MENI

Horoskop za maj/svibanj 2014.

Proleće je ovih dana ćudljivo, pa to dosta utiče i na naše opšte raspoloženje. Kakvi su astrološki podsticaji u periodu vladavine Bika, koji traje 20. aprila/travnja do 22. maja/svibnja? Ribe, recimo, delujeu vrlo energično u svojim namerama, ali ne moguistovremeno da se angažuju na paralelnim stranama i da isprate sve aktuelne događaje na poslovnoj sceni....



OVAN (20.3. - 19.4.)
Posao

Energični ste i umete da nametnete svoje stavove uticajnim saradnicima, prilikom donošenja važnih odluka o prioritetnim ciljevima i finasijskim investicijama. Do 7. maja, potrudite se da završite značajnije obaveze i ne dozvolite da vas neko usporava u vašim ciljevima. Do izražaja dolazi vaš praktičan duh i sposobnost efikasnog delovanja. Važno je da se uspešno prilagodite novim zahtevima i uslovima poslovanja. Efikasnost u poslovnim kontaktima predstavlja vaš glavni adut. Posvetite pažnju aktuelnim sadržajima, koji mogu da unaprede vaš poslovni ili društveni položaj. U ovom periodu planete su vam naklonjene, možete da ostvarite ciljeve koje već duže vreme planirate. Ali, njihovu realizaciju u prvoj nedelji perioda mogu da uspore manji finansijski problemi. Zbog toga ćete biti nervozni jer ste navikli da sve rešavate u letu. Saradnicima više puta ponovite šta želite, iako vam to oduzima energiju i vreme i stvara napetost, imaćete utisak da se svi oslanjaju na vas. Obratite pažnju na dokumenta, kako nešto ne biste pogrešili, pogrešno evidentirali, pa čak i izgubili. U svakom slučaju, budite oprezniji nego obično. Mogući su novčani gubici. Razmislite o novom načinu poslovanja, usavršavanju i proširenju kruga saradnika.
Ljubav
Sve češće osećate romantičnu notu u svom raspoloženju i imate pojačanu potrebu za ljubavnom harmonijom. Uživajte u lepim stvarima i dozvolite sebi pravi emotivni zanos, jer sve što je lepo može biti inspirativno i čarobno ako to zaista želite. Ukoliko ste zauzeti, verovatno ćete preispitivati vaša i partnerova osećanja. Nije isključeno da ćete napraviti i neku ljubomornu scenu , samo da proverite koliko mu je stalo do vas. Inicijativa je na vama, tako da svakako možete da osvojite osobu koja vam se dopada. Ukoliko ste mladi ili slobodni, predstoje vam brojni susreti i ljubavne avanture u kojima ćete uživati. U ovom periodu mogu vam se udvarati i mlađi, stariji i bivši partneri. Period dobrog provoda je pred vama. Bićete pozivani na razne zabave i druženja, ali i primećeni u društvu. Odgovaraćete na zanimljive pozive koji stižu sa različitih strana. Ako imate stalnog partnera, prijaće vam novi događaji koji donose ljubavnu harmoniju i mame osmeh zadovoljstva na licu voljene osobe. Ljubavna romansa je čarobno zadovoljstvo, ali bez iskrenosti ona gubi svoju vrednost i značenje.
Zdravlje: Svaki vid preterivanja, nezdrave navike ili loše dijete dovode do zdravstvenih problema. Respiratorne infekcije. Ojačajte imunitet i vodite računa o preventivi, uključujući i vakcinaciju.
* * * * * * * * * * * * * * * * *

BIK (20.4. - 20.5.)
Posao
Nalazite se u sjajnoj prilici da ostvarite niz korisnih ciljeva ili da prihvatite saradnju sa uticajnom osobom. Delujete odlučno i preduzimljivo, stalo vam je da ubrzanim metodama ostvarite poslovni, društveni ili javni uspeh. Nema potrebe da oklevate pred novim profesionalnim izazovima, ali uz obaveznu konsultaciju sa pouzdanim saradnicima. Važno je da napravite dobar izbor u svakom pogledu. Posle toga, očekuje vas ubrzano napredovanje. Potrudite se da svoju potrebu za scenskim uspehom, podredite poslovnom trendu koji obećava praktične ili materijalne razultate. Moraćete da uložite dosta energije kako biste realizovali poslovne izazove. Pred vama je intezivan period bez obzira kojim se zanimanjem bavite. U ovom periodu biće vam potrebno mnogo energije, kreativnosti i entuzijazma. Imaćete utisak da ulažete mnogo više, a da vam se manje vraća. Dogovori vam neće ići na ruku, jer će biti nesporazuma i neplaniranih izmena u poslovanju. Nista ne treba da vas iznenadi, samo budite predostrožniji. Postoji mogućnost i da vam neki saradnici otkažu saradnju ili da kolege na koje računate, ne mogu s vama da se usklade. Do 12. maja, obratite pažnju na mogućnost šireg profesionalnog napredovanja ili na situacije koje donose različite vidove udruživanja oko poslovnih interesa.
Ljubav
Stalo vam je da prevaziđete emotivnu krizu kroz koju prolazite i nalazite se pred novom odlukom koju želite da saopštite svom partneru. Ponekad nije lako ostvariti razvnotežu između glasa razuma i svojih osećanja. Partner izražava svoje negodovanje i pokušava da vas uveri u nešto drugo. Razgovor ili podrška bliskih prijatelja, uvek pozitivno deluju na vaše raspoloženje i samopouzdanje. Emotivne dileme je moguće razrešiti, ali uz dodatno strpljenje i vreme. Izvesno udaljavanje od voljene osobe treba da vas podstakne da pronađete dobro rešenje. Ako ste mladi ili slobodni, ljubavni susreti i kontakti deluju kao zamena za neke vaše neostvarene želje. Savet prijatelja može da se pokaže kao pogrešan. Ukoliko ste u vezi, mogući su konflikti i koji mogu da dovedu i do privremenog raskida. Nesuglasice oko nekih sitnica ili nedostatak partnerove pažnje, može da napravi jaz među vama. Do sredine meseca, trebalo bi da nešto uradite po tom pitanju. Na kraćim putovanjima sa bliskom osobom, ispunjenim zabavom i druženjem, imaćete prilika da upoznate nekog novog. Na sreću, očekuje vas dobar ljubavni epilog ili zajedničko zadovoljstvo.
Zdravlje:
Sunce vas čuva i daje vam dozu vitalnosti, popravlja vam kondiciju. Ali pošto imate tendenciju da se iscrpljujete, doći će do pada imuniteta. Kontrolišite šećer i masnoće u krvi, ali i krvni pritisak. U ovom periodu može da vam pomogne muzika za opuštanje.
* * * * * * * * * * * * * * * * *

