prelazak preko Sunca dešava se jednom u 12 godina i vrlo često predstavlja prekretnicu jer daje šansu da se život promeni na bolje, a kako vlada solarnim 8. poljem ovaj preokret mora se desiti kroz napuštanje nečega što do sada nije dalo rezulatat i rizikovanjem u ulazak u nešto što je možda na početku i predimenzionirano. U zavisnosti od natalne karte daće i adekvatne rezultate. Ali sigurno da ne postoji niti jedan jedini Bik koji sada nema velike planove, želje i očekivanja, kome sada ne može doći neki novac od nasledstva ili preko nečega što ne planira ili čemu se ne nada.
Mladi mogu obrazovanje privesti kraju, oni koji se upisuju sada će imati jasan cilj i tačno znati šta je za njih najbolje, mogu sada izabrati pravi fakultet.
Nezaposlene osobe mogu posao dobiti prvih nekoliko dana aprila, vrlo neočekivano i kada se ne nadaju. Posao dolazi preko udruženja, partija, interneta, raznih organizacija koje su formirane u prethodnih godinu dana, preko prijatelja i nekog vida rizika, ipak ne očekujte da će ono što počnete sada biti trajne prirode.
Oni koji su zaposleni imaju tendenciju da posao napuste, rizikujući, u očekivanju da će se ubrzo pojaviti novi posao.
Saturn još jednom čekira polja posla i svakodnevnih obaveza, poslednji put tražeći da ono što se radi bude obavljeno precizno i na vreme.

LJUBAV
U ovom periodu mogu se sklopiti pogrešni brakovi, brakovi zasnovani na traženju ideala, na očekivanjima koja vode u razočarenja. Ne planirajte ništa, pokušajte da budete otvoreni i objektivni koliko je to moguće. I ako nekoga volite sada mu morate verovati više nego ikada. Jer sada su više nego ikada moguća ljubavna razočarenja, prekidi, nagli odlasci i patnja nakon toga. Sada će se u vaš život vraćati ljudi iz prošlosti, bivši partneri, a moguće su i karmičke veze. U odnos će vas uvući jake strasti, a ljubomora i težnja za kontrolom biće uočljiva gotovo odmah.
Ako ste slobodni ulazak u bilo kakve odnose je neprihvaljiv sledeća dva meseca jer osoba koja se sada pojavljuje sigurno je neko ko će vas raniti. Osim u slučaju kada je u pitanju umetnik, duhovnjak ili psihijatar.
Sve ostale opcije nose laž, iluziju, greške, obamnu ili nekakvu prevaru.
Sa Neptunom sve je nedostižno i neuhvatljivo, sada se pojavljuju mogućnosti za veze na daljinu, veze koje su nemoguća misija ili osobe pod pseudonimom koje se lažno predstavljaju.
Ako ste u braku trudite se da razvijate bliskost sa partnerom, i trudite se da što manje znate. Mladi parovi mogli su dobiti ili će dobiti prinovu. Neki drugi će imati probleme zbog dece a partner će u manje-više biti napet i nepredvidiv smatrajući da je većina terata na njegovim plećima, iskreno, ovo i vi mislite.


OVAN


POSAO
Sunce je stiglo u znak svoje egzaltacije donoseći buđenje energije, a gde ćete zasijati, pa na radnom mestu, jer Mars Sunce vodi u znak Device.
U ovom periodu ćete videti efekat uložene energije koju ste usmerili u pravcu onoga što radite ili posla koji obavljate. Vi svoju sudbinu krojite sopstvenom impulsivnom prirodom. A sada vaša energija je utrostručena preko trigona Marsa sa Plutonom. Opozicija sa Neptunom daje teškoće u realnom sagledavanju poslovnih mogućnosti. Ipak nećete se libiti da upotrebite sva sredstva da bi postigli cilj. Najranjiviji ste na planu takmičenja i dokazivanja sopstvene vrednosti, a sami ste nesigurni u ispravnost svoje akcije, Marsu nije svojstveno da se kreće retrogradno niti mu je Devica ,,prirodno okruženje,, jer ovde uči da služi. Ovo dovodi do nezadovoljstva, gubitaka, krađa i prevara bilo da ste im izloženi ili ih činite sami.
Ako ne pazite šta radite kada dobri aspekti prođu naći ćete se u situaciji na kojoj vam neće niko pozavideti. Bilo da će se ovo odraziti preko zdravlja ili preko drugih sudbinskih dešavanja.
Izuzetan uspeh u poslu imaju svi oni koji se bave tuđim novcem, osiguravajuća društva, finasiski savetnici, bankari, brokeri… Političari rođeni u ovom znaku nametnuće se svojom ambicijom i rešenjima. Naročito od polovine meseca. Biće uspešni i hirurzi,vojna policija, špijuni i kriminalci. Psihoterapeuti, ali i lovci u mutnom. Nabolje zanimanje u ovom periodu za vas je zanimanje koje zahteva strategiju i poverljivost. Imaćete ogromnu sreću na finasiskom planu, ako to dozvoljava i vaša natalna karta, jer ste u stanju da sada ni od čega napravite nešto.

