MENI

NEDELJNA PROGNOZA VREMENA 9 - 15. decembar 2018: Od ponedeljka opet hladnije

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se u nedelju očekuje pretežno sunčano i toplije. Po podne na severu, a uveče i u toku noći i u ostalim krajevima naoblačenje s kišom, na visokim planinama sa snegom. U ponedeljak hladnije uz pojačanje severozapadnog vetra, naročito u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama.


Pixabay

Na severu prestanak padavina uz delimično razvedravanje, a u ostalim krajevima pretežno oblačno, ponegde sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.

08.12.2018. Subota: Ujutro i pre podne na severu i zapadu naoblačenje s kišom, koje će se posle podne i uveče premeštati ka jugu i istoku Srbije uz istovremeni prestanak padavina na severozapadu. Na planinama do kraja dana prelazak kiše u sneg. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, tokom dana u kratkotrajnom pojačanju i skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -5 na jugu i istoku do 5 stepeni na severozapadu, a najviša od 4 do 10 stepeni.

09.12.2018. Nedelja: Pretežno sunčano i toplije, posle podne na severu, a uveče i u toku noći i u ostalim krajevima novo naoblačenje s kišom, na planinama sa susnežicom i snegom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, krajem dana u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 4, a najviša dnevna od 7 do 13 stepeni.

10.12.2018. Ponedeljak: Na severu delimično razvedravanje, a u ostalim krajevima pretežno oblačno i malo hladnije, mestimično sa slabim padavinama - u nižim predelima s kišom, a u brdsko-planinskim sa susnežicom i snegom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 5, a najviša od 4 do 9 stepeni.

11.12.2018. Utorak: Na severu delimično razvedravanje, a u ostalim krajevima pretežno oblačno i malo hladnije, mestimično sa slabim padavinama - u nižim predelima s kišom, a u brdsko-planinskim sa susnežicom i snegom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 0 do 5, a najviša od 4 do 9 stepeni.

Od utorka do četvrtka promenljivo oblačno i još malo hladnije, a susnežica i slab sneg očekuju se povremeno i u nižim predelima, ali uz malu količinu padavina.

U petak sa zapada jače naoblačenje sa snegom, koji će uz porast temperature do kraja perioda preći u kišu.

1 коментар: