MENI

Sve tajne orgazma (VIDEO)

Foto: Michal Marcol/ freedigitalphotos.net
Najmoćniji trenutak u seksualnom odnosu je orgazam jer upravo tada seksualna energija doseže tačku najveće snage. Prema verovanju drevnih taoističkih (kineskih) ali i tantričkih (indijskih) mudraca, ključ zdravlja, sreće i duhovnog rasta je u osvešćivanju, upravljanju i transformisanju te energije.




 U 20-im godinama prošlog veka smatralo se da žene koje ne dožive orgazam kradu energiju muža...

ETAPE ORGAZMA

Odgovor tela na seksualnu stimulaciju može da se podeli na četiri etape: uzbuđenje, uspinjanje, orgazam i razrešenje. Prilikom uzbuđenja, u mozgu se stimuliše protok krvi u genitalije, ubrzava se rad srca i disanje, a centralni nervni sistem radi punom parom i šalje signal mozgu zbog kog se osećamo sjajno.

ORGAZAM KOD MUŠKARACA

Kod muškaraca tokom orgazma dešavaju se brze kontrakcije analnog otvora, prostate i mišića penisa zajedno sa ejakulacijom. Ceo proces orgazma kod muškaraca traje od tri do 10 sekundi intenzivnog uzbuđenja. Potom sledi period tokom kog se telo vraća u prvobitno stanje, zbog čega muškarci ne mogu odmah da dostignu još jedan orgazam. Ovaj period može da traje od nekoliko minuta do nekoliko sati.

ORGAZAM KOD ŽENA

Kod žena se tokom orgazma ne javlja ovaj period, te žene mogu da dožive vezano i nekoliko orgazama. Kod žena orgazam traje oko 20 sekundi i sastoji se od ritmičnih kontrakcija materice, vagine, analnih mišića i mišića karlice.

MOZAK TOKOM ORGAZMA

Ali, mozak ima glavnu ulogu tokom orgazma. Skeniranjem mozga tokom orgazma, naučnici su otkrili da se luči dopamin, hormon sreće, zbog kog želite da ponovo doživite taj osećaj. Takođe, luči se i hormon oksitocin, zbog kog dolazi do hemijske povezanosti sa osobom sa kojom imate odnos. U mozgu se i kod muškaraca i kod žena javlja isključivanje osećaja straha i stresa. Interesantno je da se mozak kod žena više isključi tokom orgazma nego kod muškaraca, verovatno jer kod žena orgazam traje duže. Takođe, tokom opuštanja posle orgazma, žene doživljavaju stanje poput transa, gde se emocije smiruju, a muškarcima opada agresivnost.

Нема коментара:

Постави коментар