MENI

Aplikacija koja vam krade bankovne podatke - ako je imate, izbrišite je

Ova aplikacija prikuplja lične podatke korisnika, uključujući informacije o plaćanju, kako bi skidala novac sa računa. Virus može da „ukrade“ i podatke koje koristite za prijavu za mobilno bankarstvo. Istovremeno, takođe može da presreće SMS poruke i obaveštenja, dajući tako virusu pristup bezbednosnim podacima na telefonu.

Pixabay

Portal poslovni.hr skreće pažnju na jednu zlonamernu aplikaciju i upozorava da ukoliko je imate na svom telefonu – trebalo bi da je odmah izbrišete. Aplikacija „Todo: Dai manager“ je puna zlonamernih softvera, uključujući bankarski trojanski virus „Ksenomorph“, prema izveštaju firme „GBHackersk“.

Dakle, ako imate instaliranu aplikaciju „Todo: Dai manager“ na telefonu, odmah je izbrišite. Čak i ako Google ukloni aplikaciju iz svoje prodavnice, i dalje morate da je izbrišete sa telefona, upozoravaju stručnjaci.

Ubuduće, međutim, treba da budete oprezni kada preuzimate aplikacije na telefon. Da biste izbegli probleme, dobro je pročitati opis i komentare, posebno komentare koji su označeni crvenom zastavicom. Ovo su upozorenja korisnika koji su imali problema sa pomenutom aplikacijom.

Нема коментара:

Постави коментар