MENI

“Happy“: Kruševačka „srećna“ avantura – hit na internetu! (VIDEO)

Kruševac na nogama, u ritmu svetskog mega hita “Happy” Farela Vilijamsa! * Naš grad se priključio trendu da se nađe među svetskim metropolama i gradovima koji su snimili  spot za pesmu koja je očarala ljude širom sveta * Iz sata u sat, broj pregleda spota na YouTube kanalu se povećava i već prvog dana je premašio brojku od 10.000!




Pharrell Williams sa svojim singlom „Happy“, snimljenim za potrebe crtanog filma “Despicable Me 2″, postavlja istorijske rekorde. Osim što je „Happy“ sa trećim „brojem jedan“ za sada jedina numera koje se  dvaput vratila na vodeću poziciju u prethodnih 57 godina, pesma je na tržištu Velike Britanije u toku prošle nedelje prevazišla ukupan tiraž od milion primeraka. Ovim rezultatom, Pharrell  postaje jedini izvođač u istoriji, pored The Beatlesa, koji je za godinu dana prodao više od dva miliona singova na tržištu Velike Britanije!

Happy groznica zatresla je sve prisutne i na nedavnoj dodeli Oskara – pesma  nije osvojila nagradu za najbolju orginalnu muziku iz filma, ali je Pharrell zabležio još jedan odličan nastup na  ovako velikom događaju…

Farel je, podsetimo, snimio 24-časovni interaktivni spot za pesmu „Happy“ , u kome možete videti ljude kako đuskaju uz ovaj hit, a video plejer vam omogućava da se krećete po 24-časovnom snimku i na društvenim  mrežama podelite određene trenutke spota. Među ostalima, u spotu se mogu videti Džejmi Foks, Madžik Džonson, Keli Ozborn i Stiv Karel.

Posle ovakvog uspeha, spontano ili namerno, počeli su se snimati ovakvi spotovi širom sveta… U njima se vide ljudi koji, skakućući, igraju i pevaju po ulicama svetskih metropola kao i kod Farela – samo malo drugačije. Naslov pesme na YOUTUBE ostaje ist, uz dodatak WE ARE  FROM… Paris, New York, London…

U okruženju se prvi ovakav spot pojavio u Hrvatskoj, naime Čakovec je snimio svojevrsnu prezentaciju grada. Vrlo kvalitetno i organizovano. Zatim se pojavila beogradska verzija „srećnih ljudi“ sa nešto slabijom atmosferom i dosta manje aktera.

Kruševac je drugi grad u Srbiji koji se upustio u ovu avanturu. Na inicijativu Tomislava i Branislava Jovanovića iz Arabika DOO, spot su snimili Bojan Biočanin i Davor Ristić. Sjajna atmosfera, puno veselih lica i razigranih Kruševljana na jednom mestu, sigurno ni vas neće ostaviti ravnodušnim (kao ni više od 10.000 posetilaca YouTube kanala koji su već prvog dana pogledali ovaj spot!).

Uostalom, nije li to i cilj ove jedinstvene srećne misije?!

Нема коментара:

Постави коментар