BLIZANCI (21.5. - 20.6.)
Posao
Vaš poslovni život povremeno je obeležen iznenadnim usponima ili prolaznom stagnacijom, što dodatno iscrpljuje vašu snagu i kreativnu energiju. Budući da ste osoba koja vodi računa i o materijalnim interesima, teško možete da se pomirite sa situacijom kada neko ograničava vaše poslovne zahteve ili potrebu za afirmacijom. Greške koje su obeležile saradnju sa jednom osobom ili propusti koji su usledili zbog loše koncentracije i nedostatka sluha za kompromisna rešenja, sigurno ne mogu značajno da umanje vaš profesionalni ugled. Nećete uvek biti raspoloženi da slušate savete vaših kolega i prijatelja, već ćete impulsivno donositi neke odluke, koje mogu loše da se odraze na vaše poslove. Obratite paznju da vam razne priče i ogovaranja, ne prouzrokuju probleme sa nadređenima. Možda niste na vreme bili obavešteni? Proverite sve informacije do kraja, pre nego što se obratite vašem glavnom saradniku. Obuzima vas izvesno nezadovoljstvo zbog finansija. Do 16. maja, važno je da se maksimalno angažujete, kako biste ostvarili prioritetne ciljeve i bolju poziciju na poslu. Krajem perioda očekuju vas značajna poboljšanja u finansijskom smislu ili dodatne povišice, kao adekvatna nagrada za vaše zalaganje.
Ljubav
Sve češće u ljubavnom životu delujete zanosno i zadovoljno, prija vam tretman koji dobijate u društvu voljene osobe. Želite da iskristališete svoja osećanja i odredite emotivna očekivanja. Imate dovoljno snage samo kada se pored vas nalazi osoba sa kojom možete da podelite svoje misli, emocije ili inspiraciju. Znaci pažnje ili nežnosti koje pokazuje vaš ljubavni partner, unose osećanje bliskosti u vaš zajednički život. Ukoliko ste mladi ili slobodni, imate sjajnu priliku da ostvarite brojne emotivne kontakte ili novu ljubavnu romansu u skladu sa svojom vizijom. Privlačićete pažnju u vašem okruženju, pa komplimenti za vaš izgled neće izostajati gde god se budete kretali. Već duže vreme želite da se zaljubite i ostvarite vezu kakvu ste zamišljali. Iskoristite maksimalno ovaj period za razne dogovore, susrete i društveni život. Ne zapostavljajte nijednog prijatelja ili kolegu koji vas mogu upoznati sa nekim novim društvom. No kretacete se i u krugu nekih osoba sa kojima se niste vec duze vreme culi, a ni videli. Prijatno će vas iznenaditi reakcije osoba koje vas dugo nisu videle. Vaš autentični šarm i flertovanje privlače suprotni pol, najmanje dve osobe će vam se dopasti, a i vi njima. Posle 12. maja, očekuju vas novi emotivni kontakti i neobična ljubavna prilika. Iako je ljubavna romansa ponekad čudna, bez uzajamne razmene iskrenih osećanja, ona gubi svoju vrednost i značenje.
Zdravlje
Morate više da voditi računa o zdravlju, jer vam je imunitet jako slab. Moguće su upale i infekcije. Moguće su prehlade, upale i temperature. Virusne infekcije koje mogu delovati na srce u ovom periodu mogu delovati i na vas. Čuvajte se padova ili napada pasa u blizini vaše kuće. Budite oprezniji u SAOBRAĆAJU JER MOŽETE POVREDITI RUKU ILI NOGU.
* * * * * * * * * * * * * * * * *

