MENI

Najtužniji dani - utorak i sreda

Foto: Stuart Miles/freedigitalphotos.net
Do sada se mislilo da je vreme novogodišnjih praznika najdepresivniji period u godini, međutim, Google indeks očaja je pokazao nešto drugo. Kada su dani u pitanju, depresivniji smo tokom radnih dana nego vikendom, a u čitavoj godini utorci i srede su "najtužniji" dani. Zatim dolazi ponedeljak, pa četvrtak.


Pojmovi kao što su depresija, teskoba, bol, stres i umor najviše se na Internetu pretražuju u proleće i leto, pokazao je takozvani Google indeks očaja, piše "Vašington Post".

Tih pet reči u Google pretraživač ređe ukucavamo  za vreme praznika, što znači da Božić i Nova godina nisu najdepresivnije doba godine, kako se do sada mislilo.

Istraživanje je pokazalo i da je najgori dan u prošloj godini bila poslednja sreda u aprilu.

Takođe, depresivniji smo tokom radnih dana nego vikendom, a u čitavoj godini utorci i srede su "najtužniji" dani. Zatim dolazi ponedeljak, pa četvrtak.

Kada je reč o pojedinačnim pojmovima, bol i teskoba najčešće se javljaju ponedeljkom, stres i depresija utorkom, a umor sredom.

Pretraživanje ovih pojmova naglo opada tokom vikenda, zatim se povećava u nedelju, a Google registruje da je razlika u odnosu između radnih dana i vikenda znatno manja u julu.
U martu i aprilu usponi i padovi između pretraživanja su dosta veći.

Stručnjaci kažu da su navedeni rezultati očekivani, jer završetak leta ljude čini depresivnijima, a u proleće su za to zaslužni duži dani koji poremete hemijsku ravnotežu u telu.

Autor: mondo.rs

Нема коментара:

Постави коментар