LJUBAV
Ljubav vas u ovom periodu inspiriše više od bilo čega drugog ali je i vreme u kome veze mogu biti uspešne jedino ako su zasnovane na prijateljskoj osnovi, bez obaveze.
Ovakve ljubavi su neobične, pune iznenađenja i neobičnih prokreta. Odnos je romantičan samo dok je neobavezan, dok nudi mogućnost neočekivanog. I u tom neočekivanom krije se čarolija.
Ovo je veza sa prijateljem, ili preko prijatelja. U vezi će biti mnogo očekivanja, želja i zahteva.
Ako ste u vezi moglo je doći do prekida jer je partner zahtevan, preosetljiv i sa težnjom da vas kontroliše, na šta ste poslednje vreme naročito osetljivi, burno reagujete i stavljate do znanja okolini da vi ,,niste obična osoba,,
Neke stvari se moraju odbaciti, očistiti i reciklirati da bi se mogle postaviti na nov način.
Bračni partneri mogu imati samo donekle bolji odnos jer ćete vi hteti da pokuašte da održite porodicu koju ste formirali, da date i sebi i drugoj osobi šansu. Dobro je ako se bavite više poslom nego odnosima u ovom periodu jer situacije u kojima ste već bili mogu se samo ponoviti.
Pokušajte da anlizirate sebe a ne partnera.



BLIZANCI


POSAO
Ovo je mesec u kome možete očekivati odličnu finasisku situaciju a time i mogućnost da pokrijete dugove iz prethodnog perioda. Mnoge stvari vam se dešavaju sa zakašnjenjem, u martu ste više vremena provodili vraćajući se unazad ili vagajući, neodlučni dali da napustite posao koji vas opterećuje, ili situacije koje su previše zahtevne. Saturn je u funkciji discipline i praktičnosti a u kvinkusu sa Merkurom odnosi se na prilagođavanje koje je neophodno da bi se obaveze na vreme izvršile.
Tokom ovog meseca otvaraju se mogućnosti da ideje koje ste već imali sprovedete u plan. Prijatelj koji vam je nešto obećao, ili ste razgovarali u vezi posla koji je moguće da se odradi a da pri tom ne zahteva veliki napor u aprilu će biti aktuelan.
Način na koji ste tokom marta funkcionisali bio je dosta konfuzan a vi prilično dezorijentisani. Od 5 marta možete očekivati da će ono što vam se činilo kao pad i problem početi da se razrešava a od polovine meseca funkcionisaćete bistre glave i na brži i ambiciozniji način.
Ako ste nezaposleni konkurišite u agencijama za nekretnine, oblastima koje su vezane za marketing. Moguće je da se ideja oko privatnog posla iskristališe a novac za pokretanje posla stigne iz neočekivanih izvora. Od polovine meseca dostupne su vam oblasti vezane za trgovinu, transport, proizvodnju.

LJUBAV
Venerin tranzit kroz vaš znak daće vam šarm i harizmu koja neće ostati neprimećena. Ako ste u vezi ona će biti na testu jer će se pojaviti nove i vrlo interesantne osobe, a vaša sklonost ka tome da imate svega po dva ovog puta će doći do izražaja i u ljubavi. Ako ste slobodni sigurno ćete se naći na raskršću i u emotivnim dilemama. Potrebno je da budete svesni činjenice da je ovo period lepršavih i neobaveznih odnosa, da je vreme za igru i zabavu, za flertove te uživajte u ovakvim odnosima, a obaveze ostavite za neku drugu priliku.
Vreme je da se ulepšate novom odećom.
Porodični odnosi mogu postati izvor problema i razočarenja, bračni partneri su na ispitu. Ako ne nađete način da postanete bliskiji i da se poverite, ili da razumete osobu koja je pored vas, vaš brak će dobiti samo formalan oblik u kome ste oboje nezadovoljni ali funkcionišete na nivou obaveze i odgovornosti. Moguće je da ste tokom marta svo vreme bili u nekavoj zabludi te će istina postati vidljiva od 15 aprila.
Ne dozvolite da vam se porodica meša u brak. Ili će vam neko iz porodice pasti na teret zbog bolesti, dugova koji su načinjeni. Problemi mogu nastati i usled laži koje su vam servirane a situacija će se pojasniti od polovine meseca.