RAK (22.6. - 21.7.)
Posao
Umete da delujete vrlo zahtevno i preduzimljivo. U skladu sa svojim profesionalnim afinitetima, često ste u centru glavnih poslovnih dešavanja. Sačuvajte prisebnost duha i promišljenost, kako biste pravilno odgovorili na različite dileme koje vas prate na poslovnoj sceni ili prilikom susreta sa saradnicima. Snagom volje i ličnom inicijativom, uspećete da se nametnete saradnicima ili u nekim značajnim situacijama. Imponuje vam posao u kome do izražaja dolaze vaša preduzimljivost i organizatorske sposobnosti. Do 19. maja, potrebno je da ispunite svoje redovne obaveze ili izmirite neka finansijska potraživanja. Neki raniji dogovori o saradnji mogu i dalje ostati samo na praznim rečima. Kontakti sa osobama koje su na nekim funkcijama, mogu vam doneti nove kontakte, zbog čega ćete razmišljati o proširenju saradnje s njima. Ukoliko se neki stari dogovori ponovo aktiviraju ili obnove ugovori, biće povoljno. Vodite računa o nekoj dokumentaciji koju u žurbi možete zagubiti. Potrudite se da poslove podelite sa saradnicima. Razmišljajte i o saradnji sa strancima, pa čak i iz naujudaljenijih zemalja. Možete da imate problema sa naplatom nekih dugovanja i neplaniranim troškovima. Slobodno potražite finansijsku pomoć prijatelja. Krajem perioda obratite pažnju na svoj poslovni stil ili način izražavanja. Većinu poslovnih ciljeva možete da ostvarite zahvaljujući dobroj proceni i kroz uspešnu saradnju, zato proširite svoje kontakte u različitim pravcima.
Ljubav
Nalazite se u sjajnoj prilici da ostvarite harmoniju zajedničkog života ili svoje ljubavne želje. Imate potrebu da naglasite neka porodična dešavanja ili odnos sa voljenom osobom. Na sreću, vaš ljubavni stil deluje vrlo izazovno ili podsticajno na partnera. Imate priliku da čujete pozitivne komentare o svom izgledu ili ponašanju, gode vam nečija emotivna naklonost i pažnja. Osobi koja vam se dopada jasno dajete do znanja da preferirate harmoničan odnos, uzbudljivu ljubavnu romansu ili strasnu vezu. Ukoliko ste mladi ili slobodni, priželjkujete novu ljubavnu romansu. U ovom periodu potajno ćete priželjkivati ljubav, flert sa mlađim partnerom može vas podstakne na razmišljanja o sopstvenim emocijama. Više se družite i krećite u krugu nekih novih ljudi. Ali, ako ste slobodni, mogli bi ste se upustiti u tajnu ili vezu na daljinu. Nemojte strahovati od ljubavi koja može da vam donese zadovoljstvo. Nisu važne godine, ako ste vi ispunjeni nadom i željom da nastavite taj kontakt. Uživajte u novim ljubavnim izazovima, ali budite i dovoljno iskreni u izražavanju svojih osećanja. Ljubavna sreća je dostižna, samo kada se nalazite u društvu osobe koja odgovara vašem ukusu i afinitetima.
Zdravlje
Vaši tajni neprijatelji su tenzija i napetost. Obratite pažnju na svoje telo, koliko ste opušteni, kako sedite, gde i koliko spavate. Da li ima tehničkog zračenja na mestu gde spavate? Preterivanje na početku, može uzeti danak već sredinom meseca. Nemojte olako shvatati probleme sa varenjem i stomakom da ne biste imali problema sa debelim crevom.
* * * * * * * * * * * * * * * * *

