MENI

Zašto su februarske bebe posebne?

Nauka pokazuje da bebe rođene u ovom mesecu već imaju prednosti u svemu, od fizičkog rasta do kreativnosti. Evo šta još nauka kaže o deci rođenoj u februaru... 

Pixabay
1. Možda će biti košarkaši
Prema istraživanju sprovedenom na Harvardu 2006. godine, koje je obuhvatilo podatke o 21.000 dece širom sveta, ističe se da su mališani rođeni u februaru u dobi od sedam godina viša i teža u odnosu na vršnjake rođene tokom ostalih 11 meseci u godini.

Treba vam dokaz? Majkl Džordan slavi rođendan 7. februara!

2. Inteligentnija su i sklona obrazovanju

Isto istraživanje pokazalo je da su zimska deca uspešnija u testovima inteligencije. Kako su istraživači zaključili, "opšti uzorak pokazao je da 'zimska deca' imaju veće rezultate kod antropometrijskih merenja neurokognitivnih varijabli".

3. Imaju izraženu umetničku crtu
Bebe rođene u februaru po horoskopu su Vodolija ili Ribe, a ta dva znaka povezuju se s originalnošću i kreativnošću. Ako i ne verujete u astrologiju, Kancelarija za nacionalnu statistiku Velike Britanije otkrila je da su ljudi rođeni u ovom mesecu skloni umetnosti.

4. Imaju velike šanse da postanu slavni
Studija objavljena u časopisu "Journal of Social Sciences" pokazala je da je veliki broj slavnih osoba rođen u znaku Vodolije. To su Bob Marli, Dženifer Eniston, Šakira, ali i neki od najpopularnijih američkih predsednika poput Abrahama Linkolna (12. februar) i Ronalda Reagana (6. februara).

5. Vole svoj posao

Ne morate da se brinete za bebe koje su rođene u drugoj polovini meseca. Anketa koju je sproveo portal "CareerBuilder.com" otkrila je da su odrasle osobe u znaku Ribe, najzadovoljnije na svojim radnim mestima.

6. Samo u februaru postoji šansa da će dete imati super poseban rođendan
Ali ne i ove godine. Naravno da pričamo o prestupnom danu, 29. februaru, kad su izgledi za rođenjem prilično mali - iznose 0,068 posto. Tad se rodi jedno naspram 1.461 deteta.

Izvor: miss7MAMA

Нема коментара:

Постави коментар