RAK


POSAO
Tranzit Sunca kroz solarno polje uspeha nosi želju za uvažavanjem i potrebu za potvrđivanjem. Moguće su sasvim neočekivane situacije u vezi karijere u bilo kom smeru. Ako imate položaj morate proći kroz unjutrašnju ličnu reformu da bi ga mogli zadržati, ako položaju težite neočekivane situacije će vas izbaciti u prvi plan tako što ćete biti zamena za osobu koja napušta posao, ili odlazi iz firme.
Sada ste više nego ikada spremni da rizikujete, ali ste i dovoljno konfuzni što stvara jednu nesigurnost u pogledu donošenja odluka. Ako situacija zahteva da se reaguje brzo a vi nikad da se odlučite šanse će sasvim sigurno proći. Sa druge strane morate biti vrlo obazrivi po pitanju informacija koje dobijate jer moguće je da nešto sasvim pogrešno shvatite ili da delujete na način koji vam može naneti štetu. Takođe bi mogli biti u situaciji da ste izloženi prevejanoj osobi, sklonoj obmanjivanju. Osobi čije su namere loše a vi usled precenjivanja sopstvene snage navedeni da donesete pogrešne odluke.
Uprkos osetljivom periodu Rakovi čija natalna karta to dozvoljava izaći će na bezbolan način iz ovog perioda tako što će ispravno shvatiti situaciju i spojiti je sa pravovremenom akcijom.
Najsrećniji su oni koji se bave farmacijom, medicinom, dizajnom i umetnošću. Oni koji su na neki način povezani sa Tv ekranima, ili poslovima na moru, u hotelima. Ovde teška simbolika dolazi na najblaži način do izražaja.
Ako ste nezaposleni tražite honorarni posao na plantažama u inostranstvu ali vodite računa da lako možete biti prevareni te preduzmite sve mere predostraožnosti i ne dajte nikakav novac unapred.

LJUBAV
Oni koji su u vezi duže vreme počeće da sumnjaju u partnera ili će ljubavni odnos biti sfera u kojoj se može ostetiti neki vid razočarenja, dok oni koji u vezu ulaze sasvim sigurno neće ispravno proceniti osobu koja im se dopada.
Ovo je vreme brojnih iskušenja kroz tajne veze i nemoguće misije … Bićete najranjiviji i najosteljiviji a najizloženiji mogućnosti da vas u prvih nekoliko dana ovog meseca osoba koju volite slaže, nestane, ili da je potpuno pogrešno razumete. Ne očekujte mnogo od odnosa u ovo doba. Vreme je kada morate ili bezuslovno verovati i voleti, ili se pomiriti sa tim da su promene neophodne.
Ako u vezu ulazite osoba koju imate na umu nije sasvim iskrena. U bilo kom pogledu…
Može biti i bolesna, neko ko se bori sa ovisnošću. Ne igrajte ulogu spasitelja jer će vam se kad tad obiti o glavu. Put u pakao popločan je dobrim namerama.
Vrlo retki pripadnici ovog znaka koji su dobar kanal za Plutonovu energiju imaće priliku da uđu u brak. Mada i oni treba da obrate pažnju na to šta podpisuju i dali su sada mudre odluke koje donose, ili su na bazi pogrešne informacije
Bračni partneri imaju period stabilizacije mada će i dalje biti prisutne svađe zbog sumnjičavosti, ljubomore, neiskrenosti. Sada imate osećaja da sa partnerom komunicirate putem ,,gluvih telefona,, On ima svoju priču, a vi svoju. Ni jedno od vas ne dopire sada do onog drugog te ostavite nejasnoće da se nekom boljom prilikom razjasne.