LAV (22.7. - 23.8.)
Posao
Dobre ideje mogu da probude vašu ambiciju, mada u određenim situacijama možete da delujete i nesigurno. Stalo vam je da ostvarite svoje ciljeve i tražite tim saradnika sa sličnim idejama. Vaš angažman na više strana ostavlja dobar utisak, ali samo do određene granice. Potrudite se da budete dobro informisani o svim profesionalnim kombinacijama, proveravajte sve važne kriterijume koji utiču na poslovnu saradnju. Morate btii istrajni u donošenju nekih poslovnih odluka. Pritiskaju vas sa svih strana, i vaši saradnici i pretpostavljeni. Jedina bolja opcija je da ste sam sebi gazda. I pored toga što imate osećaj da je sve na vama, imate podršku saradnika. Tokom ovog perioda možete da dobijete još poslovnih ponuda iz inostranstva, naročito ako vam je posao povezan sa putovanjima. Pažljivo razmišljate o novim ponudama i važnim odlukama u svojoj karijeri. Neophodna vam je nečija podrška kako biste ostvarili svoje poslovn e i finansijske ciljeve, ali saradnici se uglavnom oslanjaju na vašu dobru volju. Do 18. maja, budite uporni i dosledni u svojim namerama. Oslonite se na zdravu logiku i podršku proverenih saradnika. Krajem perioda, trebalo bi da prihvatite ponudu koja podrazumeva prošireno partnerstvo i zajednička ulaganja.
Ljubav
U povremenim naletima velike inspiracije, delujete vrlo zanosno i vodite aktivan društveni život, često se nalazite u prilici da ostvarite nove ili neobične ljubavne kontakte. Ipak, vaše emotivno interesovanje za određenu osobu nije trajnog karaktera. Ne želite emotivno vezivanje i smišljate brojne izgovore, kako biste opravdali svoje ćudljivo raspoloženje i ponašanje. Nema potrebe da izbegavate emotivnu vezu ili odgovornost. Imponuje vam saznanje da se nalazite pred radoznalim pogledima i da prepoznajete emotivne signale, slobodno odgovorite na različite izazove u skladu sa svojim statusom i afinitetima. Bićete raspoloženi da se zabavite, pa ćete se više družiti i zabavljati sa prijateljima i poznanicima. Upravo u takvom okruženju možete i da upoznate neku novu osobu. Možda će to biti i prilika da ostvarite vezu sa osobom koja vas je nedavno zainteresovana. Jedino povedite računa u šta se upuštate i šta ćete sebi dozvoliti. Ako ste u vezi ili braku, shvatite ovo kao vid preispitivanja odnosa. Obostrano nezadovoljstvo vrlo često može da se završi i konfliktom. Ne trudite se da postignete kompromis, već sačekajte povoljniji moment ukoliko želite da se pomirite. Skloni ste ljubomori i preuveličavanju situacije što će biti još jedan od mnogih nesporazuma u ovom periodu. Kvalitet koji proističe iz ljubavne veze predstavlja vašu intimnu sreću i pozitivno utiče na vašu kompletnu pojavu i samopouzdanje.
Zdravlje
Neophodan vam je odmor, jer od kada ste uvideli da se stanje na polju finasija naglo popravlja, nećete znati da se zaustavite. Moguće su povrede i problemi sa glavom, stomakom, jetrom i krvnom slikom. reva i digestivni trakt su posebno ugroženi. Nervoza će uzeti svoj danak, ako ne shvatite da stvari na koje ne možete uticati, ne smeju da utiču na vas.
* * * * * * * * * * * * * * * * *

DEVICA (24.8. - 22.9.)
Posao
Ukoliko ste pravilno shvatili svoju ulogu i osnovna pravila u poslovnoj saradnji, budite korektni i pridržavajte se već zacrtanih ili ustaljenih profesionalnih normi. Važno je da se pravilno informišete i pripremite za različite varijante profesionalnog nastupa. Želite da unapredite svoj poslovni položaj i težite ka ličnom usavršavanju, ali poslovne I finansijske prilike u velikoj meri zavise od situacije koju diktiraju vaši saradnici ili pretpostavljeni. Finansije se pokreću a odnosi sa saradnicima se stabilizuju. Kontrolišite svoje reakcije. Skloni ste da precenite svoje mogućnosti, pa na kraju završite sa osećanjem preopterećenosti. Uložite dosta napora da svoje ideje sprovedete do kraja. Ukoliko ste nameravali da menjate posao, imaćete priliku za to krajem meseca, ali ipak budite oprezni. Otvaraju vam se mogućnosti za dodatni ili honorarni posao. Oni koji su bez posla, mogu očekivati neki posao na određeno vreme, posao vezan za trgovinu, komercijalu ili bilo koju vrstu uslužnih delatnosti. U nastojanju da odložite neke obaveze. nema potrebe da ostavljate pogrešan utisak. Uz lične interese koje želite da ostvarite, želite da opravdate i nečije poslovne kriterijume. Vaša sposobnost dobrog zapažanja i veština brzog prilagođavanja novim uslovima biće dobro nagrađene. Posle 11. maja, očekuje vas uspeh i sjajna mogućnost za dalje profesionalno usavršavanje.
Ljubav
Imate utisak da se suočavate sa prolaznom krizom, partner vam daje do znanja da očekuje zajednički dogovor. Pokušavate da rešite svoje unutrašnje dileme i sumnje, osećate emotivnu nesigurnost i sputanost. Čini vam se da partner nema dovoljno razumevanja za vaše potrebe, česti konflikti utiču na vaše promenljivo raspoloženje. Skloni ste češćim izlivima ljutnje i pomalo provocirate partnera. Važno je da se ne zalećete u svojim procenama ili da ne proveravate nečije emotivne namere. Budite dovoljno strpljivi i mudri u iščekivanju raspleta, moguća je ljubavna romansa, ali tek na drugi pogled. Krajem perioda očekuju vas pozitivne promene, partner će izaći u susret vašim željama. Moguće je i da ćete upoznati atraktivnu osobu koja će ispuniti vaše kriterijume i očekivanja. Ukoliko ste u nekoj vrsti tajne veze, pazite se, može da se obelodani. Oni koju su u vezi ili braku još uvek imaju problema sa partnerom i trebalo bi da smanje tenziju. Pokušajte da se više okrenete partneru i budete bliskiji. Ne inatite se.
Zdravlje
Ovo je vreme za ples, kretanje i vežbe na otvorenom. Udahnite svež vazduh i ojačajte imunitet. Moguće su povrede, upale i infekcije, posebno urološke i problemi sa donjim stomakom kod žena. Ako ste stariji, kontrolišite pritisak koji može da bude uzrok glavobolja.
* * * * * * * * * * * * * * * * *

