MENI

Od čega je bolovao Žarko Laušević

Poznati glumac Žarko Laušević preminuo je u 63. godine nakon kraće i teške bolesti, kako je objavila njegova porodica, a veći zdravstveni problemi za glumca su počeli krajem avgusta.

FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Naime, glumac je tada zbog ozbiljnih problema hospitalizovan na "Bežanijskoj kosi", a kako piše Kurir, ustanovljeno je da boluje od karcinoma pluća.

Iako je imao teške terapije, Laušević je radio iz bolničke postelje, a nadu u izlečenje dalo je i to što je pušten kući.

Glumac je sam izrazio želju da se pojavi na premijeri filma "Heroji Halijarda", što je ujedno i poslednje pojavljivanje glumca u javnosti, a njegova pojava je mnoge kolege dovela do suza. Iako je tada napustio bolničku postelju, Lauševiću je propisana stroga terapija i redovno praćenje stanja.

Slavnom glumcu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo pre tri nedelje kada je ponovo hospitalizovan gde je ostao do svoje smrti.

Inače, od karcinoma pluća u Srbiji godišnje oboli skoro 7.000 ljudi, a umre njih 4.600. Podmukla bolest svojevremeno je uzela i glumca Nebojšu Glogovca.

Žarko Laušević je na filmu debitovao 1982. godine, ulogom u filmu "Progon". Takođe, ostvario je značajne uloge u filmovima "Savamala" i "Direktan prenos", a svoju životnu priču opisao je u svojoj biografskoj knjizi.

U svojoj dugoj karijeri, Žarko je napisao četiri knjige, a poslednju, "Padre, idiote!"

Нема коментара:

Постави коментар