MENI

Kako lakše do posla u zemljama EU?

U cilju lakšeg pronalaženja posla u zemljama Evropske unije, posebno Nemačkoj, pokrenut je regionalni portal-oglasnik www.euposao.de, na kome su objavljeni prevedeni konkursi na naš jezik.

screenshot

To je prvi portal za traženje posla prilagođen našim ljudima, a mogu konkurisati državljani Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Direktor firme EU posao Andrej Rosić iz Banjaluke ističe da samo u Nemačkoj u toku ove godine postoji potreba za oko 20.000 radnika u deficitarnim zanimanjima koja mogu popuniti građani zapadnog Balkana.

Preko pomenutog portala www.euposao.de moguće je  prijaviti se na konkurs besplatno i uz dobijanje saveta, a popunjavanje prijava i CV-a su u skladu sa evropskim standardima.

Trenutno je na portalu 350 aktivnih oglasa. A oglasa ima raznih – od onih za medicinsko osoblje, preko tehničkih zanimanja poput mehaničara i električara, zatim prodavaca i građevinaca, pa sve do IT zanimanja. Većina poslodavaca nudi regres za praznike i odmor, plaćanje prekovremenog rada kao i ugovor na neodređeno vreme.

Нема коментара:

Постави коментар