MENI

Eriksen razgovarao sa saigračima, ostaje u bolnici na ispitivanjima

Najbolji fudbaler Danske Kristijan Eriksen svestan je, njegovo stanje je stabilo i on je razgovarao sa saigračima, saopštio je Fudbalski savez ze zemlje. Eriksen je dobro nakon što je kolabirao tokom utakmice sa Finskom u prvom kolu Evropskog prvenstva.

Izvor: xTomixHänninenx

Vezista Intera u jednom trenutku je prestao da daje znake života, ali je brzom reakcijom svih na stadionu ipak izbegnuta tragedija.

"Ovog jutra smo pričali sa Kristijanom Eriksenom koji je poslao svoje pozdrave saigračima. Njegovo stanje je stabilno i ostaje u bolnici na daljim ispitivanjima. Tim i stručni štab nacionalnog tima su dobili kriznu pomoć i nastaviće da budu tu jedni za druge nakon icidenta od juče", stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Danske.

"Hteli bismo svima da zahvalimo na toplim pozdravima Kristijanu Eriksenu od navijača, igrača, kraljevske porodice, Danske, Engleske..."

Utakmica između Danske i Finske prekinuta je u finišu prvog poluvremena, nastavljena je više od dva sata kasnije na zahtev igrača oba tima, a Finci su na kraju došli do trijumfa minimalnim rezultatom (1:0).


Kardiolog: Eriksen možda više ne bude igrao fudbal

Jedan od vodećih sportskih kardiologa u Engleskoj kaže da nije izvesno da će Kristijan Eriksen u budućnosti ponovo igrati fudbal. Danski fudbaler je tokom meča sa Finskom na Evropskom prvenstvu imao kako se navodi srčani zastoj i zbog toga je kolabirao na terenu.

Profesor sportske kardiologije na Univerzitetu Sent Džordž Sandžaj Šarma je svojevremeno radio baš sa Kristijanom Eriksenom dok je ovaj igrao za Totenhem. Šarma smatra da se desila neka velika greška i da je sada najveće pitanje šta se desilo i zašto.

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko.

„Ovaj momak je imao normalne testove sve do 2019. i sada kako objašnjavamo srčani zastoj? Sve je to uzdrmalo celu naciju. Dobra vest je da je i dalje živ, loša vest je da ide ka kraju karijere. Da li će igrati još fudbal profesionalno? Ne mogu da kažem. U Engleskoj ne bi mogao da igra. Veoma smo striktni oko toga„, rekao je Šarma.

On je daodao da uzrok srčanog zastoja kod Eriksena je mogao da bude neko nedefinisano zdravstveno stanje ili visoka temperatura, ali da je dobar znak da je on budan u bolnici.

„Činjenica da je stabilan i budan je odlična. Ne znam da li će igrati fudbal ikada više. Da ne kažem ovo previše otvoreno, on je umro danas. Iako na nekoliko minuta, ali umro je i da li će mu lekari dozvoliti da umre ponovo? Odgovor je ne„, jasan je Šarma.

Нема коментара:

Постави коментар