LAV


POSAO
April će početi sa Mesecom u vašem znaku te je ovo period u kome ćete na neki način postati popularni. Oči javnosti, ili okoline mogu biti uprte u vas.
Jupiter daje šansu da od nečega što volite, čime ste se iz hobija bavili sada postane profesija. Te ako nešto želite da menjate u ovom periodu možete sprovesti ciljeve u delo. Mada će kasnije biti neophodno da se borite za ono što sada stvarate.
Može doći do naglih reformi u oblasti poslovnih partnerskih odnosa, neki poslovi će biti prekinuti a neki započeti. Biće neophodno prilagođavanje novim okolnostima usled brzog razvoja situacije. Ovo je naročito uočljivo kod Lavova koji imaju neku poziciju, autoritet, koji imaju jaku ambiciju i snažnu volju da postignu uspeh.
U vama će biti dovoljno takmičarskog duha i želje da se istaknete po svaku cenu.
Ako ste nezaposleni imate priliku da posao dobijete preko organa vlasti, ministarstava, u velikim kompanijama, bankama. Naročito je povoljan period za one koji imaju diplomu jer će je uspešno iskoristiti. Takođe bi mogli dobiti radno mesto u vojsci, policiji, osiguravajućim društvima ili menjačnicama. Mogli bi imati ideje u vezi kredita za privatan posao, i u ovom periodu lako ćete ga dobiti. Međutim, u takvoj situaciji treba detaljno ispitati, putem prediktivnih metoda kakva će biti mogućnost da kredit isplaćujete, naročito ako su u pitanju dugoročne pozajmice.

LJUBAV
Bićete preosetljivi a porodica će imati jak uticaj na vas ovog meseca. Neki će dobiti vesti o prinovi a neki prinovu dobiti.
Ovo je mesec inspiracije na emotivnom planu, neobičnih, prijateljskih i slobodnih veza… Sa nekim ko vam je prijatelj možete doživeti jednu posebnu vrstu bliskosti i sasvim lagano preći granicu tako što ćete ući u romantičnu vezu koja je, naravno, neobavezna. Ovaj mesec nudi mogućnosti neočekivanog a u tome će i biti čarolija. Ali, kako je vaš vladar u aspektu sa Plutonom mogli bi se isuviše zalepiti a Uran ne voli da se neko za njega lepi. Sve će učiniti, ali ako budete podrazumevali obavezu pokazaće vam da on to nemora, i da je to samo stvar izbora i njegove slobodne volje, spakovaće se i otići. I naravno, za neko vreme vratiti. Ako vam se desi ljubav ovog meseca neko u njoj želeće kontinuitet, trajnost i sigurnost, a desiće se ljubavi pune iznenađenja.
Moguće je ući u odnose pune strasti koji vremenom mogu prerasti u sukobe jer je neko pogrešno procenio drugu osobu, imao drukčija očekivanja.
Brakovi su na ispitu, oni koji su zajedno mogu se rastajati, a oni koji su se razdvojili sastajati. Negujte poverenje jer ako ovog meseca budete previše istraživali, sumnjali naći ćete ono što tražite, a nakon toga ,,otrovaće se,, i narednih nekoliko meseci.


DEVICA


POSAO
I dalje niste sposobni da realno procenjujete situaciju sve do polovine aprila te ukoliko vaš posao zahteva pregovore, dogovore ili je povezan sa papirima i dokumentacijom neophodna vam je pomoć da bi stigli do rešenja. Ne prepuštajte stvari slučaju, greške će se podvući sigurno, i ne ,,spavajte,, dok radite ako vaš posao zahteva budnost i preciznost.
Natupa period u kome ćete biti prisiljeni da se prilagođavate promenama te ih prihvatite bez otpora, ako je moguće i sa dobrodošlicom. Ovo se naročito odnosi na one koji se bave kreativnim poslovima, kao i na one koji su u uslužnoj delatnosti preko restorana i mesta zabave. Dosta toga što je ostalo nerešeno iz prethodnog perioda od polovine meseca će imati šansu da se realizuje. Značajna je pomoć starijih osoba. Na testu će biti sposobnost prilagođavanja i prihvatanja novih trendova. Finansije se u drugoj polovini meseca popravljaju te ćete moći da platite zaostale dugove, ako u međuvremenu opet ne uđete u druga zaduženja, a imaćete i šansu da rešite ono što već duže planirate a niste bili u mogućnosti. Ipak, stabilnost nastupa tek sa prelaskom Sunca i Merkura u znak Bika kada će sa vašim Suncem i gostom u vašem znaku oformiti veliki trigon. Ako tražite posao do polovine meseca niste spremni da prihvatite sve što vam se nudi, jer ,,čekate idelnije vreme, i bolje ponude,, od polovine meseca shvatićete da je ,,vrag odneo šalu,, i da se nešto mora raditi. Uslovi na radnom mestu mogu biti otežani ali im se morate prilagoditi, u svakom slučaju i to je prolazno.

