MENI

NEDELJNA PROGNOZA: Do nedelje 35 stepeni, a onda nevreme

U Srbiji temperatura do 35 stepeni ostaje do nedelje kada se, uz vrućinu, očekuju nepogode uz grmljavinu, olujni vetar i obilne padavine do 30 litara po kvadratnom metru za 12 sati.
 



- Sunčano i vrlo toplo biće u petak i u subotu - potvrđuje Branko Sparavalo iz "Meteosa". - U petak, subotu i nedelju prosečena dnevna temperatura kretaće se između 35 i 37 stepeni.

Ipak, osveženje "na blic" stiže u noći između prvog i drugog dana vikenda.

- Kratkotrajni pljuskovi mogu se javiti ponegde u noći između subote i nedelje.

U nedelju nestabilno vreme uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, uglavnom na severu i zapadu gde će biti i za nijansu niže i prijatnije temperature - predviđa Sparavalo.

Međutim, u ostalim predelima zemlje tropsko vreme će i dalje dominirati. Ali, sa prvim danima sledeće radne nedelje, dolazi do promene vremena.

- U noći između ponedeljka i utorka jači pljuskovi na nivou cele zemlje, a moguće su i lokalne nepogode praćene gradom - kažu u "Meteosu".

U utorak ujutru za nekoliko stepeni niže temperature uz promenljivo vreme sa čestim pljuskovim. A onda za sve nas stiže predah:

- Od utorka do petka bez vrućina - kažu u Meteosu.

- Biće uglavnom suvo, samo ponegde kratkotrajni pljuskovi. Sledećeg vikenda, od 29. juna do 2. jula ponovo toplije vreme, ali ne uz ovako velike vrućine kao proteklih nekoliko dana.
(Novosti.rs)

Нема коментара:

Постави коментар