MENI

NAJBOLJE BESPLATNE APLIKACIJE ZA PRECIZNU PROGNOZU VREMENA

Silom prilika, vremenske prognoze su ppostale jedan od najtraženijih medijskih sadržaja. Ako vam se ne sviđa ona koja vas je dočekala na vašem telefonu, ovo su aplikacije koje vredi instalirati kako biste pratili promene vremena u realnom vremenu, iz sata u sat, kao i dnevnu i nedeljnu prognozu. Većina njih je besplatna i dostupna za Android i iOS.

pexels.com/photo/rainbow-on-grass-field-108941/

The Weather Channel

The Weather Channel je televizijski kanal koji ima i istoimenu aplikaciju, jednu od najpoznatijih i najpouzdanijih za vremensku prognozu koja vas na telefonu notifikacijom redovno obaveštava o promenama vremena.

Pokriva osnovne elemente i informacije: od temperature vazduha, upozorenja na ekstremne vremenske uslvoe i prognoze po satu, dnevne i nedeljne prognoze, uz vanredne vesti o vremenu, te upozorenja na grmljavinu i pljuskove.

Pruža i vremenske mape koje prikazuju količinu padavina, kao i brzinu i smer kretanja vetra, a osim toga vremensku prognozu možete pratiti putem velikog broja video snimaka o trenutnom vremenu i očekivanim naglim promenama. Aplikacija je besplatna i dostupna za Android i iOS uređaje.

AccuWeather

Ova nagrađivana aplikacija AccuWeather glavni je pružatelj usluga za brojne kompanije i televizijske kuće, pa i za mnoge druge aplikacije za vremensku prognozu na Androidu. Korisnicima omogućava praćenje trenutne vremenske prognoze, prognozu za nekoliko dana, sat po sat, kao i dugoročne prognoze.

Onde se nalaze i informacije o temperaturi, vlažnosti, brzini vetra, kao i o drugim meteorološkim uslovima. Prikazuje i slike s radara, upozorenja na vremenske nepogode. Ima i opciju AccuCast putem koje korisnici mogu deliti detalje o lokalnom vremenu kako bi ostali imali što bolji pregled situacije.

Vreme&Radar

U Srbiji je ova aplikacija poznata i kao Vreme&Radar jer nosi lokalizovani naziv za svako govorno područje gde se koristi. Pomoću radarskog prikaza možete na karti pratiti kretanje vremenskih prilika, kao i njihov intenzitet.

Aplikacija prati prognozu po satu za današnji i sutrašnji dan, pa i do 14 dana unapred, te predviđa kolike su šanse za padavine kroz ceo dan i noć (jutro, poslepodne, večer i noć), uz informacije koliko će dugo kiša padati i o količini padavina.

Ima prikaze radara temperatura, udara gromova, pljuskova i vetra, uz vesti o prognozi vremena, kao i informacije vezane uz UV indeks, zagađenje vazduha, upozorenje na nevreme i polen. Takođe je besplatna, no kao i većina navedenih aplikacija, prikazuje reklame, a ako ih ne želite na svom ekranu, to možete rešiti mesečnom pretplatom.

Weather Underground

Među besplatnim aplikacijama, dostupna za Android i iOS jeste i Weather Underground, na kojoj takođe promene vremena možete pratiti iz sata u sat, uz informacije o dnevnoj i nedeljnoj vremenskoj prognozi.

Osim toga možete pratiti kad sunce izlazi i zalazi, približavaju li se ekstremne vremenske prilike, posebno postoje izveštaji za skijaše, te uvid u niz veb kamera postavljenih na raznim lokacijama.

Нема коментара:

Постави коментар