LJUBAV
Ometanje u odnosu i problemi lako će se prevazići razmenom informacija, diskusijama i otvorenim razgovorom. U suprotnom bićete potpuno pogrešno shvaćeni, doći će do distanciranja i zahlađenja kao i do mogućih razdvajanja Izbegavajte da se bavite prošlošću, ili da partneru ukazujete na pogrešne izbore. Ako ste slobodni ovo je period koji će vam doneti izneađenja, ali i prispitivanja. Pokušajte da utvrdite svoje prioritete i da sagledate svoje motive u nekim situacija te će vam biti jasno šta hoćete.
Venera u Blizancima sklona je paralelnim vezama te ako sada počinjete neki odnos a niste dovoljno iskreni ubrzo ćete shvatiti da vam se ovo vraća kao bumerang. Ovo je period brojnih internet veza i ,,lakih,,odnosa. Stoga se ni ne treba previše udubljivati jer posledica su uvek u vidu razočarenja.
Bračni parovi uglavnom će imati problem vezan za sumnje, osećaj nesigurnosti, neshvaćenosti i bežanja od realnosti. Moguće su ljubomorne scene i ispadi, u težim kartama ovo se može završiti raznim pretnjama i završetku u bolnici.


VAGA


POSAO
Početkom meseca bićete nezadovoljni opštom situacijom i odnosom sa predpostavljenima, ovo nije period za započinjanje značajnih akcija naročito u periodu do polovine meseca. Preispitajte planove vezane za finasije jer će doći bitnih trensformacija a planete će vas naterati da uradite ono što je trebalo da uradite već odavno.
Budite vrlo oprezni u svim vrstama kontakata i komunikacija .Posle 15 aprila su moguće svađe i rasprave a energiju Marsa u znaku Device mogli biste dalekeo kvalitetnije upotrebiti kroz rad na detaljima u osami i tišini svoga radnog prostora. Sve informacije koje do vas stižu, a bitne su vam više puta proverite.
Ipak, ulazak Venere u vazdušni znak daje vam jednu lakoću u izražavanju i kontaktiranju kao i spretnost da iznesete svoje ideje na nov i svežiji način. Stoga, ako konkuriše na novo radno mesto, ili ste nezaposleni, oslonite se na svoju intuiciju i ne vršite pripreme za razgovor, ono što izađe u datom momentum, ujedno je i ono najbolje što sada možete dati od sebe.
Malo je verovatno da sada možete dobiti novi posao, sem u slučaju da počinje privatnu praksu sa prijateljem koji je spreman da uloži novac u vaše projekte. U tom slučaju preispitajte se dali ste dovoljno odgovorni , i dali ste dobro procenili svoje mogućnosti.

LJUBAV
Venerin tranzit kroz vazdušni znak daće vam šarm i harizmu koja neće ostati neprimećena. Ako ste u vezi ona će biti na testu jer će se pojaviti nove i vrlo interesantne osobe, a vaša sklonost ka tome da sada imate svega po dva ovog puta će doći do izražaja u ljubavi. Ako ste slobodni sigurno ćete se naći na raskršću i u emotivnim dilemama. Potrebno je da budete svesni činjenice da je ovo period lepršavih i neobaveznih odnosa, da je vreme za igru i zabavu, za flertove te uživajte u ovakvim odnosima, a obaveze ostavite za neku drugu priliku. Vreme je da se ulepšate novom odećom.
Brakovi su i dalje u krizi, Saturn još jednom čekira vašu i partnerovu spremnost da prihvatite obaveze i odgovornost. Vama će to ići daleko lakše i prirodnije nego suprotnoj strani. Ali, ne treba se iznenaditi ako i sami reagujete burno i nepredvidivo usled partnerove potrebe da se oslobodi uslovljenosti i kontrole.
Ako ste u dužoj vezi trudnoća može biti razlog iznenadne odluke o ulasku u brak. A koliko će brak trajati odgovoriće natalna Venera, sedmo polje i pozicija vladara braka.


ŠKORPIJA


POSAO


Ma kakav priliv energije da osećate i želju za korenitim poslovnim promenama uzdržite se od ishitrenih i neplaniranih odluka. Ipak je vreme da budete racionalni bez obzira što su uslovi za rad stresni a okolnosti donose sve više napetosti i nervoze.
Neke stvari u poslovnom okruženju morate prihvatiti ma kako da vam to pada teško. Još jednom preispitajte planove i dugoročne ciljeve. Možda dođete do uvida da su se oni u međuvremenu promenili, modifikovali ili zamenili. Iako sada niste sposobni da budete dovoljno objektivni, ipak imate mogućnost da kroz vraćanje na iste situacije i ponavljanje određenih postupaka shvatite gde zapinjete i šta vam je dalje činiti.
Ako posao tražite moguće je da to bude honorarni posao, posao na ugovor ili preko prijatelja koji će vam pomoći da na kratko promenite situaciju ali ono što u ovom periodu počenete nema perspektivu niti šansu da traje u vremenu. Stoga tako i prihvatite i odradite poslove koji vam se sada nude a mogu, čak, doneti i veće svote novca vezano za neki vid posredovanja.
Finasiska stabilnost sada od vas zavisi, prošlog meseca ste bili praktični i racionalni ali ovog meseca vaš novac podleže zakonu pada, i deobi. Može se dogoditi da početna situacija u kojoj raspolažete znatnom svotom novca dovoljnom da vas na duže vreme obezbedi uđete u poziciju u kojoj se morate prilagoditi restrikcijama i ograničenju.

