MENI

Partizan - Crvena zvezda UŽIVO (Live stream)

Nemanja Kojić u 90. minutu rešava 146. "večiti" derbi! Zveda je čuvala bod, ali je na kraju ostala bez njega i to u 90. minutu, a heroj Partizana je Nemanja Kojić. Mrđa je čuvao loptu na sredini, tražio faul i nije ga dobio, Vulićević je povukao kontru i centrirao sa desne strane, a Kojić iz prve zahvatio loptu isred Pavićevića i pogodio donji desni ugao za 2:1!


Posle veoma sadržajnog prvog poluvremena 'crno-beli' vode fenomenalnim golom Drinčića iz slobodnog udarca, u 27. minutu. Mrdja izjednacio na 1:1.

Nesvakidašnje kvalitetan meč počeo je velikom inicijativom Partizana, koji se propisno ispromašiovao u prvih 15 minuta. Prednjačili su Volkov i Škuletić, a u 25. minutu mogli su da budu surovo kažnjeni.

Dragan Mrđa pao je posle starta Vojislava Stankovića u kaznenom prostoru, a Milorad Mažić pokazao je na belu tačku. Miloš Ninković je šutirao u desnu stranu, ali je živu loptu uhvatio Milan Lukač.

Kazna za promašeni penal stigla je samo dva minuta kasnije. Na više od 25 metara Lazović je oboren, a Drinčić je odlučio da šutira direktno na gol. Loptu je udario punom preko unutrašnje i ona je završila u samim rakljama nemoćnog Bajkovića - 1:0.

Samo sedam minuta kasnije, gosti su dobili novi jedanaesterac, kada je ovoga puta Trajković uklizao Mrđi. Mijailović je preuzeo odgovornost, gađao isto mesto kao njegov prethodnik, ali je Lukač ponovo briljantno odbranio.

Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, pa je na odmor Partizan otišao sa minimalnom prednošću.


Sastavi timova:
Partizan: Milan Lukač - Miroslav Vulićević, Vojislav Stanković, Branislav Trajković, Vladimir Volkov - Nikola Drinčić, Darko Brašanac, Andrija Živković, Nikola Ninković - Danko Lazović, Petar Škuletić;
Crvena zvezda: Boban Bajković - Nejc Pečnik, Savo Pavićević, Dejan Kelhar, Nikola Mijailović - Goran Gogić, Aleksandar Kovačević, Miloš Ninković, Nenad Milijaš, Darko Lazović - Dragan Mrđa.


Sa centra su krenuli ’crveno-beli’, a već posle 45 sekundi imali su prvu priliku. Nikola Ninković napravio je sebi problem u ćošku terena, pokušao je da ispuca loptu, ali je samo dodao do Mrđe, koji je pokušao iz prve i pogodio spoljni deo mreže.

Na drugoj strani pokušao je Partizan u petom minutu. Odbrana je izbacila jednu loptu, do koje je došao Živković na desnoj strani, centrirao u kazneni Zvezde, ali je Kelhar izbacio u korner. Udarac iz ugla izveo je Ninković koji je gađao gol, ali je Bajković dobro reagovao.

U nastavku akcije stvorila se nova gužva ispred golmana Zvezde, Lazović je pao, ali je Mažić samo odmahnuo rukom.

Deveti minut doneo je prvi ozbiljniji start na utakmici, Nikola Mijailović je faulirao Lazovića i to mu je bila poslednja opomena pred žuti karton. Drinčić je iskosa sa desne strane idealno centrirao, Volkov je ostao usamljen na petercu, ali je glavom šutirao iznad prečke.

Već u sledećem napadu Partizan je imao novu dobru priliku. Pečnik je uklizao Živkoviću i odbio loptu do Škuletića, napadač ’crno-belih’ je šutirao, međutim Bajković je uspeo da ukroti tu loptu.

Domaći su nastavili sa inicijativom, novu priliku u 12. minutu promašuje Škuletić. Ninković je posle greške odbrane Zvezde i odbijene lopte šutirao, ona je na drugoj stativi stigla do usamljenog Škuletića koji nije uspeo dobro da je zahvati.
Starsportphoto
Starsportphoto

U 16. minutu igre uzvratili su izabranici Slaviše Stojanovića. Vulićević je hteo da vrati loptu odbrani, Lazović je presekao poprečni pas i krenuo u kontru. Desni vezni Zvezde fauliran je na desnoj strani, Milijaš je pokušao direktnim udarcem i prebacio gol Lukača.

Nije to poremetilo ekipu Marka Nikolića, koja je nastavila sa napadima, ali je takođe nastavila i da promašuje. Nikola Ninković proigrao je Volkova na levoj strani, bek je vratio povratnu Brašancu, koji niti je šutnuo, niti je primio i propala je nova prilika za Partizan.

Posle starta Brašanca, sudija Mažić pokazuje prvi žuti karton na meču.

Uspela je Crvena zvezda da organizuje jedan napad i da dođe do penala. Uspeo je Mrđa da iskoristi dodavanje glavom Kovačevića, izađe ispred Stankovića koji ga je oborio i Mažić je pokazao na belu tačku. Miloš Ninković je preuzeo odgovornost, šutirao u desnu stranu, ali je Lukač uhvatio živu loptu.

Kazna za promašeni penal stigla je samo dva minuta kasnije. Na više od 25 metara Lazović je oboren, a Drinčić je odlučio da šutira direktno na gol. Loptu je udario punom preko unutrašnje i ona je završila u samim rakljama nemoćnog Bajkovića - 1:0.

’Crveno-beli’ su od gola Drinčića polako krenuli da preuzimaju inicijativu na terenu, a većina njihovih napada išla je preko desne strane na kojoj su Lazović i Pečnik. Slovenac se u 32. minutu namestio na levu nogu, šutirao sa 17 metara, pravo u Lukača.

To je bila samo uvertira za ono šro će se dogoditi minut kasnije. Sa desne strane Milijaš je dobio povratnu loptu na nekih 30 metara, prebacio je na levi bok, a Mijailović iz prve glavom uputio ka Mrđi. Napadač je stigao prvi do lopte, Trajković je nesmotreno uklizao i napravio novi penal.

Ovoga puta, loptu je uzeo Nikola Mijailović, gađao istu stranu kao njegov prethodnik, ali je Lukač ponovo pročitao i odbranio. To je bio ukupno šesti promašeni penal Zvezde u ovoj sezoni.

Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, pa je na odmor Partizan otišao sa minimalnom prednošću.

Нема коментара:

Постави коментар