MENI

Zašto ste stalno umorni? Ovo su glavni krivci!

Kad čujete kako fitnes treneri neprestano ističu da bi svaki dan bilo dobro započeti vežbom i zdravim doručkom, nemojte samo da zakolutate očima i ignorišete to.


Foto pixabay.com

I upravo su to neke od osnovnih stavki koje utiču na nivo energije koju imate na dnevnoj bazi. Ovo su tri najgore navike zbog kojih se iz dana u dan osećate pospano i bezvoljno.


Premalo spavate

Do tri ujutru visite na mobilnom telefonu i onda mukotrpno slušate alarm od šest do sedam? Prestanite to da radite i usvojte zdravu večernju rutinu koja se sastoji od relaksacije, čitanja knjige umesto gledanja u mobilni telefon ili televizor i odlaska na spavanje u razumno vreme.


Ne krećete se dovoljno

Svakog dana bi trebalo da odvojite bar sat vremena za neku fizičku aktivnost. Bilo da je reč o šetnji parkom ili treningu u teretani, vašem telu je kretanje preko potrebno kako bi moglo normalno da funkcioniše.


Jedete previše i jedete nezdravo

Griz kolača, griz sendviča, instant kafa s ukusom i par zalogaja testenine koje ne računate u svoj dnevni unos kalorija igraju i te kako važnu ulogu u vašem organizmu. Nezdravi ugljeni hidrati, uključujući i prevelike količine šećera, proizvodi s mnogo veštačkih sastojaka i boja, razlog su zašto nemate energije i zašto ne možete da smršate ni gram.

Pokušajte da planirate svoje obroke, jedite što više povrća, voća i proteina, te naučite pristojno da odbijete slatkiše i grickalice na poslu ili bilo kojem drugom mestu jer vam donose mnogo više štete nego koristi.

Izvor: Index.hr

Нема коментара:

Постави коментар