LJUBAV
Prijateljski kontakt neočekivano može preći u bliskost iz koje će proizići tajna emotivna veza. A vaša izolovanost biće zamenjena samo nekim drugim vidom usamljenosti. Vaš vladar je pod uticajem Neptuna, a time i vaše Sunce. Neptun koji plete mrežu može biti opsena, ali i put ka Božanskom, a u kvadaratu sa Venerom donosi razočarenje, obmane i izdaju.
Ne padajte na slakorečivost osoba koje poznajete kratko, naročito onih koje ne vidite već sa njima kontaktirate samo putem interneta ili sms porukama. Ljubav koja vas sada inspiriše u budućnosti može biti razlog vaše tuge.
Oni koji su u vezi emotivnu krizu mogu prevazići privremenim udaljavanjem od voljene osobe. Na ovaj način stvoriće se uslovi za preispitivanje očekivanja, želja i nadanja. Uzdržite se od ishitrenih i naglih odluka jer sada nemate dovoljno snage da u njoj istrajete, niti dovoljno jasnu sliku kuda vas ta odluka može odvesti.
Možda sada želite da nešto bude sigurno, da traje i da se odvija u kontinuitetu ali na ništa ne možete računati jer Marsu u racionalnom znaku Device Neptun samo stvara zabunu.
Oni koji su u braku neka se čuvaju iskušenja i izazova, ako imate decu neophodno je da pojačate kontrolu.


STRELAC


POSAO
Sada imate potrebu da sve što radite bude pouzdano, praktično i trajno. Moguće je da bude strpljivi i da kroz dodatne poslove izgradite solidnu finasisku stabilnost. Ipak budite vrlo obazrivi u pogledu načina sticanja novca. Možda neki ljudi žele da investiraju u vaš posao a novac koji ulažu je vrlo primamljiv da bi se mogao odbiti. U određenom periodu mogli bi shvatiti da ste pod kontrolom i da nemate više slobodu izbora zbog odluka koje ste sada doneli.
Za sada držite se poznatog ma kolika bila potreba za rizikom, nije vredna gubitka slobode. Mars koji je od polovine novembra prošle godine u solarnom polju uspeha i karijere, u slučaju bolje natalne karte inicira početak novog posla, ali većini je doneo borbu za opstanak i održavanje statusa. Prereke sada rešavate istrajnošću, upornošću i voljom da izađete iz krize koja vas je poslednje vreme pratila.
Ako ste bez posla od 20 aprila situacija će se promeniti na bolje, te će poslovi koji se pojave biti zaista ono što može trajati i donositi dobru zaradu, do tada malo je verovatno da se nešto menja. Poslovni putevi mogu vas odvesti u inostranstvo ili vas povezati sa strancima što bi obezbedilo stabilnu budućnost narednih dvanaet godina.
Ako imate privatan posao trenutno trpite gubitke, naročitio ako je trgovina na malo. Ideja o započinjanju samostalnog posla treba da bude vrlo jasna i konkretna.

LJUBAV
Emotivno ste rastrzani, postoji jedan deo vas koji želi sigurnost, mir i toplinu doma i porodice, a drugi deo koji se plaši da će biti uhvaćen u mrežu ustaljenosti i svakodnevnice. Osobe sa kojima ste sada u kontaktu mogu vam biti nejasne, sa bilo koje strane mogu se pojaviti zablude i nesigurnost. Pojavljivaće se pitanja dali je to prava osoba, sumnje dali je iskrena … Buniće vas pasivan stav i sklonost da bude tajenstvena … Sada je sve obavijeno velom tajme i mistike tako da je malo verovtno da ćete znati jeste li u vezi ili niste, dali je to vaš partner ili još nečiji i ko je uopšte ta osoba. U najidelanijim situacijama ovo su platonske ljubavi, poznstva preko interneta od kojih neće ostai ništa kada se planetarne pozicije promene.
Bračni partneri mogu imati problem kroz porodične odnose, mogu biti pod uticajem nekoga iz kuće a mogu se pojaviti i čudni ,,prijatelji,, preko kojih dobija neobične ideje. Sve u svemu nećete ga prepoznavati niti će vam biti jasno šta se dešava. Može biti zamišljen i ćutati na šta ćete sitničavo reagovati i kritikovati, a može i totalno da se izgubi na par dana jer oseća teret obaveza koje sada nije u stanju da ispuni.
Ali, već od polovine meseca stvari će postati jasnije a vi spremniji da dogovor i kompromisna rešenja.


