MENI

Internet stranica koja je raj za uhode - ima sve vaše fotografije koje ste ikada objavili!

PimEyes je stranica za pretraživanje fotografija koja koristi tehnologiju prepoznavanja lica kako bi pronašla svaku fotografiju osobe koja je ikada objavljena na internetu.

Screnshoot

Prepoznavanje lica

Nakon što neko prenese fotografiju osobe koju želi da pronađe, PimEyes će pretražiti internet kako bi uporedio lice te osobe s licima drugih. Iako tehnologija nije savršena, veoma je precizna u pronalaženju osobe koju tražite ili sličnih osoba.

Ali, da biste saznali izvor prenesene slike, morate da platite određeni mesečni iznos, a prva tri pretraživanja su besplatna. Na stranici piše da je kreirana u svrhu pomaganja ljudima da se obrane od prevaranata i kradljivaca identiteta, a ljudi komentarišu da su šokirani njezinom preciznošću.


"Raj za uhode"

"Sam sam ga testirao i bio sam šokiran brzinom i preciznošću", napisao je jedan tviteraš, dok je drugi dodao: "Strašno je da potpuni stranac može da vas fotografiše negde i da potom sazna sve o vama."

Uprkos dobrim namerama, tehnologija je postala kontroverzna jer neki veruju da može da se koristi za uhođenje. "Ovo je raj za uhode", napisala je jedna tviterašica.


Zaštita fotografija

Na stranici piše da postoji opcija postavljanja upozorenja kako bi korisnici mogli da zaštite svoje fotografije.

Naime, ako korisnik naiđe na svoju fotografiju i želi da je izbriše, može postaviti upozorenja koja će ga obavestiti kada se njegova fotografija postavi negdje na internetu, a PimEyes će zatim očistiti sliku od izvora.

Stranica u svojim uslovima pružanja usluge navodi da se u slučaju otkrivanja zloupotrebe usluge nalog trajno blokira bez prava na povraćaj novca.

Izvor: B92

Нема коментара:

Постави коментар