VAGA (23.9. - 23.10.)
Posao
Aktivno pratite sva nova dešavanja i imate jasne kriterijume. Stalo vam je da unapredite svoju karijeru, ali poslovna dinamika nameće i nove probleme u odnosu sa saradnicima. Strategija koju spovodite na kraju donosi pozitivne rezultate, naročito u finansijskom smislu ili u pravcu ličnog usavršavanja. Preostaje vam da unapredite svoju poziciju i popularnost u poslovnom okruženju. Nema potrebe da zaoštravate odnos sa određenim saradnicima ili da ulazite u rivalske odnose. Vreme će pokazati da imate bolja poslovna rešenjavi efikasan način u sprovođenju zajedničkih interesa. Posle 10. maja, očekuje vas niz korisnih susreta koji nagoveštavaju dobru perspektivu u poslu kojim se bavite. Već neko vreme očekujete promene na poslu, ali se to ne dešava. Neke okolnosti vam idu u prilog, ali konačno će se i neke stvari rešavati vama u prilog. I dalje imate malo problema sa finansijama, ali ćete ovog meseca ipak lakše izaći na kraj sa novcem. Biće i nekog zaostalog priliva novca na koji možda niste ni računali. Ne zadužujte se preko dozvoljenih minusa! Možete doći u konflikt sa osobom sa kojom sarađujete ili želite da sarađujete usled neodgovornosti ili nezadovoljavajućih stavova u poslu. Poslovni dogovori u prvoj polovini perioda su povoljni. Bićete malo više iscrpljeni obavezama. Možda ćete razmišljati o nekom dodatnom honorarnom poslu. Povedite računa o nekim zakonskim papirima da nešto ne zaboravite da regulišete. Pred vama je povoljan period za javni nastup ili za testiranje i proveru praktičnog znanja i profesionalnih sposobnosti.
Ljubav
Osećate zanos i stalo vam je da sklopite svoj ljubavni mozaik u skoro idealnu sliku. Novi emotivni događaji unose lagani nemir u vaše raspoloženje. Neko u vama budi čarobne misli ili plimu toplih osećanja. Uporno pokušavate da ostvarite ravnotežu između svojih misli i osećanja, ali to je nemoguće bez nečijeg prisustva. Mala zadovoljstva predstavljaju put ka velikoj sreći, ali samo u zajedničkom preplitanju misli i osećanja. Potrebno je da iskreno razgovarate pred svojim partnerom ili da otvoreno preispitate zajedničke planove. U ljubavi ne treba igrati pogrešnu ulogu, zavaravajući se da je moguće zaštititi se od emotivnog razočaranja. Pokažite svom partneru da uvek postoji neki lepši ili srećniji put do zajedničke sreće. Možda ćete sresti neku osobu iz prošlosti koja vam se ponovo može udvarati. Ali nećete biti preterano zainteresovani za nju. Možda ćete poželeti da imate malo više slobode ili odnos koji vas neće opterećivati. Neki od vas će se upustiti u tajne veze, naročito muškarci, moguća je veza sa nekom osobom na daljinu ili ćete je upoznati na nekom putovanju. Oni koji su u dužoj vezi, mogu se naći u nekoj nepovoljnijoj situaciji sa partnerom, što može doneti i privremeno razdvajanje. Potrebno je malo prostora bez obzira na sam odnos, ali ne očekujte razumevanje od partnera. Ako ste u braku, uživajte kada ste zajedno. Vaši ljubavni snovi i planovi srećom mogu da se ostvare.
Zdravlje
Izvor problema je mentalni haos, vaš mozak radi velikom brzinom i stvara napetost i nervozu. Obratite pažnju na glavobolje i bolove u vratu i kičmi. Bakterije u mokraći i problemi sa bubrezima jesu prolazna stvar ali smoraju se lečiti da ne ostave posledice. Striktno poštujte saobraćajna pravila i nigde ne žurite. Bolje da kasnite pola sata nego par meseci.
* * * * * * * * * * * * * * * * *

