MENI

Lav Geršman: Predvidjanja za 2015. godinu

Za 2014. godinu, Lav Geršman je "video" izbore, povratak Šešelja iz Haga, ne previše hladnu ali dugu zimu, kao i to da inflacije u Srbiji neće biti. Šta nas, prema ovom magistru bele magije, očekuje u 2015. godini? 

Foto: Lav Geršman/Facebook

         

Lav Geršman je ukrajinski Jevrejin, koji je pre više od dve decenije došao u tadašnju Jugoslaviju, "pogodio" neke događaje koji su potom usledili (recimo, početak i kraj bombardovanja)... Završio tri fakulteta: pravni, medicinski i za filmsku režiju. Svojevremeno je hteo i da bude ciirkuski akrobata, a u Odesi je prilikom izvođenja tačke pao sa više od 20 metara i potpuno se izlomio. Lekari su mu rekli da neće imati dece, a on ih ima četvoro...

Svake godine, u otprilike ovo vreme, na stranama specijalnog izdanja "Treće oka" Geršman daje svoje vidjenje onoga što nam predstoji u narednih 12 meseci.

Tako je i ovog puta.

"Dolazeća godina če po rnnogo čemu ličiti na prethodnu. Nastaviće se proces pridmživanja Evropskoj uniji, ali - Srbija joj se nikada neće zvanično pridružiti Razlog je što Unija zapravo to i ne želi, jer njima je bitno da Srbija živi u verovanju da ima šanse za ulazak i da zato stalno pravi nove ustupke. Cilj je, primarno, da nas udalje od Rusije" - reči su belog maga u "Trećem oku", uz napomenu da odnosi sa Rusijom i neće biti kakvi bi mogli da budu. Čim je pokazano elementamo poštovanje prema Vladimiru Putinu, Evropa je spremna da nam pravi nove „zavrzlame”, kaže Geršman i dodaje da će ekonomske razmene sa Rusima će biti, ali ne u drastično vcćoj meri.

Poplave su i u 2015. moguće, ali neće biti tako katastrofalne kao one u maju 2014. Moguć je manji zemljotres u Cmoj Gori, ali bez žrtava.

Geršmana, medjutim, više od elementamih nepogoda brinu potencijalni nemiri.

 "Dokle god su Srbi složni, Albanci su mirni. Međutim, ako bude protesta, krenuće i Šiptari...  Plašim se da će nova ,,onkologija“ biti Vojvodina, kao što je to ranlje bilo Kosovo. Krenuće se sa propagandom da su Srbi protiv Mađara i drugih naroda. Mogle bi da se dese dirigovane provokacije, da neko pošalje fašistićke grupe da maltretiraju Ijude, kao što se to dešava trenutno u Kijevu".

"Skrenuo bih pažnju ljudima da vise brinu o svom zdravlju, a naročito o zdravlju svoje dece. Naime, naredna godina (koju računam od d 13. januara 2015. do 13. januara 2016) veoma je opasna po psihičko zdravlje dece do 14godina (dečakai do 16), sa mogućnošću suicida. Moguća su i ubistva i više tuča i droge po školama. Za utehu, nema opasnosti od ebole. Epidemije koje se pojavlfuju u svetu ograničenog su obima i delo su farmaceutske mafije.


Kakvo nas vreme čeka?


Ova zima će, uprkos nekim mračnim prognozama, biti prosečna ili čak malo toplija od prosečne. Prvi sneg će relativno rano pasti, ali ubrzo će doći đo otopljenja. U januaru će možda đesetak dana biti ispod nule, a najhladnije će biti krajem februara i početkom marta, a onda će nastupiti proleće koje će se, kao i 2014, „vući“ do Miholjskog leta - prognozira Lav Geršman.

Podsećamo, ze prethodnu zimu je rekao da će biti ne previše hladna, ali duga.


Lav s onoga svijeta


Ove godine smo moglida vidimo i jednočasovni dokumentarni film reditelja Marka Cvejića "Lav s onoga svijeta". Geršman, između ostalog, kaže da niko od boraca koji su dolazili kod njega i kojima je dao molitvu nije poginuo u ratu u bivšoj Jugoslaviji, da je rekao gde će pasti prva NATO bomba (u Batajnici), ali da tadašnja vlast na to nije reagovala, kao i da mu 70 procenata klijentele pre izbora čine - političari!

Film, zapravo, i nije priča o magiji, već o...

"Pa, može se reći i da je film o ljubavi. On je takav čovek, kojem je ljubav veoma važna u životu", rekao je reditelj Marko Cvejić posle projekcije filma u Beogradu.
presvega.blogspot.com

Нема коментара:

Постави коментар