JARAC


POSAO
April je počeo sa kvadratom vašeg vladara i Meseca, sa nedovršenim obavezama, sa zahtevima koje pred vas postavlja porodica, partner, okolina… Mentalno ste uznemireni, napeti i sve vas čini nervoznim. Na vaše rasuđivanje može uticati sa jedne strane žustrost i nestrpljivost a sa druge strane izuzetna preosetljivost i zbunjenost. Saturn se vraća i čekira još jednom polje uspeha i profesije. Tranzit Sunca kroz znak Ovna deleuje stersno jer je vaš vladar tu u padu, kod vas nije moguće da se do nečega dođe na brzinu i bez truda a situacije zahtevaju da budete brzi i ekspeditivni. Te dok ste se vi okrenuli drugi su već uradili više od polovine onoga što se očekuje da bude završeno. Ovo na vas deluje stresno i dovodi vas u stanje svadljivosti i netolerantnosti.
Vladar posla u padu takđe donosi probleme, konfuziju, zablude, ali i nesporazume na samo radnom mestu i sa okolinom.
Ako tražite posao ulazak Venere u znak Blizanaca otvoriće mogućnosti da se zaposlite ali ne prihvatajte ničija obećanja dok Merkur ne pređe u znak Ovna jer tek tada se mogu razjasniti stvari vezane za radno vreme, šta tačno treba da radite i šta još treba da obavljate pored redovnih obaveza. Oni koji rade na ugovor u narednih par meseci imaju priliku da se zaposle za stalno.
Iako, naizgled nestabilna finasiska situacija promeniće se na bolje u drugoj polovini meseca preko neplaniranih poslova i neočekivanih dobitaka.

LJUBAV
Na polju emocija doći će do prispitivanja vrednosti i mogućnosti koje imate jedno sa drugim, ako ste u dužoj vezi. Provodićete više vremena u porodičnom krugu, ili krugu bliske rodbine. Istovremeno očekujte loše vesti vezane za vaše neposredno okruženje gde će biti potrebna vaša pomoć ili neposredno učešće. Ovo je period u kome ćete morati da se potrudite oko voljene osobe, a odanost je jedna od vrlina koja će vam pružiti i sigurnost i samopouzdanje. Ako ste slobodni očekujte nove susrete i nezaboravne romanse ali budite vrlo oprezni u izboru partnera jer vi treba da znate da ,, nije zlato sve što sija,,
Ako ste poslednjih dana marta bili očarani neobičnom osobom, a sada se stvaraju uslovi za ulazak u vezu tražite kućni brojk telefona, adresu, ime i prezime tate i mame, broj lične karte, broj zdravstvenog kartona, gde radi, šta radi… I na kraju ćete se ipak pitati dali ste se vi stvarno upozali ili ste to samo sanjali… Ma gde nestade ona suptilna, nežna i plemenita duša???

VODOLIIJA


POSAO
Venera, vladar solarnog polja privatnog posla kreće se ka JČ, dispozitor je Jupitera koji trenutno kvadrira Sunce. Prevedeno sa astrološke simbolike ukazuje na pad na mestu na kome ne očekujete, moguće ulaganje novca koje neće dati očekivani rezultat, ili će ga umanjiti, moraće da dođe do neke deobe i usitnjavanja, a dobitak može biti neusklađen sa ulogom.
Stoga, sada preispitajte šta i gde ulažete jer očekivanja su predimenzionirana, dobitak postoji ali će se deliti sa nekim i prepoloviti ono čemu ste se nadali.
Kvinkus preko R Marsa utiče na osećanje pritiska i ponavljanje nerešenih situacija u vezi posla i profesije. Strpljenje je na minimumu a tenzija na maksimumu te nije neobično da reagujte naglo i neočekivano. Rizik je povezan sa donošenjem pogrešnih odluka stoga sačekajte da Merkur pređe u znak Ovna kada će praviti sekstil ka vašem Suncu a Marsa voditi u svoje sedište te će akcije, kao i odluke donete u periodu prelaska Markura kroz znak Ovna posle 17 aprila dati produktivnije rezultate.
Ako ste nezaposleni šanse za odgovarajući posao rastu posle polovine meseca. Kako će Venera biti u trigonu sa vašim Suncem ovo je dobro vreme za poslove koji su povezani sa buticima, odećom. Pružanjem usluga koje su povezane sa negom i lepotom. Dobro je vreme za hostese, konsultante, medijatore… Rad u frizerskom salonu, galeriji… Sve što je povezano sa modom i dizajnom. Isto tako sa transportom, trgovinom sportske opreme, reklamnim delatnostima, novine, radio i generalno od intelektualnih delatnosti.

