MENI

Objavljena lista najboljih serija svih vremena

Listu najboljih serija svih vremena objavio je jedan od najuglednijih časopisa na svetu „Rolling Stone“ i temelji se na glasanju glumaca, producenata, kritičara i drugih osoba iz televizijske industrije. Sa njom se možete složiti ili ne, ali u svakom slučaju biće zanimljivo da je pogledate... 

HBO MAX Promo

Na prvom mestu liste serija se nalazi mafijaška saga „The Sopranos“, koja se na mnogim drugim listama, kao i onim privatnim i ličnim, nalazi na prvom mestu. Legendarna HBO-ova serija je e prikazivana od 1999. do 2007, a njen tvorac Dejvid Čejs stvorio je delo koje je promenilo lice televizije, dalo nam most između starog i novog tv programa, i ono možda najbitnije, dobili smo lik besmrtnog američkog antiheroja u mafijaškom šefu Toniju Sopranu. Toni je bio na čelu mafijaške organizacije, ali je isto tako bio i simbol za sve glave porodica, očeve i muževe, koji žive sa tajnama, sećanjima ali i pokušavaju da obezdbede srećan život svojoj porodici. Na tu matricu, belog antiheroja, dobili smo kasnije i pregršt drugih, više ili manje uspešnih junaka sa TV-a, piše Danas.

Na drugom mestu se nalazi još jedna legendardna porodica, ovog puta animirana. „Simpsonovi“ se bez prekida emituju već 33 godine, zbog čega su i najdugovečnija televizijska komedija u istoriji, a njihov kreator Met Grening je tehnički pokretač i praotac svih satiričnih animacija koje danas gledamo.

Na trećem mestu je „Breaking Bad“, pričao o srednjoškolskom profesoru hemije koji postaje gospodar carstva kristalnog meta. Kroz šest sezona smo gledali razvijanje lika kog su u životu svi gurali u stranu u kriminalnog mastermajnda, a ove godine se zavrišila i serija iz ovog univerzuma „Better call Saul“ koja je pratila advokata iz ove serije i njegovu transforamciju kao i moralno posrnuće. 

Na četvrtom mestu je kultna „Žica“, Dejvida Sajmona, koja je u 5 sezona predstavila kako funkcioniše život u Baltimoru kroz primere policajaca, narko bosova i dilera, do običnih narkomana na ulici. 

Na petom mestu je iznenađujuće jedna od novijih serija koja je osvojila vrlo brzo srca publike, „Fleabeg“, o devojci u Londonu i njenim ljubavnim i životnim problemima, ispričanim na krajnje nekonvencionalan i jako duhovit način.

Nakon njih, u Top 10 još imamo i kultnu seriju „Sajnfeld“, raskrinkavanje „starih dobrih vremena“ u seriji „Mad Man“, zatim sitkom koji je započeo tendenciju da su prijatelji porodica koju sam biraš – „Kafić uzdravlje“, psihodeličnu i nadrealnu sliku afro američkog života u „Atlanti“, a na desetom mestu se nalazi „The Mary Tyler Moore Show“, serija iz sedamdesetih koja je postavila put za moderne ženske likove u komadijama ali i serijama uopšte.

Primetno je da u Top 100 Bila Kozbija i njegovog „The Cosby Show“, nema ni Rozen odnosno njene serije „Roseanne“ i nema serije „Loiue“ komičara Luija C.K. koja je na prošlom brojanju bila čak 22. na listi....

Нема коментара:

Постави коментар