MENI

Koliko je bitna veličina vagine: Uska ili široka, plitka ili duboka?

Pitanje veličine vagine oduvijek je misterija, koju često potežu muškarci nakon prozivki na veličinu penisa. Vreme je da razbijemo zablude - tolika je kolika je. Nije to plastelin pa da se ravlači, to je stvar genetike - uska, široka, super uska ili prilagodljiva, to vam je što vam je. Ako ste se nadali da na taj način možete da odredite broj partnera žene sa kojom ste, niste u pravu. 


Urbani mit koji vlada među muškarcima je da je uža vagina bolja. Naime, smatra se da je seksualno iskustvo intenzivnije ukoliko su usmine i zidovi vagine uži jer se onda oseća blagi otpor.

Takođe je rasprostranjeno uverenje da se vagina širi ukoliko žena ima više seksualnih partnera ili ima seks često.

Veličina vagine ponekad ume da varira u zavisnosti od okolnosti, polnih oboljenja, porođaja i sl. Ne postoji savršena veličina, genetika i spoljni fatkori će vam dati po svojoj volji i najbolje je da volite ono što imate. Jedini način da se održi njen "oblik" jeste da se rade određene vežbe.


Donosimo standardne mere ženskih genitalija.
 
Vaginalni kanal
 
Vagina je mišić koji se poput svih drugih u telu steže i opušta. Do opuštanja dolazi uslijed manjka vežbi i poroda, a najpoznatije su Kegelove vežbe kojima se jačaju njeni mišići. Sve vagine se proširuju za vreme seksa, a broj odnosa ne utiče na veličinu. Prema studiji na više od 200 žena, vaginalni kanal je u proseku dug 9,6 cm (poput veličine sjajila za usne), a širok od 2,5 do 3,5 cm. U studiji su sudelovale dve žene s širinom od 2,1 cm, obe seksualno aktivne i s bolovima pri seksu. 
 
Velike usne
 
Spada u spoljne delove koji štite vaginu i okružuju male usne. Velike su usne u proseku duge oko 8,1 cm - što odgovara veličini prosečnog laka za nokte. Ipak, raspon veličina je znatno veći od toga - u studiji iznosi od 4,5 do 11,5 cm. Veličina usana nema veze s veličinom vagine, a zanimljivost je kako se usne smanjuju kako žena stari.
 
Male usne 
 
One okružuju sami otvor vagine. Zanimljivost je kako je leva mala usna u proseku nešto šira - oko 2,1 cm, a desna oko 1,9 cm. Leva mala usna je u proseku duga oko 4 cm, dok je desna duga oko 3,8 cm. Kao i kod veličine velikih usana, niti veličina malih nema veze s veličinom vaginalnog otvora tj. kanala. 
 
Klitoris
 
Kao i kod drugih delova tela, postoji zaista velik raspon veličine klitorisa od žene do žene. Jedina uloga mu je seksualno zadovoljstvo. Prosek širine klitorisa iznos oko 0,8 cm (dok raspon širine učesnica u studiji iznosi od 0,2 do 2,5 cm). Prosečna dužina iznosi 1,6 cm, s rasponom od 0,4 do 4,0 cm. Veličina samog klitorisa nema uticaja na intenzitet ženskog zadovoljstva.
 
 

Na operaciju vagine već šesnaestogodišnje devojke


Izgledom svojih vagina su, dakle, opsednute već vrlo mlade devojke koje kao na pokretnoj traci žele što bržu operaciju.

“Ako ne budem imala lepe, dečko neće hteti seks sa mnom”, u dokumentarcu “The Perfect Vagina” ističe jedna mlada devojka, koja je zbog prevelikih stidnih usana skoro pala u depresiju.

Međutim, operacija nije problematična. Istina, traje vrlo kratko, lekar suvišnu kožu odreže za minut, a žena koja se podvrgne operaciji nekoliko dana krvari, a konce može odstraniti već kroz nekoliko nedelja. I pažnja, operacija se odvija pri punoj svesti i samo uz lokalnu anesteziju, što znači da su osećaji prilično neugodni.

“Svojim izgledom sam potpuno zadovoljna. Imam lepe grudi, krasne noge, super kosu i idealnu zadnjicu, ali imam ružnu vaginu”, zaključila je ranije spomenuta devojka dok se psihički pripremala za plastičnu operaciju svog međunožja.

I da ne bi bilo zabune: operacija ove vrste sve više rade i naši plastični hirurzi.

Нема коментара:

Постави коментар