LJUBAV
Ako su bračni odnosi biti na testu, a partner već nekoliko meseci studira vaša osećanja i raspoloženje i oseća se nudobno i zapostavljeno ali sa prelaskom Venere u znak Blizanaca situacije će se popraviti te ćete se ponovo zbližiti kroz razgovor i zajedničke planove za budućnost. Bićete zadovoljniji i mirniji jer ćete rešiti nesporazume koji su ustvari, bili nepotrebni i beznačajni a to ćete tek sada jasno videti. Ako nemate vezu vaša potreba za bliskim kontaktima i želja za druženjem će jačati te ćete sredinom meseca naći odgovarajuću osobu sa kojom ćete moći da podelite svoja osećanja.
Ako ste u vezu ušli krajem marta ili ulazite početkom aprila sigurno je da partnera niste dobro procenili. A ako nešto ne volite onda je to skriveno, lažno i plagijati.
Oni koji su u vezi imaće krizu do polovine meseca, ako rasčitie nesporazume veza će ojačati , a moguće je i da dođe do neočekivanog ulaska u brak.
Ako ste roditelj posvetite više pažnje svojoj deci, proverite gde su, sa kim su i šta rade.


RIBE


POSAO
Podrška koju Jupiter daje vašem Suncu govori o protekciji koju dobijate preko obrazovanih i imućnih osoba. Imali ste mogućnost da neke stvari odradite na najbolji mogući način jer vam je zakonska regulativa išla na ruku. Već od 5 aprila treba očekivati da će se stvari rešiti teže iako će put na početku biti lagan.
Ako ste imali veće dobitke u poslednje vreme preko nasleđa, poreza, osiguranja, alimentacija, stipendija ili kredita sada ćete morati da se prilagodite određenoj situaciji koja zahteva nekakvu deobu, a dobitak se deli, usitnjava li troši tako da mu vrednost opada.
Ako želite da otpujtujete na neki daleki put sada imate priliku, i ne treba kasnije žaliti novac koji u to ulažete.
Početak meseca nekima može doneti neočekivane dobitke i iznenadnu sreću upravo kroz put, kontakte sa raznim udruženjima, preko političkih partija i raznih organizacija. Takođe dobitak nose rizične delatnosti i sve što je van standarda i neuobičajeno. Ne izgubite iz vida da je ovo i aspekat neočekivanih troškova a da se novac ne zadržava ali uloženo u poslove vezane za kontakte i komunikaciju, transport i saobraćaj, trgovinu modernim i novim sredstvima za informisanje, ili elektro matrerijalom novije proizvodnje, kontakt sa gradilištima kojima imate šta da ponudite donosiće velike dobitke sve do jeseni 2015. godine.
Ovo takođe predstavlja i potencijal za zaposlenje, ako ne radite.

LJUBAV
Takođe ćete pronalaziti i emotivnu inspiraciju te ako niste zauzeti sigurno ćete biti zaljubljeni i težiti ostvarenju veze koja će samo naizgled krenuti kao zabava i igra. Greške koje ste činili u prošlosti postaće vam potpuno jasne a vi ćete biti spremni da prihvatite odgovornost za stabilnost budućeg odnosa. Ako ste u braku moguća je izvesna mrzovolja i osećaj frustracije, zapitajte se dali ste i vi interesantni i uzbudljivi vašem partneru. Napor da se nešto očuva treba da je uzajaman a podrška okoline vam neće nedostajati.
Klonite se naglih odluka o prekidu braka, i ne reagujte na impulsivne ispade suprotne strane. Netolerancija je obostrana a biće vidljiva i kod vas nakon 15 aprila.
Ujedno ovo je vreme kada će vam biti jasno dali je moguće da dalje živite zajedno, i ma kakva da je odluka tek nakon polovine meseca biće ispravna.

Izvor: Mesečni horoskop

Нема коментара:

Постави коментар