MENI

Zašto je PayPal u Srbiji zaustavljen?

Srbija je ispunila ono što se od nje očekivalo da PayPal prijem novca profunkcioniše, iako su mnogi tvrdili drugačije, ali je problem do PayPal kompanije. U toj kompaniji navode da, iako su planirali da početkom oktobra omoguće vlasnicima PayPal naloga u Srbiji da primaju novčana sredstva, zbog tehničkog problema morali su da odlože puštanje te funkcije u opticaj.

Narodna banka Srbije je od PayPala dobila zvaničnu potvrdu da su svi pravni i regulatorni uslovi u Srbiji za funkcionisanje PayPal sistema ispunjeni i da je do odlaganja opcije za primanje novca došlo isključivo zbog tehničkog problema.

U toj kompaniji navode da, iako su planirali da početkom oktobra omoguće vlasnicima PayPal naloga u Srbiji da primaju novčana sredstva, zbog tehničkog problema morali su da odlože puštanje te funkcije u opticaj.

Kažu da je cilj PayPala da što je više moguće olakša onlajn plaćanja i naplate i ističu da neće ponovo započeti postupak puštanja pomenute funkcije u opticaj dok ne budu sigurni da će iskustva njihovih klijenata biti najbolja moguća. “Imajući u vidu veličinu i ozbiljnost globalne kompanije kakva je PayPal, vrlo neuverljivo su nam zvuala objašnjenja trećih lica prema kojima su 'nepredvidive okolnosti zbog kojih je obustavljen pomenuti servis prijema novca bili finansijski propisi u našoj zemlji, posebno ako se zna da su predstavnici PayPala najavili uvođenje servisa prijema novca upravo nakon razgovora sa predstavnicima NBS i nadležnih ministarstava o regulatornom okviru u Srbiji i potvrde da nema prepreka za uvođenje ovog servisa", navode iz NBS.

NBS je poručila u saopštenju da će u okviru svojih nadležnosti i dalje obezbeđivati sve neophodne uslove i podršku funkcionisanju PayPal servisa.

Нема коментара:

Постави коментар