MENI

PROVERENO: Kako od zelenih dobiti zrele banane za samo pola minuta?

Nije uvek lako naći lepe zrele banane već su one najčešće zelene. Ipak, postoji jedan fazon koji će pomoći da one za čas sazreju.

Pixabay
Odlična stvar kod banana je činjenica da će ljudi pronaći način za njihovu upotrebu čak i kada su prezrele i gotovo potpuno smeđe boje.

Ali šta je sa zelenim bananama? One su gotovo beskorisne, a ako na raspolaganju nemate tri dana da bi zelene banane dobile svoju prepoznatljivu žutu boju, možete da pokušate ovaj jednostavan trik s mikrotalasnom.

Najprije uzmite viljušku i izbodite bananu sa svih strana da bi olakšali ulaz toplote. Zatim bananu stavite u mikrotalasnu (oko 30-60 sekundi), i to je to!

Jednom kada je izvadite iz mikrotalasne banana će verojatno grozno izgledati, ali njena tekstura biće jednaka teksturi savršeno zrele banane. Takođe, budući da se najbolji hleb od banana priprema upravo s vrlo zrelim bananama, na ovaj način možete brzo i jednostavno osigurati najbolje moguće sastojke.

Nakon što je banana “gotova”, pre konzumacije je svakako ohladite. Dok god možete da zaobiđete standarde o tome da bi idealna banana trebalo da izgleda, na ovaj način svaki put možete da dobijete savršeno zrelu i ukusnu bananu.

Нема коментара:

Постави коментар