ŠKORPIJA (24.10. - 22.11.)
Posao
Planirate nove poslovne poteze i delujete vrlo podsticajno na svoju okolinu. Vaši optimistički stavovi ulivaju veliku nadu u zajednički ili partnerski uspeh. Samopouzdanje i pozitivan trend koji pratite donosi sjajnu priliku za ubrzano poslovno napredovanje i novu afirmaciu. Posle velikog zalaganja uslediće adekvatna nagrada ili priznanje od strane vaših saradnika. Sa ponosom i bez lažne skromnosti obeležite svoj profesionalni uspeh. Do 15. maja, očekuje vas priliv kreativne energije, dobre mogućnosti i poboljšanje uslova. Krajem perioda biće i mnogo različitih susreta ili kontakta sa inostranstvom. Pratiće vas faktor sreće, ako pokažete da imate dobru volju. Ukoliko imate privatnu firmu, moguće su inspekcijske kontrole, budite oprezni po pitanju dokumentacije. Možete da sklopite povoljnu saradnju sa strancima. Novac dolazi preko partnerskih poslova ili kroz neke realizovane poslovne ugovore.
Ljubav
Delujete vrlo privlačno i inspirisani ste za novu emotivnu ulogu, ljubavnu romansu ili strasnu vezu. Novi događaji unose lagani nemir u vaš porodični ili ljubavni život. Pod uticajem snažnih emocija, često menjate svoje raspoloženje ili odluke. Ali, talas novih i uzavrelih emocija predstavlja put do zajedničke sreće. Važno je da usrećite svog partnera ili da osećate uzajamnu naklonost. Imate utisak da lako osvajate različite osobe koje pobuđuju vašu emotivnu pažnju. Iako niste previše komunikativni sa neznancima, ovog puta će vam jedna takva osoba privući pažnju kroz razgovor na nekom skupu. Verovatno će se razlikovati od ostalih po nečemu upečatljivom, jer je u protivnom vae budno oko ne bi ni zapazilo. Svakako nećete biti usamljeni, iskoristite ove sjajne prilike za za romansu. Kontakti sa strancima ili onima koji žive u inostranstvu su vam dobitne kombinacije. Oni koji su u vezi ili braku biće u dilemi i neizvesnosti. Ukoliko ste mladi ili slobodni, uživajte u novim susretima u skladu sa svojim emotivnim potrebama. Slobodno pomerite neke dosadašnje granice i uspostavite nove kriterijume vrednosti u zajedničkom ili ljubavnom životu.
Zdravlje
Precenjivanje sopstvenih mogućnosti može da vas odvede u bolest i nervnu iscrpljenost. Ako nemate nikakvu aktivnost koja će vam oplemeniti slobodno vreme, shvatićete da su mnoge stvari prošle mimo vas a moglo je biti i drukčije. Krvna slika, jetra i žuč su merilo iscrpljenosti organizma i posledica prethodnih napora.
* * * * * * * * * * * * * * * * *

STRELAC (23.11. - 21.12.)
Posao
U želji da ostvarite uspešne rezultate spremni ste da prekoračite svoje dosadašnje profesionalne mogućnosti ili utvrđene standarde. Osećate kreativnu energiju i stalo vam je da poboljšate svoj poslovni status ili položaj. Uz dobru volju, neophodno vam je dosta znanja ili mudrosti, kako biste ostvarili svoje profesionalne ciljeve. Pitanje poslovne organizacije i poverenja u određene saradnike zahteva da dobro razmislite, pre nego što se odlučite za konkretne odgovore ili prioritete. Nemojte dozvoliti da vas uznemiravaju neka sporedna dešavanja, važno je da se nalazite u trendu novih događaja i da ste spremni na različite vidove promena ili mogućnosti usavršavanja. Posle 2. maja, očekuju vas uspešni rezultati i neke povlastice.
Ali ćete se već sredinom maja pitati da nešto možete menjati u karijeri, jer vam kraj meseca donosi neke mogućnosti preko nekih ranijih kontakata. Ne potcenjujete svoje mogućnosti jer će vam se možda ukazati prilika da krenete u pravcu koji vas interesuje. Niste baš zadovoljni finansijskom situacijom, koja vas može opterećivati. I dalje je aktuelna saradnja sa strancima. Vreme je za proširenje poslovnih aktivnosti pa se malo više angažujete. Imaćete uspeha, a naročito sa osobama sa kojima ste u kontaktu radi poslovne saradnje.
Ljubav
Zračite pozitivnom energijom i delujete vrlo zanosno ili zahtevno pred bliskom osobom. Ponekad u emotivnom zanosu, mislite kako je sve moguće ili lako ostvarljivo. U vašem ljubavnom životu neprekidno se smenjuju topli ili hladni talasi. Naglašene strasti i burni izlivi emocija mogu delovati intrigantno na vaš odnos sa partnerom. Važno je da svoje emocije, strasti i impulse podvodite pod zajednička zadovoljstva. Ne budite suviše provokativni, jer vaš partner sigurno zaslužuje dodatnu pažnju i naklonost. Potrebna vam je osoba koja će razumeti vase trenutne poslovne obaveze, ali i neko ko nije toliko posesivan. Lepi susreti su vezani za vaše radno mesto, ali i preko prijatelja i na javnim mestima. Neki od vas još uvek nisu raščistili sa prošlošću, pa će sada morati da se suoče sa tom situacijom i preduzmu kardinalne mere. Više zato što će početi da vam smeta ponašanje partnera, za koje više nemate strpljenja i tolerancije. Jednostavno, želite da znate na čemu ste u toj vezi ili ne vezi?! Želite partnera koji je odluČniji i koji zna Šta hoĆe. Ukoliko takvog imate u blizini, prihvatite njegovu naklonost jer Će vam ubuduće možda više prijati. Posle 8. maja očekuju vas ljubavni noviteti. U skladu sa svojim temperamentom ili emotivnim statusom odgovorite na najlepši izazov, nema razloga da sumnjate u svoju ljubavnu sreću ili uticaj.
Zdravlje
Mogući su problemi sa ishranom i tendencija ka dobijanju na težini. Početkom meseca prija vam šta god da pojedete a kako ne kontrolišete unetu količinu, to će brzo postati vidljivo u obliku jastučića na raznim mestima. Masnoća, zakrčenje krvnih sudova, ali i povišen šećer je povišen alarm za uzbunu i sanaciju zdravstvenog stanja.
* * * * * * * * * * * * * * * * *

