MENI

Unuci 'Pokojne Mileve' ogorčeni na tviteraša koji je iskoristio njen lik?

Rodbina Ive Perić, koja je preminula prije 10 godina, ogorčena što se lik ove Splićanke našao u brojnim dnevnim novinama u Srbiji, javlja "Telegraf"

Unuci Ive Perić iz Splita, koja je preminula 2002. godine, kako nezvanično saznaje Telegraf, pokrenuće postupak protiv Borisa Trivana, za kojeg tvrde da stoji iza alter-ega “Pokojna Mileva“.

Boris je, kako kažu, nezakonito iskoristio lik pokojne Ive Perić, pa je rodbina preminule gospođe ogorčena što se njen lik našao u brojnim dnevnim novinama u Srbiji.

Tviter nalog “Pokojna Mileva” stekao je ogromnu popularnost na ovoj društvenoj mreži i za kratko vrijeme ovu “duhovitu gospođu” zapratilo je 30.000 ljudi.

Najpoznatija je po svojim “prozivkama” Jelene Karleuše, a pojavila se i u emisiji “Amidži šou”. Nedavno je prozvala i Cecu sa njenim “padobranima”, a popularnost je stekla i na austrijskim internet portalima.
Izvor: Telegraf



Boris Trivan: Ja sam Pokojna Mileva!
- Porodica Perić nema nameru da me tuži, rešili smo nesuglasice. Pokojna Mileva sad ima oči i usta moje bake Marije, a frizuru i bisere kraljice Elizabete - kaže autor najpopularnijeg virtualnog lika u Srbiji
Boris Trivan - Pokojna Mileva

Posle navoda u medijima da će unuci Ive Perić iz Splita, koja je preminula 2002. godine, pokrenuti postupak protiv Borisa Trivana, za kojeg tvrde da stoji iza alter-ega “Pokojna Mileva“, oglasio se i sam Trivan, osoba koja je napravila potpuni haos na društvenim mrežama.

Ovaj grafički dizajner i direktor marketinga jedne beogradske firme, potvrdio je da stoji iza lika i dela legendarne tviterašice.

- Stojim iza profila „Pokojne Mileve“ na Tviteru koji ima 29.500 pratilaca i iza Fejsbuk strane koja ima čak 119.500 fanova. Očigledno je da nekome smeta, pošto sam pre mesec dana kontaktirao porodicu gospođe Perić i rešio sve nesulgasice. Oni su vrlo ljubazni, a ja sam promenio sliku na profilu. Pokojna Mileva sad ima oči i usta moje bake Marije, a frizuru i bisere kraljice Elizabete. Ne postoji osnov da tuže – rekao je Trivan, koji sumnja da iza napada na njega stoji neka uvređena “zvezda” koju je Mileva prozivala.

Tvorac popularne tviterašice nije hteo mnogo da otkriva o sebi.

- Imam 33 godine, bavim se umetnošću i živim u Beogradu.

U Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal tvrde da porodica preminule gospođe Perić mora sama da dokaže ko stoji iza spornog naloga.

- Dela protiv ugleda i časti se ne gone po službenoj dužnosti, već sam oštećeni mora da podnese tužbu. Porodica u tužbi može da navede na koga sumnja, a sud sam odlučuje da li će to prihvatiti. Mi ne istražujemo ko stoji iza profila u privatnim tužbama, niti nam je to sud ikada naložio – kažu u Tužilaštvu.
(izvor: Informer)

Нема коментара:

Постави коментар