MENI

Koliko košta letovanje u Grčkoj na najjeftinijim ostrvima

U turističkim agencijama ponude za leto 2021. za dostupnija grčka ostrva nisu među najpovoljnijim. Za polaske krajem juna teško da može da se nađe apartmanski smeštaj za manje od 70-80 evra za noć, s tim što je uglavnom prevoz – u vašoj režiji. Zato smo potražili smeštaj na sajtu Airbnb.

Image by adamkontor from Pixabay 

Krf

Koliko para – toliko muzike. Tako otprlike izgleda ponuda za apartmanski smeštaj na Krfu za ovu godinu. Cena po noćenju može da se nađe za čak dvadesetak evra, s tim što je u pitanju zaista skromna soba sa kupatilom. Međutim, već od 40 evra pa naviše velika je ponuda sasvim pristojnog smeštaja u popularnim letovalištima na Krfu.

Na tu cenu od oko 400 evra za apartman, ako idete na 10 dana, treba da dodate za putarinu i benzin nešto više od 200 evra. Ne treba zaboraviti i nekoliko desetina evra za trajekt.


Tasos

Već od 35 evra za noć čeka vas smeštaj na Tasosu. Blizu je mora, kako navode na sajtu Airbnb, idealan je za dve osobe, a u blizini imate sve što vam treba od prodavnica i lokala. Ipak, zlatna sredina je najam apartmana od 50 evra za noć, ali u svakom slučaju, možete da nađete ono što vam najviše odgovara.

Put do Tasosa i nazad kolima koštaće vas u proseku 160 evra, kao i oko dodatnih desetak evra za vinjetu.


Lefkada

I na Lefkadi apartmanski smeštaj može da se nađe već od 35 evra za noć, s tim što je vrlo skroman i podalje od mora. Ako biste nešto bolje, trebalo bi da po noći izdvojite od 50 evra naviše.

Put do Lekfade i nazad sveukupno koštaće vas oko 240 evra. A možete da idete preko Makedonije ili Albanije.

Autor:Nevena Dimitrijević, nova.rs

Нема коментара:

Постави коментар