JARAC (22.12. - 20.1.)
Posao
Potrebno je da pravilno uskladite svoje profesionalne želje i mogućnosti. Delujete zabrinuto zbog svog poslovnog statusa i ne želite da se pomirite sa poznatim standaradima koji vladaju u vašoj okolini. Tražite efikasniji način delovanja sa namerom da unapredite svoju poslovnu poziciju, ali mnoga pitanja ostaju bez odgovora. Saradnici vam zameraju da olako prelazite preko nekih poslovnih ponuda ili da se suviše rukovodite za ličnim procenama, ne uvažavajući nečije mišljenje. Posle 3. maja, podstičete proširene oblike saradnje, kako biste pravilno rešili neka imovinska, pravna ili statusna pitanja. Uspešne formule treba ponavljati u različitim situacijama, kao dodatanu garanciju za poslovni ili novčani dobitak. Eksperimente možete primenjivati samo u proverenim situacijama, koje ne prevazilaze vaše dosadašnje znanje ili praktično iskustvo. Sada će se raščistiti i pokrenuti izvesna otežavajuća situacija i kočnice za dalji napredak, naročito ako vam je to zavisilo od neke žene. U prvoj polovini meseca komunikacija sa saradnicima je otežavajuća, ali bi izvesne nesuglasice zbog vašeg neslaganja sa mišljenjem drugih, mogle da dovedu do problema. Druga polovina meseca donosi preokret u vidu novih mogućnosti i proširenja sa saradnicima sa kojima ste već pregovarali. Ako se bavite privatnim poslom, novac ćete uložiti u sređivanje radnih prostorija i poboljšanje uslova rada, jer vam je to neophodno. Vodite računa o nekim novčanim transakcijama koje mogu da budu pogrešna opcija, pa se ne zalećite. Nerviraćete se zbog nekog novca koji ste očekivali, a koji neće stići u planirano vreme.
Ljubav
U ljubavnom životu trenutno prolazite kroz različite faze emotivnog raspoloženja i strasnih izazova. Povremeno imate utisak kao da vam je sve dozvoljeno ili skoro moguće. Prija vam emotivna nota ili sentimentalnost koju vaš partner unosi u zajednički život. Priželjkujete različita uzbuđenja, a novi događaji u ljubavnom životu deluju vrlo izazovno i prijatno. Vešto koristite svoje zavodničke manire, lako se prepuštate inspiraciji, strastima i osećanju koje u vama budi bliska osoba. Želite da ostvarite svoje ljubavne namere ili prekoračite dosadašnja ograničenja u zajedničkom odnosu. Ukoliko ste započeli neku tajnu ljubavnu vezu, moguće su iznenadne promene. Učinite sve što je potrebno da sačuvate svoju ljubavnu sreću kao i osobu do koje vam je stalo. Možeda ćete razmišljati o nekoj osobi iz prošlosti i obnoviti kontakte, ali vas to neće dugo držati. Biće više flertovanja nego nečeg konkretnijeg. Krajem meseca je moguć poslovni put na kom se možete dobro provesti, a i upoznati mlađu osobu koja će vam zaokupiti misli.
Zdravlje:
Zdravstvene tegobe koje su postale hronične, sada je moguće lečiti alternativnim metodama i novim tehnologijama. Čuvajte se povreda zglobova donjih ekstremiteta, posebno kolena i skočnog zgloba.
* * * * * * * * * * * * * * * * *

