MENI

Kako isključiti mobilni internet u romingu - uputstvo

Ako imate Android, iOS, BlackBerry ili Symbian uređaj i ne želite da koristite internet - obavezno isključite “razmenu internet podataka”. Isključen data saobraćaj ne utiče na govorne i SMS usluge, ali onemogućava da slučajnim korišćenjem internet protoka u pozadini napravite ogromne račune.

Korišćenje interneta u inostranstvu nije nimalo naivno, jer se za par minuta, u zavisnosti od toga kako se potrošnja tarifira i koliko ste “sadržaja” preuzeli, veoma lako može napraviti račun od 1.000 dinara.

Zato, isključite i sve ekranske vidžete, poput vremenske prognoze, kursne liste, mejl aplikacije, koji su povremeno ili konstantno na vezi sa internetom i primaju i šalju podatke.

Ne koristite telefon za surfovanje vebom ili pregledanje interneta putem aplikacija. Takve stvari radite isključivo preko Wi-Fi veze, koja je u mnogim evropskim zemljama rasprostranjena i uglavnom besplatna.

Korišćenje Twittera i Facebooka, recimo, u inostranstvu se naplaćuje po standardnom cenovniku za ostvaren roming data saobraćaj, koji domaći operateri usklađuju sa zahtevima inostranih operatera .

Još jedna veoma bitna stvar: besplatan data saobraćaj koji operateri daju uz postpejd pakete važi samo na teritoriji Srbije, ne i u romingu! Svi podaci koje primite i pošaljete preko telefona van granice Srbije biće vam i naplaćeni, po gore navedenim uslovima!


Kliknite OVDE ZA UPUTSTVO - korak po korak, jasno i slikovito uputstvo kako da na modelima BlackBerry, iPhone, i ostalim ure]ajima koji koriste Symbian i Android, isključite mobilni internet.

Нема коментара:

Постави коментар