Pixabay |
Šta je sve potrebno?
Idemo na pripremu:
- Izlomite ili narendajte čokoladu, a mleko i pavlaku sipajte u šerpicu, pa stavite na srednje jaku vatru.
- Kada mleko provri, prelijte njime čokoladu i mešajte sve dok se smesa ne zgusne, ali vodite računa o tome da ne ostaju grudvice.
- Dodajte po želji začine ili namirnice koji će pojačati ukus čokolade, poput cimeta, muskatnog oraščića, ruma ili konjaka, a možete dodati i šlag.
Savet plus: Ako želite nešto zdraviju verziju, upotrebite pirinčano, sojino ili bademovo mleko, a umesto šećera se poslužite javorovim sirupom ili medom.
- 150 g čokolade s 60% kakaa
- 200 ml punomasnog mleka
- 200 ml slatke pavlake
- kašičica smeđeg šećera
Idemo na pripremu:
- Izlomite ili narendajte čokoladu, a mleko i pavlaku sipajte u šerpicu, pa stavite na srednje jaku vatru.
- Kada mleko provri, prelijte njime čokoladu i mešajte sve dok se smesa ne zgusne, ali vodite računa o tome da ne ostaju grudvice.
- Dodajte po želji začine ili namirnice koji će pojačati ukus čokolade, poput cimeta, muskatnog oraščića, ruma ili konjaka, a možete dodati i šlag.
Savet plus: Ako želite nešto zdraviju verziju, upotrebite pirinčano, sojino ili bademovo mleko, a umesto šećera se poslužite javorovim sirupom ili medom.
Нема коментара:
Постави коментар