MENI

Preminula trudnica iz Niša koja je juče izgubila bebu

Dvadesetsedmogodišnja trudnica koja je bila na respiratoru, a koja je juče izgubila bebu odmah po rođenju, preminula je u Nišu.
Ilsutracija, Image by StockSnap from Pixabay 

Stanje trudnice na respiratoru juče se pogoršalo, pa je konzilijum lekara odlučio da je porodi carskim rezom u 31. nedelji trudnoće. Rođen je dečak, koji je nedugo posle porođaja, preminuo.

Trudnica je ponovo vraćena na respirator, ali je jutros u 8.55 izgubila bitku.

"Stanje trudnice je bilo životno ugrožavajuće, vraćena je na mehaničku ventilaciju. Bolest je dobila sistemski karakter, u poslednjem trimestru patila je od EPH gestoze i povišenog pritiska, prilično komplikovana situacija", rekao je za RTS dr Radmilo Janković.

U KC Niš su još dve trudnice, iz Kuršumlije i Vranja.

Prema rečima dr Jankovića, trudnica iz Kuršumlije je stabilno, u stacionaru je novog kliničkog centra i pod nadzorom lekara.

Trudnica iz Vranja je, kaže, u ozbiljnijem stanju, životno ugrožena.

"Na mehaničkoj ventilaciji je, njene životne funkcije se prate, lekari se bore za njen život. Rano je razmišljati o porođaju, nadamo se da ćemo uspeti da njeno stanje stabilizujemo", navodi dr Janković.

Anđelka Slavković, rukovodilac Klinike za dečiju hirurgiju KC Niš, rekla je ranije za RTS da je trudnica koja je danas preminula u bolnicu primljena kao suspektna na koronavirus, ali da su testovi rađeni nekoliko puta pokazali da je negativna.

Izvor: RTS

Нема коментара:

Постави коментар