MENI

Koja li je tajna evrovizijske pobede?

Na pitanje da li je tajna zdrave kose Megan Markl, kako kaže u svojoj pesmi, tajna za pobedu u „Pesmi za Evroviziju“, umetnica Ana Đurić odrično odgovara i dodaje kroz osmeh: „U hidrataciji je tajna.“

Eurovisoion

Od 1956. godine, kada je održana prva „Pesma Evrovizije”, mnogi se nisu nikada popeli na evrovizijski tron, neke zemlje su pobedile samo jednom, dok su neke najbolju pesmu Starog kontinenta imale više puta. Irska je rekorder sa sedam pobeda, Švedska je prati sa šest, a po pet puta su pobedile Velika Britanija, Francuska, Luksemburg i Holandija.

Od 1956. godine na „Evrosongu” je pobedilo 27 zemalja. Njih 12, među kojima su i Srbija i Jugoslavija, pobedilo je samo jednom, a šest zemalja je zabeležilo dve pobede. Po tri puta su pobedile Danska, Norveška i ovogodišnji domaćin Italija, dok je Izrael jedina zemlja koja je bila pobednik četiri puta (1978, 1979, 1999. i 2019).

Evrovizijski rekorder po pobedama je Irska. Ostrvska zemlja je pobedila sedam puta – prvi put 1970. godine. Dejna Skalon je na takmičenju u Amsterdamu donela prvu pobedu Irskoj sa pesmom All Kinds of Everything. Ali, pobedom u Malmeu počinje višegodišnja irska dominacija. Naime, Irska je pobedila i u naredne dve godine, čime je postala jedina zemlja koja je ostvarila tri uzastopne pobede. U Milstritu 1993. pobedila je pevačica Nijam Kavano sa pesmom In Your Eyes, a na takmičenju u Dablinu sledeće godine trijumfovala je pesma Rock 'N' Roll Kids koju su izveli Pol Harington i Čarli Mekgetigan. Međutim, Irska je poslednji put pobedila u Oslu 1996. godine kada je Eimar Kvin nastupila sa pesmom The Voice.

Na pitanje da li je tajna zdrave kose Megan Markl, kako kaže u svojoj pesmi, tajna za pobedu u „Pesmi za Evroviziju“, umetnica Ana Đurić odrično odgovara i dodaje kroz osmeh: „U hidrataciji je tajna.“

Inače, snimak nastupa Ane Đurić na drugom polufinalu „Evrosonga“ prešao je dva miliona pregleda na zvaničnom „Jutjub“ nalogu „Pesme Evrovizije“. In corpore sano je tako ubedljivo najslušanija pesma od onih koje su se predstavile sinoć u Torinu. Da ljudi širom Evrope odlično reaguju na ovogodišnjeg srpskog kandidata pokazuje i činjenica da naredne numere po slušanosti, poljska i rumunska, imaju 840 i 720 hiljada pregleda.

Inače, ako stoji na službenim stranicama Evrovizije, pobednik kući nosi "stakleni trofej u obliku mikrofona", a manje replike dobijaju autori pesme. Država iz koje pobednik dolazi dobija čast da organizuje sledeću Evroviziju. 

Britanski Metro piše da je ideja Evrosonga da pobednik zaradi novac slavom koju je stekao pobedom. Primer dobro unovčene evrovizijske pobede su bendovi poput Abe ili pevačica Selin Dion koju je pobeda na Evroviziji 1988. godine vinula u zvezde.

 Neke države dobro nagrađuju svoje evrovizijske pobednike za međunarodni uspeh i promociju. Tako je Ruslana nakon pobede na Evrosongu dobila mesto u tamošnjem parlamentu, a Končita Vurst je od države dobila nagradu od 2,5 miliona evra nakon što je 2014. pobedila.

 To je tada komentarisala Marija Šerifović, koja je na Evrosongu pobedila 2007. godine. Kako tvrdi, od tadašnjeg srpskog predsednika Borisa Tadića dobila je bombonjeru.

 "Končita je od svoje države dobila 2,5 miliona evra! Ja bombonjeru! Pa kako da se ne bacim s balkona na glavu?! Pu!", napisala je tada Šerifović.

1 коментар:

  1. pozdrav svima, ovdje sam da podijelim malo svjedočanstva. Moje ime je Shira elijah, imam 40 godina, udala sam se sa 31, imam samo jedno dijete i živjela sam sretno do kraja života. Nakon godinu dana braka moj muž je postao toliko čudan i ne razumijem što se događa, on je prepun od kuće do druge žene, toliko ga volim da i ne sanjam da ću ga izgubiti, dajem sve od sebe da budem siguran muž mi se vraća, ali sve bez pomoći, plačući i plačući tražeći pomoć, pričala sam o tome s njegovom obitelji ali nisam dobila odgovor. Tako mi je moja najbolja prijateljica Anna Johansson obećala pomoći. Pričala mi je o čovjeku po imenu dr. Alaba, rekla mi je da je on jako velik čovjek i pravi muškarac kojem se može vjerovati i da nema nikakve veze s ljubavnim problemima koje ne može riješiti i rekla mi je kako je pomogao nebrojenim ljudima u ponovnoj izgradnji njihovog odnosa . Stvarno sam se uvjerio, brzo sam kontaktirao njegovu email adresu, dralaba3000@gmail.com ili njegov WhatsApp/viber na taj broj +1(425) 477-2744. Objasnim mu sve svoje probleme, rekao mi je da ne moram brinuti da će svi moji problemi biti odmah riješeni. Rekao mi je što da radim da vratim muža, a ja sam to rekla, rekao je da će se nakon 3 dana moj muž vratiti i početi moliti, i to se stvarno dogodilo kako je rekao, bila sam jako iznenađena, to je tako nevjerojatno. Slava našeg odnosa s Bogom sada je vrlo bliska i oboje živimo sretno do kraja života. Ako naiđete na sličan problem, odmah ga kontaktirajte i riješite problem jednom zauvijek. I ja sam živi svjedok

    ОдговориИзбриши