VODOLIJA (21.1. - 19.2.)
Posao
Pažljivo pratite sva aktuelna dešavanja na poslovnoj sceni i stalo vam je da unapredite svoju poziciju među saradnicima. Delujete aktivno na različitim stranama i prihvatate nove poslovne izazove u skladu sa svojim afinitetima. Ipak, nemojte dozvoliti da vas posao okupira više nego što je potrebno. Naučite da podvučete jasnu crtu i da se pravilno zaštitite od različitih komentara ili neprijatnosti koje potencijalno narušavaju vaš poslovni i društveni status. Zatražite nečiji savet, pre nego što se upustite u novu poslovnu-finansijsku akciju. Možete se naći u neprijatnoj situaciji ako se oslonite na osobe koje mogu da izigraju vaše poverenje, a vi ćete biti odgovorni za to. Postoji dosta ljubomornih ljudi u vašem okruženju. Konacno ćete videti plodove svog zalaganja i angažovanja. Sredinom meseca možete uspeti da se izborite za neki novac koji je trebao odavno da pristigne. Dobri poslovi očekuju predstavnike vašeg znaka koji rade sa naftom, gasom, lekovima, kozmetikom, jer ćete imati šanse za napredovanje ili ćete razmišljati da i sami pokrenete neki od ovih poslova. Do 22. maja, trebalo bi da završite posao koji će vam doneti određene povlastice i dugoročniji efekat. Krajem meseca, očekuje vas profesionalna satisfakcija i javno priznanje ili napredovanja. Do 17.maja vodite računa šta potpisujete i dogovarate, mnoge sitnice mogu da vam promaknu, a to bi vam moglo doneti veliki rizik, naročito finansijski.
Ljubav
Povremeno prolazite kroz različite faze raspoloženja, ali jasno izražavate potrebu za većim osećanjem bliskosti, poverenja ili emotivne naklonosti. Osećate emotivnu nesigurnost, mada vas partner uporno nagovara da prihvatite novo ili kompromisno rešenje. Međutim, nedostaju vam dobra volja i odlučnost. Odbijate da neko na vas vrši psihološki pritisak i iritira vas partnerovo ponašanje. Imate utisak da voljena osoba vešto koristi zaobilazan način da ostvari svoje namere, što dodatno podstiče vaše nezadovoljstvo. Dobra volja, nežnost ili pažnja, predstavljaju najbolji odgovor na zajedničke dileme. Druga polovina meseca je mnogo perspektivnija i imaćete prilike da upoznate neke nove osobe iz vašeg okruženja. Izlazićete i družiti se, a ako vam posao dozvoljava da putujete možete očekivati da ćete i na tim destinacijama privlačiti pažnju suprotnog pola. Postoji možda mogućnost da uđete u tajnu vezu sa partnerom koji je zauzet, to može kratko da vas drži, jer će vam se ukazati još mogućnosti. Ako ste mladi ili slobodni, prihvatite nečije udvaranje i društvo. Ljubavna romansu trebalo bi pažljivo da negujtete, jer bez uzajamne naklonosti i iskrenosti, ona gubi svoju snagu, vrednost i značenje. Krajem meseca, očekuju vas sjajni događaji, intimna sreća i ljubavni procvat.
Zdravlje
Problemi sa kašljem, grlom. Pravo je vreme za vitamine i neke prirodne stimulanse imuniteta. Pažljivo u saobraćaju, naročito prilikom noćnih vožnji. Infekcije su moguće na površinskim ranam, ogrebotinama i slično.
* * * * * * * * * * * * * * * * *

RIBE (18.2. - 20.3.)
Posao
Delujete vrlo energično u svojim namerama, ali ne možete istovremeno da se angažujete na paralelnim stranama i da ispratite sve aktuelne događaje na poslovnoj sceni. Smetaju vam različiti vidovi taktiziranja, kada vas okolina usporava u poslu ili kada neko od saradnika nije spreman da nagradi vaš trud i zalaganje. Ipak, pred vama je faza kreativnog uspona, završni uspeh na najbolji način potvrđuje vaše intelektualne i praktične sposobnosti. Predstoje vam uspešni rezulatati u poslovima koji podrazumevaju određeni stepen rizika ili lidersku ulogu. Oko 9. maja, očekuju vas poslovno unapređenje ili dobra prilika da proširite svoja finansijska primanja. Poslovne mogućnosti su vam naklonjenije u drugoj polovini meseca. U ovom periodu, biće poslovnih ponuda i od novih i od starih saradnika. Prekid saradnje sa nekim osobama je moguć usled vašeg nezadovoljstva, jer ne želite da stalno ispravljate tuđe brljotine, naročito ako radite u većim organizacijama. Vodite računa i o ogovaranju drugih osoba kojima je cilj da odgovornost prebace na vas, narocito kada su žene u pitanju. U drugoj polovini meseca ćete biti sigurniji kakve promene želite i koje ćete moći da ostvarite. Pokrenuli ste neke projekte, ali još uvek zavisite od nekoga ko vam je bitan u poslu i bez koga projekat ne može biti sproveden. Nema razloga za lažnu skromnost i profesionalnu nesigurnost. Krajem meseca, moguća je prolazna finansijska kriza, što će vas dodatno motivisati da prihvatite i neke nove poslovne kombinacije.
Ljubav
Imate utisak da na vašu psihološku i emocionalnu sigurnost, najbolje deluju neke dobro isplanirane ili unapred izrežirane situacije. Međutim u emotivnom ili strasnom zanosu, na kraju ćete učiniti ono što osećate srcem, a ne glavom. Stalo vam je da unapredite svoj ljubavni ili intimni život. Ukoliko postoji dobra prilika, nju ne bi trebalo propustiti, prihvatite novu ljubavnu romansu i emotivni izazov. Vaše nezadovoljstvo trenutnim ljubavnim odnosom vas je podstaklo da krenete u ofanzivu što inače ne . Nakupilo vam se svega i zeljni ste da znate na cemu ste u toj vezi. Ako partner nešto ne preduzme, rešeni ste da zauzmete drugačiji stav. U prethodnom periodu bilo je mogućnosti i da obnovite neke kontakte, ali vam je to samo pomoglo da shvatite sta ubuduće želite. Neki će biti u iskušenju da uđu u tajnu vezu ili flert, u ženji da se osete voljenim. Ako ste mladi ili slobodni ,potencirajte stil zavođenja i osvajanja, ali sačuvajte i dobru meru ukusa uz svoje tipične manire. Potrudite se da ispoštujte nečije emotivne potrebe ili osećanja.
Zdravlje
Budite oprezni u saobraćaju, moguć je gubitak kontrole zbog šljunka na putu. Povrede, napadi i tuče zbog reakcija u afektu. Kazne zbog nepoštovanja pravila. Nervna iscrpljenost, upale žučne kese, išijas. Infekcije grla mogu nastati od nelečene prehlade.

Izvor: novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар